Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

NIEUWS

6 jul

WEEKEND WORKSHOP EDELSMEDEN IN JULI

Een weekend lang edelsmeden in juli, onder de deskundige en inspirerende leiding van beeldend kunstenaar/edelsmid Karin Kortenhorst. Inclusief twee lunches en een diner. Slechts 8 plekken beschikbaar.
24 mei

Theaterfestival Verdwalen

Vanaf eind mei staan de weekenden bol van theater, want dan is het Theaterfestival Verdwalen! Met 26 voorstellingen & drie locaties wordt het één groot feest.
27 apr

Kunstbrouwerij in de meivakantie

Van zaterdag 27 april t/m zondag 12 mei 2024 viert Scholen in de Kunst meivakantie. Tijdens de vakantie kunnen kinderen terecht bij Kunstbrouwerij voor toffe workshops.
26 apr

Inschrijving nieuw seizoen

Ook zo'n zin in het nieuwe seizoen? Wij wel! Vanaf maandag 3 juni vind je het nieuwe aanbod op de website en kun je je inschrijven! Nog even geduld dus.
20 apr

Dansfestival in ICOONtheater

In april is het weer tijd voor het tweejaarlijkse dansfestival. In twee weekenden presenteren alle danscursisten zich in twee wervelende voorstellingen. Een lust voor het oog!
15 apr

Donatie voor het Hanneke Delis Fonds

Goed nieuws: het Hanneke Delis Fonds heeft een bijdrage van € 5.000,- ontvangen, ingezameld ter gelegenheid van het afscheid van twee huisartsen.
11 apr

Kinderkunst te gast

Kunstwerken van de tentoonstelling Keten in de Kunst zijn tijdelijk te gast in het Rietveldpaviljoen, als onderdeel van de expositie Sporen van een koloniaal verleden.
10 apr

Expositie Belicht, geschetst & geschilderd

Een verrassend veelzijdige expositie met werk van cursisten portret & model, textiel en fotografie. En als bonus werk van één docent!
5 apr

Kindermuziekweek van start

Op 5 april begint de landelijke Kindermuziekweek. Bij ons kun je op 13 april meedoen aan de Muziekproeverij. Speciaal voor kinderen van 6 t/m 10 jaar, die willen kennismaken met muziekles!
23 mrt

Kaartverkoop Masterclassweekend van start

Op 23 & 24 maart is er weer een Masterclassweekend met een keur aan sterren, helden en grootmeesters! De eerste masterclasses zijn al uitverkocht, dus wacht niet te lang...
6 mrt

Nu te zien: Keten in de kunst

Zeventien kindergroepen van de Kunstschool zijn met het thema ‘ketting’ aan de slag gegaan. Hun gezamenlijke werken zijn te zien tijdens de tentoonstelling Keten in kunst van 6 maart t/m 3 april.
16 feb

Voorjaarsvakantie

Scholen in de Kunst is gesloten in de voorjaarsvakantie van maandag 19 t/m zondag 25 februari, er zijn dan geen lessen.
15 feb

Docent Dorette Giling exposeert

Onze docent beeldend Dorette Giling exposeert met drie andere kunstenaars in het Rietveldpaviljoen. Te zien van 15 t/m 25 februari. (Foto: Annemiek van der Kuil)
8 feb

Textielkunst bij De Lieve Vrouw

Cursisten van het Textielatelier tonen hun kunstwerken in een expositie bij De Lieve Vrouw. Te zien van 8 februari t/m 3 maart.
31 jan

Workshops in de voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie dompelt Kunstbrouwerij alle kinderen van Amersfoort weer drie dagen lang onder in allerlei creatieve workshops. Bekijk snel het programma en koop je kaartjes.
22 jan

Expositie Lichtspel

Scholen in de Kunst presenteert met trots Lichtspel: een expositie waar licht en donker samenkomen en dé etalage voor kunstwerken van (bijna) alle volwassen cursisten van De Kunstschool. Te zien vanaf 22 januari.
22 jan

Fris van start in Leusden

Ook in Leusden starten vanaf 26 januari nieuwe cursussen voor kinderen. Goed om te weten: het pand heeft een flinke opknapbeurt gehad!
17 jan

SchoolbandBattle 2024

Was jij vorig jaar bij de SchoolBandBattle 2023? Nee? Dan heb je iets gemist. Ga voor de 2e editie; die wordt nog grootser! Aanmelden kan t/m 25 februari 2024.
15 jan

Componist des vaderlands

Eind december is Anne-Maartje Lemereis benoemd tot Componist des Vaderlands. Met haar Stichting In de Knop geeft ze vanaf 3 februari de cursus Leren componeren.
22 dec

Scholen in de Kunst viert kerst

Scholen in de Kunst viert kerst en sluit de deuren van zondag 24 december t/m zondag 7 januari 2024. Gelukkig valt er cultureel genoeg te beleven bij de andere culturele instellingen.
21 dec

Geef kunst cadeau

Om nog meer Amersfoorters financieel te kunnen ondersteunen, start Scholen in de Kunst voor de tweede keer de campagne GEEF KUNST CADEAU! Doneer jij ook aan het Hanneke Delis Fonds?

Nieuwe cursussen in januari

Na de drukke decembermaand ligt er in januari een heel nieuw jaar voor je. Misschien heb je je voorgenomen in 2024 een oude hobby weer op te pakken of eindelijk een instrument te leren spelen. Dat kan, want er starten weer nieuwe cursussen!

Dit vertelden jullie ons

In mei riepen we jullie op om mee te doen aan ons klanttevredenheids- onderzoek. Jullie hebben ons overladen met reacties, nu delen we de uitkomsten met jullie. Lees wat we hebben geleerd.
27 nov

Expositie Bij mij thuis

De expositie 'Bij mij thuis' toont werk van drie cursusgroepen van docent Monica Agterberg en is een feestje voor het oog! Gratis te bezoeken van 27 november t/m 22 december.

UITclub: daar hoor jij ook bij!

Scholen in de Kunst en Flint Theater presenteren negen voorstellingen waar cursisten met een aantrekkelijke korting naartoe kunnen.
25 okt

Expositie Grafisch gespuis

Twee cursusgroepen Grafiek tonen hun werk tijdens de expositie Grafisch Gespuis: een feest van prachtige prints. Te zien van 25 oktober t/m 20 november.

Night at the Eemhuis

NIGHT AT THE EEMHUIS IS UITVERKOCHT!
17 okt

Griezelen, grappen & grollen

Kunstbrouwerij heeft in de herfstvakantie een programma in Halloweensferen. Ofwel twee griezelachtige dagen vol gruwelijk leuke workshops voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.
15 okt

Kinderboekenfestival

Het jaarlijkse Kinderboekenfestival op 15 oktober belooft weer een een geweldig spektakel te worden. Wil jouw kind graag meedoen, koop dan snel je kaartjes, want vol = vol.
14 okt

Werken met Hockney's invloed

Cursisten van Scholen in de Kunst en andere deelnemende kunstenaars laten zich inspireren door het werk en gedachtengoed van David Hockney. Te zien van 14 oktober t/m 19 november.
8 okt

Expositie Nocturnes

Fotograaf en docent Anton Havelaar exposeert eigen werk in de bibliotheek in het Eemhuis. Te zien van 8 oktober t/m 5 januari 2024.
4 okt

Diversiteitsweek

Tijdens de Diversiteitsweek 2023, van 4 t/m 11 oktober vieren we de 175e verjaardag van de grondwet met tal van activiteiten. Het Amersfoortse programma is bekend!
4 okt

Zangworkshop

Scholen in de Kunst organiseert in De Week tegen Eenzaamheid een zangworkshop in De Witte Vlinder in de wijk Kruiskamp. 

Meerwaarde door samenspel

Tijd voor een nieuwe koers! Scholen in de Kunst heeft haar plannen voor de periode 2023-2026 kort en krachtig opgeschreven en gebundeld in een compact boekje. 
25 sep

Wordt verwacht: Theaterkamp

Eind oktober is het weer zover: dan kunnen kinderen van 8 t/m 14 jaar weer op Theaterkamp met onze altijd vrolijke en inspirerende theaterdocenten!
21 sep

September Me

Van 21 t/m 24 september 2023 vindt op diverse locaties in Amersfoort de zevende editie van September Me plaats. Een muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers, van en met artistiek leider Ragazze Quartet.
17 sep

Start theaterseizoen in ICOONtheater

Met drie goedbezochte voorstellingen heeft ICOONtheater in Amersfoort Vathorst het theaterseizoen 2023-2024 knallend geopend. Vanaf nu kunnen de bewoners van Amersfoort ook in Vathorst hun culturele hart ophalen.
14 sep

We speelden met zand?!

Onze beeldend docenten hadden zondag een verrassing voor het winkelend publiek in petto: met zand maakten zij prachtige kunstwerken op de Amersfoortse pleinen.
11 sep

Wereld ontmoet aarde

Marloes van den Berg schildert al jaren bij Anne Marie Spijker en verbeeldt op krachtige wijze haar eigen wondere werelden. Kom haar werk bewonderen!
11 sep

Eigen serie: werk van cursisten fotografie

Gevorderde cursisten hebben het afgelopen seizoen gewerkt aan een eigen serie. Het werk is vanaf 11 september te zien op de vierde verdieping van het Eemhuis.
4 sep

Proefweek

Van maandag 4 t/m zaterdag 9 september is het weer Proefweek bij Scholen in de Kunst. Met een gratis proefles maak je kennis met onze cursussen. Wat kies jij?

ICOONtheater trapt af

ICOONtheater is hét culturele podium van Vathorst. De Lieve Vrouw en Flint programmeren hier vanaf september samen de leukste, mooiste en meest bijzondere voorstellingen. Cabaret, muziek en familievoorstellingen.
5 jul

Cursus Muzikantschap en Methodiek

Vanaf september 2023 wordt de cursus Muzikantschap en methodiek voor docenten aangeboden door Scholen in de Kunst te Amersfoort in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

We hebben twee winnaars!

Twee van onze cursisten hebben de voorronde van Kunstbende in Utrecht gewonnen: Estrella Smith won bij Dans en Les Koch bij Theater. (foto © Arianne Doppenberg)

Pinguïns van Vera en Lola

Werk van Vera en Lola, twee jonge kunstenaars van Scholen in de Kunst, is geselecteerd voor de expositie Kunst & Zoo! Hun pinguïns zijn vanaf 8 juli te bewonderen in Museum Flehite.
23 jun

Zomervakantie

Van 10 juli t/m 20 augustus is het zomervakantie. In die periode zijn onze vestigingen gesloten. De lessen starten weer vanaf maandag 11 september 2023.

Expositie School voor Talent

Leerlingen van de School voor Talent Beeldend presenteren hun werk in een afsluitende expositie in het Eemhuis.
19 jun

Docent Rombout Stegink overleden

Donderdag 15 juni jl. bereikte ons het zeer droevige bericht dat Rombout Stegink, docent saxofoon, na een lange periode van ziekte is overleden.

Zomerdansweek

Tijdens de zomerdansweek kun je meedoen aan verrassende workshops, een gratis kijkles bijwonen en tal van presentaties zien. Van 26 juni t/m 1 juli, de kaartverkoop is gestart!
7 jun

Klantonderzoek 2023

Doe mee met het klantonderzoek en maak kans op een gratis cursus!

Voor de zomer nog van start: ukelele voor beginners

Lijkt het je leuk een ontzettend handzaam, vrolijk instrument te leren kennen? Dan is de korte cursus Ukelele voor beginners iets voor jou! En het aardige is: je kunt 5 juni al starten!
31 mei

Flint en De Lieve Vrouw in de buurt

Flint en De Lieve Vrouw presenteren: Flint en De Lieve Vrouw in buurt. De kwaliteit van de voorstellingen van Flint en De Lieve Vrouw, gewoon in ICOONtheater in Vathorst.

Scholen in de Kunst Soest

Scholen in de Kunst stopt met groepslessen en samenspel in Soest. Het gebouw verandert van eigenaar, docenten van de Bachschool blijven lesgeven!

Klantonderzoek: wat is er opgepakt?

Uit het klantonderzoek 2022 bleek veel tevredenheid onder een groot deel van de cursisten en aanknopingspunten voor verbeteringen.

Beestenboel: expositie van kinderen en jongeren

17 cursusgroepen vol jong, beeldend talent zijn aan de slag gegaan met het thema ‘dieren en verhalen’. Hun werk is vanaf 17 mei te zien in deze beestachtig mooie expositie.

Aanvragen subsidieregelingen Amateurkunst Amersfoort

September is subsidiemaand, met openstelling van de aanvraagformulieren voor het indienen van aanvragen bij de drie Subsidieregelingen Amateurkunst die Amateurkunst033 uitvoert.

Expositie Lief lijf

Vanaf 5 april hangt er weer een mooie expositie van de groepen Portret & model op de vierde verdieping, onder de titel 'Lief lijf'. Je bent van harte welkom!

Amersfoortse verenigingen springlevend!

Ondanks de coronapandemie zijn de cultuurverenigingen in Amersfoort springlevend. Hoe kan dit?
29 mrt

Gluren bij de Buren

Zondag 2 juli strijkt Gluren bij de Buren weer neer in de Amersfoortse tuinen. Wil je meedoen als act of bied je je gazon aan als podium? Geef je dan uiterlijk 14 mei op.

Koninklijk Concertgebouw Concours

Ben je tussen de 9 en 14 jaar en wil je stralen op het podium van Het Concertgebouw? Dan is het Koninklijk Concertgebouw Concours iets voor jou! Meld je uiterlijk 18 april aan.
23 feb

Huursuppletie aanvragen

Vanaf 1 maart a.s. is het voor amateurkunstverenigingen weer mogelijk huursuppletie aan te vragen. Niet meer voor één, maar voor zes zalen in Amersfoort!
20 feb

Terugblik Inloopconcerten

Inloopconcerten 2023: drie bruisende middagen met prachtige koormuziek. Het publiek genoot volop én zong van harte mee!

Prijsvraag voor jongeren

Kunstenaar en beeldend docent Erwin van Zijl neemt binnenkort afscheid van Scholen in de Kunst. Speciaal voor jongeren heeft hij een prijsvraag uitgezet met een echte jury en geldprijs. Doe je mee?
9 feb

Theaterbazen

Theaterbazen is een project van NEOS Cultuuronderwijs en Stadsprogrammering033. Hun missie is om zoveel mogelijk kinderen in Amersfoort en daarbuiten enthousiast te maken voor (jeugd)theater.
8 feb

Subsidieregelingen vernieuwd

De subsidieregelingen voor amateurkunst zijn geactualiseerd én uitgebreid. Dat betekent meer mogelijkheden voor amateurkunstenaars en verenigingen om subsidie te krijgen.

Expositie Erwin van Zijl

Met de expositie FINAL 0.0 neemt kunstenaar & docent Erwin van Zijl afscheid van Scholen in de Kunst. De plek, waar hij honderden cursisten leerde tekenen en schilderen. Te zien t/m 30 maart.
6 feb

Workshop crowdfunding

Op 8 maart organiseert voordekunst i.s.m. Gemeente Amersfoort een gratis workshop crowdfunding voor creatieve makers in Het Lokaal, Amersfoort.
2 feb

Uniek duo: boeken en textiel!

Textielcursisten van Scholen in de Kunst laten zien dat je met ambachtelijke technieken als weven en borduren een modern kunstwerk kunt maken. Te zien t/m 17 februari.
1 feb

3x inloopconcerten

Op drie dagen in februari laten de Amersfoortse koren weer van zich horen. De formule is simpel: ieder koor zingt een half uur en jij kan gratis komen luisteren!
24 jan

We zijn opnieuw gecertificeerd!

Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) heeft ons opnieuw gecertificeerd voor de komende 4 jaar en daar zijn we erg blij mee!
23 jan

Geslaagde donateursactie

De donateursactie 'Geef Kunst cadeau' die we in december zijn gestart is nu al geslaagd! Bijna € 10.000,- is er inmiddels gedoneerd. Doneren kan nog steeds.
20 jan

Expositie Spiegel im Spiegel

Cursisten beeldend hebben zich laten inspireren door het muziekstuk Spiegel im Spiegel van componist Arvo Pärt. De expositie is te bezoeken t/m 21 februari.
18 jan

Met korting naar Carmen

Dansleerlingen kunnen met 15% korting naar de dansvoorstelling Carmen in Flint op 22 januari. Een wervelende voorstelling van Introdans voor het hele gezin!
9 jan

Kunstwerk Na Bij in Rietveldpaviljoen

Het kunstwerk 'Na Bij' van Theo van Delft en Barbara Groeneveld is te zien tijdens de expositie 'Onbereikbare liefde' in het Rietveldpaviljoen. Te zien t/m 5 februari.
6 jan

Start 2023 met kunst!

Durf jij het aan in 2023? Eindelijk je acteertalent ontdekken, of je oude schilderhobby weer oppakken? Schrijf je dan snel in of meld je aan voor een gratis proefles.

Sluiting kerstvakantie

Scholen in de Kunst is gesloten tijdens de kerstvakantie. Er zijn dan geen cursussen of lessen. Vanaf maandag 8 januari gaan we weer fris van start!
12 dec

Piets Dream

In Piets Dream – an animation hebben vader en zoon Bas en Thymen Aghina onderzocht hoe Mondriaan óók verder had kunnen gaan, net voor hij begon aan zijn beroemde schilderij Victory Boogie Woogie. 
8 dec

Inloopconcert maakt een uitstapje

Het eerste inloopconcert van Amateurkunst033 maakt een uitstapje naar Gluren bij de Buren op zondag 5 februari 2023. Tien koren presenteren zich deze dag in ICOONtheater.
28 nov

Nieuw aanbod: Schrijflabs!

In de nieuwe serie Schrijflabs maak je telkens in twee uur kennis met een thema of genre uit het schrijversvak. Leuk als kennismaking met het schrijven en leuk om cadeau te doen!
25 nov

Expositie Door het vuur

Vanaf maandag 5 december t/m maandag 9 januari 2023 is de expositie Door het vuur te bezoeken op de vierde verdieping (Kunstplein) in het Eemhuis.
25 nov

Donateurs Hanneke Delis Fonds gezocht

Het Hanneke Delis Fonds zoekt donateurs! Ofwel: financiële bijdragen van particulieren, organisaties en bedrijven, die iets kunnen missen. Jij kunt ook meedoen door een schenking aan het Hanneke Delis Fonds te doen.

Acts en huiskamers gezocht

Gluren bij de Buren zoekt weer huiskamers en lokale acts voor de huiskamereditie van het festival op 4 februari 2024. Zoek jij een podium of bied je het liever aan een ander?
21 nov

Werkzaamheden entree Eemhuis

Het Eemhuis krijgt een nieuwe entree. De huidige schuifdeuren worden tussen 21 november en 9 december vervangen door een draaideur. Dat zal tijdelijk wat overlast geven.
1 nov

Expositie textielkunst

Cursisten Textiel van onze Kunstschool exposeren hun werk in Kunstplein Cahen. De expositie wordt zaterdag 5 november om 14.30 uur officieel geopend.
19 okt

Amateurkunst kleurt herfst

De amateurkunstverenigingen zijn weer terug op de Amersfoortse podia en hoe! Dit najaar barst het van de optredens en concerten op mooie locaties in Amersfoort. Naar welk optreden ga jij?
18 okt

Expositie met thema Gi-Ga-Groen

Vanaf 7 t/m 30 november is de expositie Gi-ga-groen te bezoeken op de vierde verdieping (Kunstplein) in het Eemhuis. Deze expositie sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2022.
30 sep

WijkJury Amersfoort op bezoek

De WijkJury Amersfoort heeft ons inmiddels twee keer vereerd met een bezoek! Het meedoen aan een theaterles was een mooie ervaring.
27 sep

POPmakers

POPmakers is het nieuwe muziekplatform in Amersfoort voor POPulaire muziek in de breedste zin van het woord: van singer-songwriter tot rock, van jazz tot electro.
20 sep

Mededeling van de directie

De directie van Scholen in de Kunst heeft een belangrijke mededeling over een geval van seksueel grensoverschrijdend gedrag.
16 sep

Bylandt Stichting doet schenking aan Hanneke Delis Fonds

Vrijdag 16 september heeft directeur Niels Veenhuijzen, directeur van Scholen in de Kunst, een donatie van € 5.000 in ontvangst mogen nemen uit handen van Véronique Kakebeeke-Gualthérie van Weezel, directeur van de Gravin van Bylandt Stichting.
9 sep

Snel starten? Hier kun je direct terecht!

Wil jij of je kind snel starten? Dat kan! Een aantal cursussen zit vol, maar we hebben een selectie gemaakt van lessen waar je direct kunt beginnen.
23 aug

Muziek op Schoot nu ook in Vathorst & Leusden

Ouders en grootouders van jonge kinderen in Vathorst en Leusden kunnen vanaf september 2022 meedoen aan de cursus Muziek op Schoot.
22 aug

Expositie Improvisaties aan zee

Van 17 september t/m 7 januari is werk van Anne Marie Spijker te zien in bibliotheek Eemhuis, onder de titel Improvisaties aan zee. Anne Marie is beeldend kunstenaar en geeft schilderlessen bij Scholen in de Kunst.
1 jul

Heraanmelden

Cursisten van Scholen in de Kunst vinden hier (beknopte) informatie over heraanmelden voor het nieuwe seizoen.

Vakantieworkshops

Kunstbrouwerij organiseert 14 t/m 17 augustus weer kunstzinnige activiteiten voor kinderen t/m 12 jaar! Dit jaar met 50% korting. De kaartverkoop is gestart.
24 jun

Muziekproeverij en koreninfo

Naast het meedoen aan gratis proeflessen tijdens de Proefweek, kun je ook kennismaken met muziekinstrumenten en onze koren! 
12 jun

Auditie School voor Talent Muziek

Speel je het liefst klassieke muziek? Ben je ambitieus en gemotiveerd? Wil je zo mooi mogelijk spelen? Wil je dat doen met gelijkgestemde leerlingen? Op 23 en 30 juni zijn audities. Geef je op!
3 jun

Oud-collega Theo Bodewits overleden

Herdenking op 3 juli in Groningen
27 mei

Cursussen open voor Oekraïense kinderen

Scholen in de Kunst is op verschillende manieren betrokken bij de situatie in Oekraïne. We vertellen je er graag meer over.
24 feb

Coronavirus

<p><em><strong>Dit live blog is gesloten!</strong></em></p>

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus