Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Het Hanneke Delis Fonds heeft onlangs het mooie bedrag van € 5.000,- mogen ontvangen. Dat zit zo: op 21 maart jl. namen twee Amersfoortse huisartsen Loes Meijer en Mark Valk afscheid van hun patiënten, na 35 jaar hun huisarts te zijn geweest. Ze vroegen hun patiënten om een financiële bijdrage aan het Hanneke Delis Fonds, vanwege hun persoonlijke band met Hanneke.

Dat leverde het mooie bedrag van € 5.000,- op. Het Hanneke Delis Fonds is hen daar enorm dankbaar voor. Met deze gift kan het fonds weer veel mensen helpen, voor wie het lesgeld een probleem is.

Afscheidsreceptie

Tijdens de afscheidsreceptie in de Fonteinkerk speelden enkele leerlingen van de School voor Talent Muziek op dwarsfluit, klarinet, hoorn, viool en piano. Deze leerlingen spelen regelmatig voor een aandachtig publiek en zijn dus wel wat gewend. Het opluisteren van een afscheidsreceptie was weer eens een geheel nieuwe uitdaging. 

Terwijl mensen in de rij stonden om afscheid te nemen werd natuurlijk gezellig bijgepraat. Geheel stil was het dus niet in de Fonteinkerk, maar de muziekleerlingen lieten zich er niet door van de wijs brengen en speelden hun muziek met verve. Dat werd zeer gewaardeerd. Veel bezoekers bleven na het handen schudden nog even zitten om te luisteren naar de muziek.

Belang van muziek

“Onze kinderen hebben zoveel geleerd en beleefd op de Muziekschool van Scholen in de Kunst. 
Dit is iets dat ze hun hele leven meenemen. Hanneke Delis was voor onze kinderen, in het bijzonder voor een van onze zonen, een hele speciale persoon.

Hanneke gaf leerlingen ruimte en zelfvertrouwen, bewoog mee en maakte het ook mogelijk voor hem om op allerlei plekken op te treden. Een rijkdom om dat mee te nemen in je leven.”, aldus Mark Valk en Loes Meijer.

Met deze mooie bijdrage kunnen wij weer een flink aantal kinderen en jongeren kennis laten maken met muziek of een andere kunstdiscipline.

Ook bijdragen aan kunstlessen voor een ander?

Word donateur