Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Jazzdance in Amersfoort

Ben je op zoek naar een professionele dansschool in Amersfoort, waar jazzdance wordt gegeven? Waar je dansplezier combineert met klassieke ballettechnieken en moderne dans, maar dan jazzy en swingend. Je bent van harte welkom bij één van onze professionele dansdocenten. De lessen vinden plaats in het Eemhuis, vlakbij het centrum van Amersfoort. Beginners kunnen kennismaken door middel van een gratis proefles of meedoen met de Proefweek aan het begin van het seizoen.

We bieden lessen jazzdance aan voor beginners (geen danservaring nodig) en gevorderden (minimaal 1 jaar danservaring gewenst). In de lessen wordt gewerkt aan souplesse, kracht, dynamiek en expressie. Gedurende het jaar wisselen swingende en lyrische danscombinaties elkaar af.

Waarom zou je jazzdance kiezen?
✔️
omdat je van verschillende dansstijlen houdt en in jazzdance komt alles samen
✔️ omdat je je conditie wilt verbeteren
✔️ je gewoon ontzettend gek bent op bewegen
✔️ bij jazzdance beweeg je op heel verschillende muziek; het is dus nooit saai!
✔️ jazzdance doe je gezellig samen met anderen
✔️ je kunt gebruik maken van een speciale kortingsregeling om in de Amersfoortse theaters dansvoorstellingen te bezoeken

Laat je inspireren!

Jazzdance in de musical all that jazz

Bekijk de laatste dansvoorstelling

Jane Fonda deed het al in 1982

Wat is jazzdance?

Jazzdance is een dansvorm die haar oorsprong vindt in Afrika. Kenmerkend binnen de dansen waren de ritmische, geïsoleerde bewegingen van de verschillende lichaamsdelen (hoofd, romp, heupen, schouders). Rond 1900 waaide deze dansvorm over naar de Verenigde Staten en mengde zich met Amerikaanse dansen als de limbo, two-step en lindy-hop. Nog later mixte de Afro-Amerikaanse dans zich verder met invloeden uit de moderne dans en het academische ballet. Binnen de huidige jazzdance is dat nog duidelijk zichtbaar.

Veelgestelde vragen over jazzdance

Is jazzdance moeilijk?

Jazzdance is niet persé moeilijk of makkelijk. Met wat danservaring kom je al een heel eind. En als de stijl je aanspreekt is de kans groot dat je de bewegingen snel oppakt. Gewoon maar uitproberen is het beste.

Wat is het verschil tussen jazzdance en moderne dans?

Het grootste verschil tussen deze twee is dat bij jazzdance het accent ligt op het gebruik van ritmes en muzikale beats binnen de bewegingen. Bij moderne dans wordt merendeels vloeiend bewogen en speelt het gebruik van de vloer daarbij een belangrijke rol.

Kan ik eerst een proefles volgen?

Ja, bij Scholen in de Kunst kun je altijd een gratis proefles volgen. Bovendien kun je bij de meeste jaarcursussen nog tussentijds instromen. Het cursusbedrag wordt dan verrekend. Aan het begin van het cursusjaar, na de zomervakantie, vindt de Proefweek plaats. Gedurende een week kun je allerlei groepslessen gratis uitproberen. Dat helpt je bij het maken van de juiste keuze.

Welke kleding en schoenen worden meestal gebruikt?

Een jazzbroek en t-shirt zijn prima om in te bewegen. Verder is de keuze aan jou om te dansen op blote voeten, sokken of dansschoenen/-sneakers. Schoenen die je ook buiten draagt zijn niet geschikt.
Je kunt voor leuke danskleding terecht bij Firenze Dancewear in Amersfoort. 

bekijk de site

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus