Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Marloes van den Berg, al jaren cursist bij onze Kunstschool, is een getalenteerd schilder. Ze weet haar wondere werelden te vatten in sterke, intrigerende schilderijen. Onder de titel 'Wereld ontmoet aarde' is haar werk nu te zien bij Scholen in de Kunst, op de vierde verdieping van het Eemhuis.

Marloes van den Berg schept een wonderlijke wereld, waar onder boven is, waar vissen zweven of zwemmen en waar berken oneindig groeien. Waar zebra’s zich vereenzelvigen met takken. Waar een kloppend hart gevangen is in een surrealistische omgeving. De schilderijen van Marloes zijn een zoektocht naar balans tussen verhaal en vorm.

Laag voor laag wordt er gewerkt aan een groter geheel, met zorgvuldig gekozen kleuren die de sfeer bepalen. Twee werelden raken in elkaar verstrengeld en transformeren naar een ander niveau. Werelden die aanspreken, tot nadenken aanzetten of een gevoel oproepen.

Voert de realiteitszin of de droomwereld de boventoon? Wereld versus aarde.

Over Marloes van den Berg

Marloes is een getalenteerde cursist die al jaren schildert bij onze docent Anne Marie Spijker. Anne Marie vertelt over Marloes:

'Marloes neemt de vrijheid om haar wondere werelden te tekenen in schetsboeken en ze om te zetten in verf. Dat doet ze op papier, maar ook op grote doeken. Ze onderzoekt ruimte en kleur en maakt vaak wonderlijke combinaties van werelden, zoals in het schilderij 'Wonderful world'. Ze tekent met stiften en krijt en schildert met acrylverf en soms met olieverf.

Lees hier het uitgebreide gesprek dat we hadden met Marloes over haar werk.

 

Schilderij met karpers en berkenbomen   Schilderij Marloes van den Berg   Schilderij Marloes van den Berg

Werk van Marloes van den Berg

 

Openingstijden expositie

De expositie 'Wereld ontmoet aarde' is van 11 t/m 27 september te bewonderen op de vierde verdieping van het Eemhuis, tijdens openingstijden van Scholen in Kunst:

maandag t/m vrijdag: 9.00 - 22.00 uur
zaterdag: 10.00 - 15.00 uur
zondag: gesloten