Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Creatief schrijven in Amersfoort

Bij de Schrijfschool van Scholen in de Kunst kun je terecht voor een cursus Creatief schrijven van ervaren schrijfdocenten. Zo ben jij verzekerd van een schrijfcursus van hoog niveau, die je helpt je teksten aantrekkelijker te maken voor je lezer. Of je nu schrijft voor je werk of voor je plezier, creatief schrijven kun je eigenlijk altijd toepassen!

Waarom zou je voor Creatief schrijven kiezen?
✔️ je leert hoe je een tekst aantrekkelijk maakt voor je lezer
✔️ je ontwikkelt je empathisch vermogen
✔️ je ontwikkelt je taal- en schrijfvaardigheid
✔️ je vergroot je verbeeldingskracht
✔️ je writer’s block verdwijnt als sneeuw voor de zon
✔️ door te schrijven verbetert je concentratie
✔️ door te schrijven werk je ook aan je verbale vaardigheden

Laat je inspireren!

Welke woorden kun je schrappen?

bekijk de tips van journalist Dennis Rijnvis

Op zoek naar schrijftips?

Op deze website vind je tips, ideeën én een community!

Creatief schrijven helpt ook bij verwerking

TED Talk van Sakina Hofler

Wat is Creatief schrijven?

Tja, dat is een goede vraag, want een eensluidende definitie is er eigenlijk niet. Maar er is wel consensus over wat je met creatief schrijven probeert te bereiken. Bij creatief schrijven ligt de nadruk op het vertellen van een verhaal en het overbrengen van een gevoel, niet op het overdragen van informatie. Creatief schrijven staat daarmee haaks op journalistiek of zakelijk schrijven, waar de overdracht van informatie wel het belangrijkste doel is.

Met de techniek van creatief schrijven kun je uiteraard romans schrijven, maar ook een biografie, een verhaal of een gedicht. Zelfs een toespraak kan flink opknappen, wanneer je die schrijft via deze techniek.

Bij creatief schrijven leg je vooral de nadruk op de ontwikkeling van een verhaallijn, de groei die karakters doormaken en het gevoel dat je als schrijver wil overbrengen. De opdrachten die je krijgt helpen je los te komen van vaste patronen en vrijer te associëren. Een opdracht kan bijvoorbeeld zijn een bestaand verhaal te herschrijven vanuit een andere persoon in het verhaal.

Veelgestelde vragen

Hoe krijg ik inspiratie?

Maak je geen zorgen. De docent van deze cursus helpt je bij het vinden van inspiratie. Kun je niet wachten? Bekijk dan alvast wat tips. Of doe alvast wat oefeningen met de instructies op deze site.

 

Geven jullie ook online schrijfcursussen?

Nee, de schrijfcursussen vinden plaats in het Eemhuis (Amersfoort centrum) en ICOON (Amersfoort-noord).

Zijn er literaire avonden bij Scholen in de Kunst?

In het Eemhuis organiseert de Bibliotheek Eemland iedere tweede woensdag van de maand het Boek van de Maand-gesprek. Deze activiteit vindt plaats tussen 12.30 en 13.15 uur en is gratis toegankelijk.
Daarnaast kunnen leden van de Bibliotheek Eemland gebruikmaken van de leeskringenservice

 

Zijn er schrijfcursussen voor kinderen?

Op dit moment biedt Scholen in de Kunst alleen cursussen voor volwassenen aan. Kinderen kunnen uiteraard wel hun fantasie kwijt bij o.a. onze theaterlessen, waar ze vaak creatief met teksten omgaan.

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus