Cursusaanbod
Extra Doorloop Urban Dance Event (C) Henry Krul (7)

Onze missie

Scholen in de Kunst is een publieke instelling die ten doel heeft door middel van cultuureducatie zoveel mogelijk mensen in aanraking te brengen met kunst en cultuur.

Missie

Wij geloven dat cultuureducatie een onmisbare rol vervult in de persoonlijke ontwikkeling van jong en oud, gevoed door de waarde die kunst op zichzelf heeft. Vanuit deze overtuiging willen we actieve cultuurparticipatie voor iedereen mogelijk maken en onze kennis en expertise delen. Hierdoor dragen wij bij aan een inspirerende en verbonden samenleving in de regio Amersfoort.

Wie zijn wij?

Bij Scholen in de Kunst laten meer dan 100 bevlogen en deskundige kunstenaars je de kracht van kunst ervaren. Je kunt je ontwikkelen in verschillende kunstvormen en je laten inspireren door anderen. Of je er nu voor kiest om ergens heel goed in te willen worden, of dat het je vooral om het plezier en de ontmoeting gaat: wij zijn er voor je!

Hoe doen we dat?

*   Scholen in de Kunst zorgt er als regisseur van cultuureducatie voor dat iedereen altijd kan mee doen met kunst en cultuur.
*   Wij bieden muziek, dans, theater, beeldende kunst en schrijven onder één dak, in diverse lesvormen en workshops.
*   Wij bieden uitstekende faciliteiten en podia voor lessen, concerten, exposities en voorstellingen, om te oefenen, te schitteren en anderen te bewonderen.
*   Wij zijn ook te vinden in de wijk, op scholen, in buurtcentra, theaters, bij bedrijven, enz.
*   Wij investeren in laagdrempeligheid en toegankelijkheid zodat er voor niemand een beperking is om deel te nemen.
*   Wij brengen je in contact met zielsverwanten om samen bijvoorbeeld een bandje of gezelschap te vormen waarmee je verder leert en kunt optreden.
*   Wij ondersteunen onderwijsinstellingen, amateurgezelschappen en zelfstandige kunstenaars met raad en daad.
*   Wij delen onze expertise ook met andere culturele instellingen en maatschappelijke organisaties.
*   Indien voor een vraag of behoefte maatwerk nodig is, gaan wij samen op zoek naar het passende antwoord. Binnen of buiten Scholen in de Kunst.