Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Cursisten van het Textielatelier werkten twee maanden met het thema Leegte en ruimte. Hun werk is nu te zien in een expositie bij De Lieve Vrouw.

Waar denk je aan bij leegte? Welke associaties krijg je bij ruimte? Wat zie je voor je? Dat waren de vragen waarmee de cursisten van het Textielatelier aan deze opdracht begonnen. Velen dachten aan landschappen, aan het hoge noorden met eindeloze vergezichten en aan een lege horizon. Allen vonden leegte en ruimte positieve begrippen, omdat ze rust en vrijheid bieden.

Na brainstormen, tekenen en schilderen en het maken van proefjes met technieken als vilten, breien en borduren, besloten de deelnemers werk te maken met als gezamenlijk element een horizontale lijn. Vaak zal die lijn de horizon in een landschap zijn, maar het kan ook de functie van een spiegeling hebben. Ze kozen voor de vorm van een cirkel. Elk werk staat op zichzelf, maar samen vormen ze ook een eenheid op de lange wand, waarbij de horizon van alle werken uitgelijnd wordt.

De cursisten werkten zo’n twee maanden aan de kunstwerken. Wekelijks bespraken ze de voortgang, inspireerden ze elkaar en kregen ze tips van onze docent Marijke Schurink.

Expositie bij De Lieve Vrouw

De werken die voor deze opdracht zijn gemaakt, worden van 8 februari t/m 3 maart tentoongesteld in het café van De Lieve Vrouw. Hier is het werk te zien van: Hansje van Lambalgen, Judith Hallie, Bep van Vliet, Marga La Grand, Nancy Engwerda, Nineke Karsemeijer, Ton Schreuder, Hester de Gruyter, Cathrien Zegel, Laura van Rossum du Chattel, Karin Oltvoort en Geke van der Werff.

De opening is op donderdag 8 februari om 16.00 uur, kom gerust even kijken als je in de buurt bent!

Kunstwerk: landschap van textiel          Textielkunstwerk van een landschap

Ook aan de slag met textiel?

Deze twaalf cursisten werken op maandagmiddag in het textielatelier bij Scholen in de kunst. Dit is een groep voor mensen die ervaring hebben met het maken van textiele kunstwerken. Ben je geïnspireerd geraakt door de expositie, maar heb je nog geen ervaring? Dan is de cursus Textiel alle niveaus een aanrader. Hier kun je als beginner kennismaken met het werken met textiel.

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus