Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Muziekles voor kinderen in Amersfoort

Ben je op zoek naar een professionele, gezellige muziekschool in Amersfoort, waar muzieklessen voor kinderen worden gegeven? Waar kinderen met leeftijdsgenootjes (en begeleiders) samen muziek maken én ontdekken? Waar plezier voorop staat? Je bent van harte welkom bij één van onze professionele muziekdocenten. De lessen vinden plaats in het Eemhuis, vlakbij het centrum van Amersfoort en in ICOON, in Vathorst. Kinderen (en hun ouders/begeleiders) kunnen altijd kennismaken door middel van een gratis proefles of meedoen met de Proefweek aan het begin van het seizoen.

Waarom zou je muziekles voor je kind kiezen?
✔️ muziek is goed voor de ontwikkeling van je kind
✔️ kinderen maken gezellig muziek met elkaar in een groep
✔️ muziek kan de leerprestaties op school verbeteren
✔️ het bevordert het geheugen en de concentratie
✔️ muziek maken, zingen en dansen stimuleert de lichamelijke ontwikkeling en motoriek 
✔️ het past bij de belevingswereld van kinderen
✔️ kinderen kunnen al heel jong beginnen met muziek
✔️ bij de jongsten doe jijzelf lekker mee

Welke mogelijkheden zijn er?

Bij de Muziekschool van Scholen in de Kunst kunnen ouders met hun kleintje vanaf 1,5 jaar al terecht bij Muziekles voor de kleintjes. Dit kan de eerste stap in een mooie muzikale leerroute zijn! Daarna kunnen kinderen doorgaan met de oriëntatiecursus 'Ik ben een kunstenaar', waar ze kennismaken met alle kunstvormen.

Kinderen die al weten dat ze verder willen met muziek, kiezen voor de cursussen Muziekoriëntatie. Dat is een goede opstap naar het leren spelen van een instrument. Kinderen die al gestart zijn met instrumentale lessen, kunnen kiezen voor een aanvullende samenspelcursus, waar de nadruk ligt op het leren samen muziek maken.

Onze muzieklessen sluiten goed aan bij de belevingswereld van kinderen, die van nature beweeglijk zijn en hun omgeving willen ontdekken. Door fantasierijke opdrachten worden kinderen langzaam vertrouwd gemaakt met luisteren, zingen en bewegen op muziek. En uiteraard tal van kleine en grote muziekinstrumenten. Ze kunnen hun eigen creativiteit kwijt en leren zich met hun lichaam en stem te uiten. Hoe ouder het kind, hoe meer specialisatie mogelijk is. Kortom, er zit altijd wel een geschikte muziekles voor jouw kind bij!

Goed om te weten: de basisschool groep waar je kind in zit is leidend bij het plaatsen van kinderen in de juiste groep. Twijfel je over welke groep het meest geschikt is, neem dan contact op met onze klantenservice.

Laat je inspireren!

Een muziekinstrument bespelen?

Mr. Right legt het uit

Muziekdocent Machteld daagt je uit

maak een eigen mummielied

Muziektalent bij Scholen in de Kunst

we zijn trots op ze

alles wat je moet weten over muziekles bij ons

Wat kost muziekles? Kan ik een instrument huren? Heb je een laag inkomen?

Onze leerroute muziek

wat kies jij?

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost muziekles?

De prijs van muziekles hangt af van de lessoort (individueel of groep), de lesduur, het type instrument etc.
Bekijk de tarieven >

bekijk de tarieven
Kan ik in aanmerking komen voor een bijdrage in het lesgeld?

Als het lesgeld te hoog voor je is, kun je een aanvraag bij één van de fondsen indienen. Wil je weten of je in aanmerking komt? 
Lees de voorwaarden >

Zijn de instrumenten bij de prijs inbegrepen?

Ja, bij de groepslessen voor kinderen t/m 6 jaar zijn de instrumenten in het lokaal aanwezig. Kinderen die voor het eerst met een instrument beginnen, kunnen het eerste jaar een instrument huren. Je hoeft dus niet meteen zelf een instrument aan te schaffen.
Lees meer>

Leert mijn kind noten lezen?

Bij de groepslessen voor dreumesen, peuters en kleuters komt het notenschrift. Bij Muziekfabriek (vanaf 6 jaar) krijgen kinderen les in noten. Wil of kan jouw kind geen noten lezen? Dan hebben we altijd wel een oplossing.

Hoe oud moet je zijn voor een muziekinstrument?
Soms kun je al vanaf vier of vijf jaar op een instrument beginnen. Maar de meeste instrumenten zijn geschikt voor kinderen vanaf zeven of acht jaar. Van sommige instrumenten bestaat er een speciaal, kleiner kindermodel. 
Hoe kies ik een instrument voor mijn kind?

Bij Scholen in de Kunst zijn tal van momenten gedurende het jaar waarop kinderen kunnen kennismaken met instrumenten en deze zelf kunnen uitproberen. Bijvoorbeeld tijdens een instrumentenmarkt. Het hele jaar door zijn gratis proeflessen mogelijk. Direct na de zomervakantie vindt de Proefweek plaats: hét moment om zoveel mogelijk uit te proberen. 
Houd bij het kiezen rekening met de leeftijd/grootte van je kind en de aanschafkosten. Deze kunnen per instrument enorm verschillen. 

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus