Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

School voor Talent in Amersfoort

Heb jij talent en ambitie en zoek je meer uitdaging op het gebied van muziekles, dansles, theaterles of beeldende kunst? Dan ben je bij Scholen in de Kunst aan het juiste adres. Bij onze School voor Talent volgen jonge, getalenteerde musici, dansers, toneelspelers en kunstenaars een jaar lang een bijzonder programma, vol uitdaging en professionele optredens. Zo kun je onderzoeken of een carrière in de muziek, dans, theater of beeldende kunst voor je is weggelegd en bereid je je vast voor op een eventuele vooropleiding of het doen van een auditie.

Scholen in de Kunst heeft voor getalenteerde kinderen en jongeren een aparte leerlijn opgezet in de vorm van speciale talentklassen. We bieden deze aan in vier disciplines: muziek, dans, theater en beeldende kunst. Voor alle disciplines worden leerlingen aangenomen door middel van audities of selectie. Je start het seizoen met een gezamenlijke inspiratiedag. Op deze dag ontmoet je soulmates die, net als jij, zich extra willen inzetten om hun talent te ontplooien. Zo stimuleer je elkaar en leer je veel van elkaar! En je sluit het jaar af met een gezamenlijke voorstelling in juni, waarbij alle disciplines meewerken aan een spetterend eindresultaat.

Waarom zou je voor de School voor Talent kiezen?
✔️ je bent ambitieus en wilt verder komen
✔️ je wilt soulmates/gelijkgestemden ontmoeten
✔️ je wilt meer dan één les per week
✔️ je kunt aan je portfolio werken
✔️ je kunt je verder verdiepen binnen een kunstdiscipline
✔️ er zijn diverse mogelijkheden om op te treden voor publiek

Laat je inspireren!

Met z'n allen een eindvoorstelling maken

bekijk de foto's

Optreden van muziektalenten

je weet niet wat je hoort

Het koor van de School voor Talent

luister naar Adiemus van Carl Jenkins

School voor Talent Dans

Gedurende twintig les(zater)dagen voor School voor Talent Dans worden lessen aangeboden met daarin een techniekles (modern, jazz, klassiek, urban) en een choreografieproject onder leiding van een gastchoreograaf. Indien gewenst, kan daarnaast auditietraining plaatsvinden ter voorbereiding op toelating aan een dansvakopleiding. We plannen een bezoek aan een open dag van een vakopleiding in, evenals het gezamenlijk bezoeken van één of meer bijzondere dansvoorstellingen.

Bekijk deze cursus

School voor Talent Kunst

In zestien les(zater)dagen worden verschillende technieken aangeboden en wordt er gewerkt met thema’s. Daarnaast is er ruimte en vrijheid om eigen werk te maken. De School voor Talent Kunst is een goede plek om een portfolio te maken en/of uit te breiden. Een bezoek aan de open dag van een kunstvakopleiding wordt ingepland, evenals een gezamenlijk bezoek aan een atelier en/of tentoonstelling. De lessen in uiteenlopende technieken worden verzorgd door docenten van Scholen in de Kunst, gastdocenten en kunstenaars.

Bekijk deze cursus

School voor Talent Muziek

Bij de School voor Talent Muziek Klassiek krijg je 10 minuten extra lestijd van je eigen docent. Centraal staat het musiceren in kamermuziekensembles. Iedere leerling wordt ingedeeld in een ensemble en gekoppeld aan een docent/coach. Daarnaast komt iedere deelnemer tien les(zater-)dagen naar het Eemhuis voor het zingen in een koor; een belangrijke, sociale en gezellige activiteit. Docenten van het conservatorium komen een techniekles geven en er staat een masterclass op het programma. We verzorgen ook solfège- en presentatielessen en vormen kamermuziekensembles, die worden gecoacht om naar een uitvoering toe te werken.

Bekijk deze cursus

School voor Talent Theater

Leerlingen van School voor Talent Theater werken op zeventien les(zater-)dagen aan verschillende aspecten van toneelspelen. Met een van tevoren gekozen thema als uitgangspunt komt o.a. elementair spel, bewegingstheater, improviseren & spelimpuls, groot spel/camera acteren en tekst aan bod. Verschillende (gast)docenten verzorgen gedurende het jaar de uiteenlopende lessen. In de laatste weken wordt samen met een theatermaker toegewerkt naar de Eindpresentatie.

Bekijk deze cursus

Veelgestelde vragen

Hoe oud moet je zijn voor de School voor Talent?

Voor de School voor Talent moet je tussen de 12 en 20 jaar oud zijn. Alleen bij de School voor Muziek kunnen kinderen vanaf 7 jaar al terecht.

Hoe vindt de toelating plaats?

Wil je meedoen met de School voor Talent? We organiseren op verschillende momenten audities en selectiedagen voor deelname. Op de website publiceren wij de data en toelatingseisen voor deelname aan de audities. Ben je al leerling bij Scholen in de Kunst, dan kun je bij je docent informeren of de School voor Talent ook iets voor jou is.

Kost de School voor Talent extra?

Ja, de School voor Talent is een aparte cursus met aparte cursusprijs. De prijzen staan op de website vermeld. Heeft jouw kind talent, maar kun je de School voor Talent niet betalen? Dan kun je een beroep doen op één van de fondsen.

kom jij in aanmerking?
Past de School voor Talent bij mij?

Als je kiest voor de School voor Talent, verwachten we ook dat je inzet toont en er alle lesdagen bent. Daarnaast kan het nodig zijn extra lessen of repetities bij te wonen of bezoeken we een voorstelling. Soms is dat lastig, als je ook nog sport of een andere hobby beoefent. Maar wil je de School voor Talent volgen, dan moet dit ook echt je hoogste prioriteit zijn.

Is de School voor Talent een erkende vooropleiding?

Nee, de School voor Talent is geen erkende vooropleiding. De School voor Talent is wel geschikt als voorbereiding op audities voor een dans- of theatervakopleiding of conservatorium. Jongeren die naar een kunstacademie willen gaan, kunnen aan hun portfolio werken. Alle vaardigheden, technieken en begeleiding die je bij ons krijgt aangereikt, komen van pas!

Is de School voor Talent voor iedereen toegankelijk, ook als je geen les hebt bij Scholen in de Kunst?

Ja, ook leerlingen van buiten af zijn van harte welkom! Iedereen volgt dezelfde toelatingsprocedure en er geen verschil in cursusprijs.

Hoe is de School voor Talent ontstaan?

De School voor Talent van Scholen in de Kunst is in 2012 ontstaan vanuit een behoefte om de talentvoorziening voor muziekonderwijs te verbeteren. Als snel is daar de discipline dans aan toegevoegd, in 2016 volgde de discipline theater en in 2018 beeldende kunst. We hebben nu voor alle disciplines een talentklas. We zijn trots dat Herman van Veen sinds 2015 beschermheer is van de School voor Talent.

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus