Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Vanaf 10 april is er weer een nieuwe expositie te bewonderen op de vierde verdieping van het Eemhuis. Drie cursusgroepen portret & model van Michiel Jansen exposeren hun werk op het Kunstplein. Daarnaast is er ook werk te bewonderen van cursisten van Marijke Schurink en Anton Havelaar. Docent Karien Kortenhorst toont eigen installaties. Deze veelzijdige expositie inspireert en verrast. Kom dus vooral een kijkje nemen. Misschien ontdek je wel een cursus die bij jou past!

Portret & model 

De groepen Portret & model van Michiel Jansen geven een mooi overzicht van werken ‘naar aanschouwing’. Werken naar aanschouwing is een begrip in de beeldende kunst en wil zeggen dat je tekent of schildert wat je in het echt ziet. Je tekent dus niet een foto na, maar iets uit de wereld om je heen. En bij portret en model schilderen zijn dat echte mensen. Er is in deze cursussen daarom altijd een model dat poseert. 

Goed kijken vormt bij het werken naar aanschouwing de basis. Daarnaast is er natuurlijk ruimte voor een eigen interpretatie. De expositie toont zowel studies met diverse materialen en technieken als meer uitgewerkte schilderijen. Het is fascinerend om te zien hoe het menselijk gelaat en lichaam tot zulk verschillend werk kunnen leiden.

Schilderij van een naakte vrouw   Geschilderd portret van een vrouw

1000 tinten jeansblauw

De cursisten van de twee textielcursussen van Marijke Schurink hebben een foto of afbeelding uitgewerkt in jeansblauw. Ze hebben spijkerbroeken gerecycled en ook gretig gebruik gemaakt van knopen, stiksels en zakken. De een koos voor een stadsgezicht, de ander voor een vakantiefoto of een fantasiemasker.
Alles is opgeplakt, waardoor het lijkt alsof ze collages hebben gemaakt, maar dan van stof!

Textielkunstwerk van jeansstof gemaakt door cursist   Meisje van Vermeer uitgevoerd in jeansstof

Fotoseries

Cursisten van de vervolgcursus fotografie onder leiding van Anton Havelaar hebben, gedurende een groot deel van de cursus, individueel gewerkt aan een eigen project. Met één gemeenschappelijk uitgangspunt: een samenhangende fotoserie maken op basis van een zelfgekozen thema. Benieuwd naar het resultaat? Kom gerust een kijkje nemen!

Metaaltekeningen

Karien Kortenhorst, docent edelsmeden, toont vier nieuwe installaties, die zij heeft gemaakt met metalen, gewalste en gehamerde lijnen. Ze zijn te vinden in een kleine nis op vierde verdieping, waar je als kijker in kunt staan. Het zijn een soort 3d-metaaltekeningen, aldus Karien. De installaties zijn wisselen elkaar af en zijn één voor één te zien.

Benieuwd naar Karien? Je kunt haar ontmoeten op vrijdag 29 maart van 13.00-17.00 uur en vrijdagmiddag 12 april van 13.00-17.00 uur.

Kunstwerk van metaal, gemaakt door Karien Kortenhorst

Kunstwerk van Karien Kortenhorst, foto Anton Havelaar

OPENINGSTIJDEN

De expositie is van 10 april t/m 24 mei 2024 te bewonderen op de vierde verdieping van het Eemhuis, tijdens openingstijden van Scholen in Kunst:

maandag t/m vrijdag: 9.00 - 22.00 uur
zaterdag: 10.00 - 15.00 uur
zondag: gesloten

NB Tijdens de meivakantie, van 29 april t/m 12 mei is de vierde verdieping van het Eemhuis gesloten en kun je de expositie dus niet bezoeken!

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus