Log in

NIEUWS

25 nov

Expositie Door het vuur

Vanaf maandag 5 december t/m maandag 9 januari 2023 is de expositie Door het vuur te bezoeken op de vierde verdieping (Kunstplein) in het Eemhuis.
25 nov

Donateurs Hanneke Delis Fonds gezocht

Het Hanneke Delis Fonds zoekt donateurs! Ofwel: financiële bijdragen van particulieren, organisaties en bedrijven, die iets kunnen missen. Jij kunt ook meedoen door een schenking aan het Hanneke Delis Fonds te doen.

Scholen in de Kunst viert kerst

Scholen in de Kunst viert kerst en sluit 2022 af met een reeks sfeervolle concerten en activiteiten. Onze cursisten laten zich zien en horen in december. Ben jij er ook bij?
21 nov

Acts en huiskamers gezocht

Gluren bij de Buren zoekt weer huiskamers en lokale acts voor de huiskamereditie van het festival op 5 februari 2023. Zoek jij een podium of bied je het liever aan een ander?
20 nov

Nieuw aanbod: Schrijflabs!

In de nieuwe serie Schrijflabs maak je telkens in twee uur kennis met een thema of genre uit het schrijversvak. Leuk als kennismaking met het schrijven en leuk om cadeau te doen!
15 nov

Werkzaamheden entree Eemhuis

Het Eemhuis krijgt een nieuwe entree. De huidige schuifdeuren worden tussen 21 november en 9 december vervangen door een draaideur. Dat zal tijdelijk wat overlast geven.
1 nov

Expositie textielkunst

Cursisten Textiel van onze Kunstschool exposeren hun werk in Kunstplein Cahen. De expositie wordt zaterdag 5 november om 14.30 uur officieel geopend.
19 okt

Amateurkunst kleurt herfst

De amateurkunstverenigingen zijn weer terug op de Amersfoortse podia en hoe! Dit najaar barst het van de optredens en concerten op mooie locaties in Amersfoort. Naar welk optreden ga jij?
18 okt

Expositie met thema Gi-Ga-Groen

Vanaf 7 t/m 30 november is de expositie Gi-ga-groen te bezoeken op de vierde verdieping (Kunstplein) in het Eemhuis. Deze expositie sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2022.
18 okt

Cursussen voor senioren

Wil je op latere leeftijd beginnen met gitaarles of je schilderhobby opnieuw oppakken? Dan kun je bij ons terecht voor een cursus gericht op senioren. Begin november gaan er weer nieuwe groepen van start.
11 okt

Cursus Muzikantschap en Methodiek

Vanaf januari 2023 wordt de cursus Muzikantschap en methodiek voor docenten aangeboden door Scholen in de Kunst te Amersfoort in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium Den Haag.
1 okt

Wordt verwacht: Theaterkamp

In november is het weer zover: dan kunnen kinderen van 8 t/m 14 jaar weer op Theaterkamp met onze altijd vrolijke en inspirerende theaterdocenten!
30 sep

WijkJury Amersfoort op bezoek

De WijkJury Amersfoort heeft ons inmiddels twee keer vereerd met een bezoek! Het meedoen aan een theaterles was een mooie ervaring.
28 sep

bricks, beats & ballen

Kunstbrouwerij pakt in de herfstvakantie weer uit met creatieve workshops voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Van juichdansjes tot baksteenanimatie of je eigen songtekst schrijven met Wudstik!
27 sep

POPmakers

POPmakers is het nieuwe muziekplatform in Amersfoort voor POPulaire muziek in de breedste zin van het woord: van singer-songwriter tot rock, van jazz tot electro.

Kinderboekenfestival

Het jaarlijkse Kinderboekenfestival op 16 oktober belooft weer een een geweldig spektakel te worden. Wil jouw kind graag meedoen, koop dan snel je kaartjes, want vol = vol.
20 sep

Mededeling van de directie

De directie van Scholen in de Kunst heeft een belangrijke mededeling over een geval van seksueel grensoverschrijdend gedrag.
16 sep

Bylandt Stichting doet schenking aan Hanneke Delis Fonds

Vrijdag 16 september heeft directeur Niels Veenhuijzen, directeur van Scholen in de Kunst, een donatie van € 5.000 in ontvangst mogen nemen uit handen van Véronique Kakebeeke-Gualthérie van Weezel, directeur van de Gravin van Bylandt Stichting.

Diversiteitsweek

Dit jaar vindt van 4 t/m 14 oktober de Diversiteitsweek plaats. Er is gekozen voor het thema ‘Maatschappij in Transitie’. Het Amersfoortse programma is bekend!
9 sep

Snel starten? Hier kun je direct terecht!

Wil jij of je kind snel starten? Dat kan! Een aantal cursussen zit vol, maar we hebben een selectie gemaakt van lessen waar je direct kunt beginnen.
23 aug

Muziek op Schoot nu ook in Vathorst & Leusden

Ouders en grootouders van jonge kinderen in Vathorst en Leusden kunnen vanaf september 2022 meedoen aan de cursus Muziek op Schoot.
22 aug

Expositie Improvisaties aan zee

Van 17 september t/m 7 januari is werk van Anne Marie Spijker te zien in bibliotheek Eemhuis, onder de titel Improvisaties aan zee. Anne Marie is beeldend kunstenaar en geeft schilderlessen bij Scholen in de Kunst.
4 jul

Proefweek

Van maandag 29 augustus t/m zaterdag 3 september is het weer Proefweek bij Scholen in de Kunst. Met een gratis proefles maak je kennis met onze cursussen. Wat kies jij?
1 jul

Heraanmelden

Cursisten van Scholen in de Kunst vinden hier (beknopte) informatie over heraanmelden voor het nieuwe seizoen.
29 jun

Vakantieworkshops

Kunstbrouwerij organiseert 16 t/m 18 augustus weer kunstzinnige activiteiten voor kinderen t/m 12 jaar!
27 jun

Zomervakantie

Van 10 juli t/m 21 augustus viert Scholen in de Kunst zomervakantie. In die periode zijn er geen lessen of cursussen.
24 jun

Muziekproeverij en koreninfo

Naast het meedoen aan gratis proeflessen tijdens de Proefweek, kun je ook kennismaken met muziekinstrumenten en onze koren! 
12 jun

Auditie School voor Talent Muziek

Speel je het liefst klassieke muziek? Ben je ambitieus en gemotiveerd? Wil je zo mooi mogelijk spelen? Wil je dat doen met gelijkgestemde leerlingen? Op 23 en 30 juni zijn audities. Geef je op!
6 jun

Klantonderzoek 2022

Doe mee met het klantonderzoek en maak kans op een gratis cursus!
3 jun

Oud-collega Theo Bodewits overleden

Herdenking op 3 juli in Groningen
27 mei

Cursussen open voor Oekraïense kinderen

Scholen in de Kunst is op verschillende manieren betrokken bij de situatie in Oekraïne. We vertellen je er graag meer over.
24 feb

Coronavirus

Dit live blog is gesloten!

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus