Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Groen als rode draad


Vanaf maandag 7 november tot donderdag 1 december is de expositie Gi-ga-groen te bezoeken op de vierde verdieping (Kunstplein) in het Eemhuis. Deze expositie sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2022. Er is zowel werk van beginnende als gevorderde cursisten te zien. Zij hebben hard gewerkt om alles binnen zes weken af te hebben. En het is gelukt! Drie enthousiaste teken- en schildergroepen exposeren werk dat ze bij beeldend docent Monica Agterberg hebben gemaakt.

De meeste exposanten hebben een zelfgekozen foto of beeld omgezet in de stijl van een (bekende) kunstenaar. Veelal na vooronderzoek. Vervolgens is dit werk vertaald in groene tinten. Soms is er een vleug rood te zien, waardoor het groen soms nog groener lijkt.

Aanpak
Cursisten hebben op verschillende niveaus gewerkt en waren vrij in hun aanpak: sommigen hebben gekozen voor toevoeging of weglating bij een (bestaand) beeld, anderen hebben groene stroken als voorstudie gemaakt. Welke vorm of techniek een cursist ook heeft gekozen: groen was de rode draad!

Groen vloerobject: lever een bijdrage!
Verder zijn er spullen in groentinten verzameld, waarvan een interactief vloerobject als installatie is gemaakt. Bezoekers, cursisten en medewerkers kunnen hier zelf groene spullen aan toevoegen (deze worden gerangschikt van licht naar donker). Misschien ontdekken ze zelfs nog een gevonden voorwerp dat van henzelf is….

Kortom, groen licht voor deze verrassende tentoonstelling. 

Datum: 7 november t/m 30 november 2022
Plaats: Kunstplein, 4e verdieping Eemhuis, Eemplein 75, Amersfoort
Open: ma t/m vr, 09.00-21.00 uur, za 10.00-15.00 uur
Toegang: gratis

Gi- Ga- Groen

Vogeltje in 't groen

Eenzame boom

Kijk ook naar boven...

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus