Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Ontdek de nieuwe expositie op het Kunstplein! Hier tonen in totaal vijf cursusgroepen van Scholen in de Kunst uiteenlopende, kleurrijke en verrassende kunstwerken. De kunstenaarsdocenten Anne Marie Spijker, Marijke Schurink en Dorette Giling hebben hebben opnieuw het beste uit hun cursisten naar boven gehaald. En dat is te zien van 29 mei t/m 14 juni. Gratis toegang.

Bewonder schilderijen die binnen en buiten op een bijzondere manier laten samensmelten. De schildercursisten gebruiken verschillende invalshoeken om een nieuwe ruimte te creëren. Een wonderlijke, niet bestaande plek, die je alleen in schilderijen kunt zien. Bijzondere uitzichten van binnen naar buiten, perspectivische vertekeningen. Of landschappelijke en binnenruimtes door elkaar. Soms met dieren of mensen.

      

Cursisten van de aquarelcursus hebben mensen in een ruimte geschilderd. Door middel van aquareltechnieken hebben ze zelf een manier gevonden hoe ze dit kunnen doen. Sommigen hebben alleen kleur en atmosfeer gebruikt. Spannend!

   

Kruisbestuiving keramiek-textiel
Onze cursisten in de keramiek- en textielgroepen hebben een stukje materiaal, een proefje of een (stukje van) een ouder werkstuk met elkaar gedeeld als inspiratie voor een nieuw kunstwerk. Het was een boeiende uitdaging om het harde, ruimtelijke keramiek te combineren met het zachte textiel. Vaak vormden de vorm of kleur het startpunt voor een nieuw werk, maar ook door associaties kregen de werkstukken een eigen verhaal en betekenis.

Datum: woensdag 29 mei t/m vrijdag 14 juni 2024*
Plaats: Kunstplein & Café Bruis, 4e verdieping Eemhuis
Tijd: ma t/m vr 09.00-20.00 uur, za 10.00-15.00 uur
Prijs: gratis toegang

* de schilderijen in Café Bruis blijven de hele zomer hangen

 

 

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus