Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

De Muziekschool van Amersfoort

Ben je op zoek naar een muziekschool voor je kind of wil je zelf een instrument leren spelen? Dan ben je bij De Muziekschool van Scholen in de Kunst aan het juiste adres. Onze muziekdocenten hebben allen een erkende opleiding gevolgd, meestal aan een conservatorium. De meesten van hen zijn naast het docentschap zelf ook actief als uitvoerend musicus, dirigent, componist of arrangeur. Weet je dat onze muziekschool één van de oudste muziekscholen van Nederland is?

Waarom zou je voor onze muziekschool kiezen?
✔️ Professionele docenten 
✔️ Gratis proefles
✔️ Van klassiek tot pop
✔️ Meer dan 80% van onze klanten beveelt ons aan bij anderen
✔️ Gecertificeerde cultuurorganisatie

              

Waar ben je naar op zoek?

Muziekles voor kinderen

Kinderen kunnen vanaf ongeveer 1,5 jaar bij ons beginnen met muziekles. Vanaf de kleuterleeftijd maken kinderen kennis met muziekinstrumenten en ontwikkelen ze hun gehoor, ritmegevoel en muzikale geheugen. Een goede voorbereiding op het leren spelen van een instrument.

Instrumentale les

Bij onze Muziekschool kun je les krijgen op vrijwel alle muziekinstrumenten. Van populaire instrumenten als piano, gitaar en viool tot trompet, fagot en zelfs kerkorgel. Welk instrument je ook kiest, je bent bij ons verzekerd van les van een professionele docent.

Ensembles & orkesten

Een instrument kunnen bespelen is al leuk, maar het wordt nog leuker als je samen kunt spelen met anderen. Daarom heeft onze Muziekschool verschillende ensembles en orkesten, waarin beginnende spelers leren samenspelen.

Popmuziek

Ligt jouw hart bij de popmuziek? Ook dan heeft onze Muziekschool je genoeg te bieden. Zo kun je les krijgen op instrumenten die aan de basis van de popmuziek staan, zoals drums, elektrische gitaar en basgitaar. Daarnaast hebben we verschillende popbands waar je aan mee kunt doen.

Jazzmuziek

Word jij warm van een fantastische trompetimprovisatie en hou je van de energieke en onvoorspelbare ritmes van jazz? Dan ben je bij onze Muziekschool in goede handen. We hebben verschillende docenten met een jazzachtergrond.

Zang

Natuurlijk kun je bij ons ook terecht voor zangles. Of je nu modern of klassiek wil zingen, wij hebben de docent die bij jou past. En haal je meer plezier uit samen zingen, kies dan voor één van onze koren. Keuze genoeg.

School voor Talent Muziek

Bij onze School voor Talent volgen jonge, getalenteerde musici, dansers, toneelspelers en kunstenaars een jaar lang een bijzonder programma, vol uitdaging en professionele optredens.

alles wat je moet weten over muziekles bij ons

Wat kost muziekles? Kan ik een instrument huren? Heb je een laag inkomen?

ruimte voor je ambitie

Lees het verhaal van Simone

Vind jouw cursus of les!

Vertel ons wat je zoekt, dan tonen wij je een passende cursus.

Zoek je cursus

Muziekles in alle instrumenten voor alle leeftijden

Kinderen, jongeren en volwassenen, met of zonder ervaring, kunnen allemaal terecht bij onze Muziekschool. Je kunt bij ons als dreumes beginnen met een cursus Muziek op schoot en tot hoge leeftijd je blijven ontwikkelen op je favoriete instrument of blijven spelen in één van onze ensembles. Naast een ruime klassieke afdeling, is er ook een volwaardige popafdeling binnen onze Muziekschool, waar je leert samenspelen in een band. Ook kun je bij ons zangles krijgen of meezingen in één van onze koren.

muziekles voor de jeugd

Voor kinderen bieden we muzieklessen aan in een doorlopende leerlijn. De lessen sluiten aan bij de leeftijd en ontwikkeling van het kind. Voor jonge kinderen beginnen we met zing- en klapspelletjes, waarna ze doorstromen naar cursussen waarin ze kennismaken met begrippen als melodie, ritme en het notenschrift. Dan volgt de kennismaking met verschillende muziekinstrumenten, waarna ze kunnen beginnen met het instrument van hun keuze. Overigens is het doorlopen van deze leerlijn geen verplichting; kinderen kunnen vanaf zes jaar ook gelijk met instrumentale les beginnen. Maar kinderen die een voorbereidende cursus hebben gevolgd, boeken wel sneller vooruitgang, omdat ze de basisprincipes van de muziek al een beetje kennen.

muziekles voor volwassenen

Volwassenen kunnen bij ons ook terecht voor muziekles, die aansluit bij hun eigen niveau. Soms hebben we volwassen cursisten die voor het eerst een instrument leren bespelen. Vaak komen er mensen die als kind wel muzieklessen hebben gevolgd, maar daarna twintig jaar niet meer hebben gespeeld. Eigenlijk kan iedereen bij ons terecht. De instrumentale lessen zijn individueel. De docent kan het lesprogramma dus helemaal op maat maken voor jou. En heb je een voorkeur voor een bepaalde muziekstijl, bespreek dat dan met je docent. Mocht de docent niet helemaal aan jouw smaakvoorkeur tegemoet kunnen komen, dan is er altijd wel een docent die beter bij je past.

extra aandacht voor samenspel

Een instrument leren bespelen is al heel leuk, maar als je samen met anderen muziek gaat maken wordt het echt bijzonder. Onze docenten vinden samenspel erg belangrijk en organiseren daarom altijd samenspelweken aan het einde van het seizoen. Dan worden er verschillende combinaties van instrumenten gemaakt en ga je samenspelen met andere leerlingen. Soms ontstaat zo onverwachts een nieuw ensemble.
Naast de samenspelweken hebben we drie eigen orkesten, voor kinderen en jongeren, en een reeks kleine ensembles voor verschillende instrumenten en leeftijden.

gratis samenspelabonnement bij je muziekles

Als je bij ons een jaar muziekles koopt, krijg je van ons het samenspelabonnement ter waarde van € 200,- of € 240,-  cadeau. Je doet dan dus gratis mee met een ensemble of orkest van je keuze. Meedoen aan meerdere ensembles mag ook, want hoe meer samenspel, hoe liever het ons is.

speciale leerlijn voor getalenteerde kinderen en jongeren

Voor getalenteerde kinderen en jongeren met ambitie hebben we de School voor Talent Muziek, een speciaal programma dat jongeren hun talent laat onderzoeken en ze laat kennismaken met de verschillende aspecten van het muziekvak. De School voor Talent is niet specifiek gericht op een professionele vervolgopleiding, maar veel van onze School voor Talent-leerlingen kiezen daarna wel voor de vooropleiding conservatorium.

onze muzieklokalen

Je kunt bij onze Muziekschool lessen krijgen in het Eemhuis (Amersfoort-Centrum) en in ICOON (Amersfoort-Noord/Vathorst). Kinderen kunnen ook terecht op onze locatie in Hoogland.
Onze muzieklokalen zijn oefenruimtes met een goede akoestiek en voldoende voorzieningen. Uiteraard zijn er instrumenten aanwezig voor zover je die niet zelf mee kunt nemen. Voor slagwerk en popbands is een speciaal lokaal aanwezig. In het Eemhuis hebben we bovendien een Muziekzaal, waar ook ensembles kunnen repeteren en waar regelmatig voorspeelavonden worden gehouden.

concerten en voorspeelavonden

Als je bij ons muziekles hebt, vinden we het ook belangrijk dat je af en toe aan anderen kunt laten horen wat je hebt geleerd. Daarom hebben we door het jaar heen meerdere presentaties en voorspeelavonden, waar ouders, grootouders en vrienden kunnen komen genieten van jouw muziek. 
Speel je ook nog in één van onze orkesten, dan speel je twee keer per jaar een gezamenlijk concert in de St. Franciscus Xaveriuskerk.

Alle concerten vind je in de agenda op de website.

Alle voorspeelmomenten vind je op de aparte pagina Voorspeelmomenten.

Lekker samen muziek maken!

bekijk onze concerten

Veelgestelde vragen over muziekles

Hoeveel kost muziekles?

De prijs hangt o.a. af van je leeftijd, de lesduur en of het individuele of groepsles betreft. 

lees meer over tarieven
Kan ik een instrument huren?

Ja, bij Scholen in de Kunst kun je instrumenten huren. 

bekijk het overzicht
Heb je een laag inkomen?

Voor mensen die het lesgeld niet of moeilijk kunnen betalen, zijn er twee fondsen: het Jeugdfonds Sport & Cultuur en het Hanneke Delis Fonds. 

lees over de mogelijkheden
Welke mogelijkheden zijn er om door te stromen?

We hebben meerdere leerroutes ontwikkeld, die je bij ons kunt doorlopen. Daarin zie je hoe onze cursussen op elkaar aansluiten.

bekijk de routes
Organiseren jullie ook voorspeelmomenten?

Jazeker, we hebben regelmatig voorspeelmomenten. De muziekdocenten organiseren die en vertellen je wanneer dat is. Op de website vind je een overzicht van alle geplande voorspeelmomenten.

Bekijk de voorspeelmomenten

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus