Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Gluren bij de Buren Amersfoort keert voor de 15de editie weer terug naar de huiskamers. Het festival hoopt op zondag 5 februari 2023 weer vele voordeuren open te stellen voor intieme huiskamerconcerten. De organisatie is op zoek naar lokale podiumkunstenaars van allerlei disciplines én naar gastvrije Amersfoorters die de optredens bij hun thuis hosten. Aanmelden kan tot en met zondag 18 december via www.glurenbijdeburen.nl

Na twee jaren zonder wintereditie zoekt Gluren bij de Buren in 2023 weer de intimiteit van de met koffiedampen gevulde huiskamers op. Elke act geeft drie optredens van een half uur, vrij toegankelijk voor publiek. Zo kunnen buurtgenoten en andere liefhebbers een eigen route door de stad samenstellen en van optreden naar optreden hoppen. 

Acts en huiskamers gezocht

Allerlei soorten podiumkunstenaars worden aangemoedigd om het vloerkleedpodium te betreden: van rappers tot jazzbands, goochelaars tot verhalenvertellers en balletdansers tot spoken word-artiesten. Het formaat van de huiskamer maakt niet uit. Zowel vrijstaande boerderijen als knusse studentenkamers worden tijdens Gluren bij de Buren omgetoverd tot een podium voor lokale performers.  

Programmamaker Yasser Ibrahim: ‘’Gluren bij de Buren is één van de gezelligste jaarlijkse evenementen in Amersfoort en staat centraal voor verbinding, gezelligheid, plezier en het samen genieten van het bomvolle lokale talent wat Amersfoort te bieden heeft’’.

Gluren bij de Buren wordt georganiseerd door Stichting de Bühne in samenwerking Scholen in de Kunst. 

Praktische informatie

Gluren bij de buren vindt plaats op zondag 5 februari 2023, van 12:00 - 17:00 uur.
Wil je meedoen als huiskamer of als act, melde je aan uiterlijk zondag 18 december aan www.glurenbijdeburen.nl .