Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Zeg ruimte. Zo kun je het zien.

Vier Amersfoortse beeldend kunstenaars, waaronder één van onze docenten Dorette Giling, vullen de architectonische ruimte van het Rietveldpaviljoen. Vier Amersfoortse fotografen leggen het werk van de kunstenaars in hun atelier vast. Foto's en kunstwerken samen vormen een bijzondere expositie in het Rietveldpaviljoen. (Foto Dorette: Annemiek van der Kuil)

Vier Amersfoortse kunstenaars

Keramisch werk, met je handen in de klei; lassen, buigen, spuiten, knippen, zagen in stug materiaal; lege vellen papier worden verfstreek na verfstreek, laagje na laagje kunstwerken; het lege witte papier wacht, je houdt je adem in voor de eerste lijn.

Vier Amersfoortse beeldend kunstenaars vullen de architectonische ruimte van het Rietveldpaviljoen. Vier Amersfoortse fotografen leggen het werk van de kunstenaars in hun atelier vast. Dit leidt tot een spannende expositie over schijnbare maar geordende chaos, ruimtes in de ruimte, een nieuwe natuur in de binnenruimte, diepe concentratie, sterke focus, het stromen van creativiteit, werken die tastend hun weg zoeken in de omringende ruimte, een nieuwe ruimte afgetekend op het platte vlak. 

Met foto’s waarin licht en schaduw een prominente rol spelen; een fotoserie over het proces van leegte naar ruimte en de sporen daarvan in de werkruimte van de kunstenaar; de drang als fotograaf om telkens weer opnieuw te beginnen een leeg blad te vullen.

Met beeldend kunstenaars: Willemijn van Dorp, Hannah Blom, Dorette Giling en Monica de Jong. 
Fotografen: Jolanda van Rijssen, Heleen Jonkman, Annemiek van der Kuil en Ben Rijnink.

De titel voor de expositie is een dichtregel van Marjoleine de Vos uit het gedicht Is dit het? in de bundel Uitzicht Genoeg.

Expositie bezoeken? Koop je kaartje online.


Uitnodiging expositie Rietveldpaviljoen

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus