Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Zeventien kindergroepen van de Kunstschool zijn ieder op hun eigen manier met het thema ‘ketting’ aan de slag gegaan. Ketting als symbool voor verbinden en vastleggen. In deze tentoonstelling komen verleden en heden voelbaar samen.

Het is dit jaar 150 jaar geleden dat de slavernij werd afgeschaft. In Suriname, de Caribische eilanden, Nederland en ook in de stad Amersfoort. Daarom besteden we dit hele jaar extra aandacht aan herdenken, herinneren en erkennen.

Voor de tentoonstelling Keten in de Kunst heb je (bijna) al je zintuigen nodig. Je ziet en voelt zachte weefwerkjes in een keten van verbinding. Wollig gevilte kettingen met bedeltjes eraan en de gladde directheid van ijzeren gesoldeerde kettingen. Wat houdt de figuurtjes in deze kettingen geketend, wat maakt ze vrij? 

Laat je verrassen door een film over een slaveneigenaar, die een ketting steelt bij een juwelier. Dompel je onder in de persoonlijke teken- en schilderwerken van jongeren die uitbeelden wanneer ze zich vrij of juist geketend voelen.

Loop door de tentoonstelling en bekijk VOC-schepen in contrast met een ontketende vloot vliegende schepen met Afrikaanse batikzeilen, tussen scholen zilverachtige vissen. Bewonder het eindresultaat van jonge kunstenaars, die zo dapper zijn geweest om in het verleden te duiken en die te vertalen naar het nu.  

Laat je raken door deze indrukwekkende tentoonstelling.

Affiche expositie Keten in de kunst

Opening op 6 maart

De expositie Keten in de Kunst wordt op woensdag 6 maart om 16.00 uur op een verrassende wijze geopend.
De opening vindt plaats op het Kunstplein, vierde verdieping in het Eemhuis. Iedereen is van harte welkom! 

Openingstijden expositie

6 MAART – 3 APRIL 2024 (TWEEDE PAASDAG GESLOTEN)
EEMHUIS | 4E VERDIEPING | EEMPLEIN 75 | AMERSFOORT
MA T/M VR 09.00-21.00 UUR |  ZA 10.00-15.00 UUR
TOEGANG GRATIS

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus