Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Theaterles voor kinderen in Amersfoort

Ben je op zoek naar een professionele én gezellige theaterschool in Amersfoort? Je bent van harte welkom bij één van onze professionele dansdocenten. De lessen vinden plaats in het Eemhuis (Amersfoort-centrum), ICOON (Amersfoort-Vathorst), Hoogland en Leusden. Kinderen (en hun ouders/begeleiders) kunnen kennismaken door middel van een gratis proefles of meedoen met de Proefweek aan het begin van het seizoen. 

Waarom zou je theaterles voor je kind kiezen?
✔️
je kind kan volop zijn/haar fantasie gebruiken
✔️ toneelspelen vergroot het zelfvertrouwen van je kind
✔️ door toneelspel kan je kind sociale vaardigheden verbeteren
✔️ kinderen spelen gezellig met elkaar in een groep
✔️ het leren van toneelteksten bevordert het geheugen en de concentratie
✔️ musical stimuleert de lichamelijke ontwikkeling en motoriek 
✔️ het past bij de belevingswereld van kinderen
✔️ kinderen kunnen al heel jong beginnen met theater
✔️ bij de jongsten speel jij zelf mee

Laat je inspireren!

Creëer een personage

met theaterdocent Yara

Wie is theaterdocent Niki Romijn?

Marit en Aimy gaan op bezoek

Neem een kijkje bij onze toneellessen

Theaterles voor kinderen: wat zijn de mogelijkheden?

Bij de Theaterschool van Scholen in de Kunst kunnen kinderen vanaf twee jaar al terecht voor gezellige theaterlessen in een doorlopende leerlijn. De theaterlessen sluiten goed aan bij de belevingswereld van kinderen, die van nature nieuwsgierig zijn en hun omgeving willen ontdekken. Door middel van fantasierijke opdrachten worden kinderen langzaam vertrouwd gemaakt met verschillende vormen van toneel en theater. Ze kunnen hun eigen creativiteit kwijt en leren zich te uiten, improviseren en presenteren. Vanaf groep 4 (7 jaar) kunnen kinderen kiezen tussen theater en musical, waar ook veel aandacht is voor zang en dans. Er zit altijd wel een geschikte theaterles voor jouw kind bij! 

Peuters (2-4 jaar + begeleider)
Is jouw peuter de acteur, muzikant, rapper of danser van het huis? Kletst hij of zij de oren van ieders hoofd? Dan zit jouw kind bij Peutertheater goed. De docent werkt met bekende verhalen die peuters uitnodigen tot bewegen, zingen en spelen. Tijdens de les zijn de kinderen de baas en brengen wij samen hun fantasiewereld tot leven op de speelvloer. Peutertheater is een actieve cursus voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar oud samen met een ouder, grootouder of verzorger.

Jonge kinderen (groep 1-4)
Jonge kinderen maken in de combinatiecursus Ik ben een kunstenaar kennis met vier kunstvormen, waaronder een blok theater gedurende acht weken. Zeer geschikt voor kinderen die nog niet weten of ze theater leuk vinden en zo met alle kunstdisciplines kunnen kennismaken.

Musical of theater (vanaf 7 jaar/vanaf groep 4)
Kinderen kunnen zich vanaf 7 jaar opgeven voor musical of theater. Bij musical combineren kinderen zingen, dansen en toneelspelen. Bij theater kruipen kinderen in verschillende rollen en leren ze samen spelen, verschillende emoties uiten en een toneelstuk opbouwen.
Bij musical en theater worden kinderen altijd ingedeeld op leeftijd. Zo kunnen docenten de inhoud van de lessen altijd goed afstemmen en voelen kinderen zich meer op hun gemak in een groep met leeftijdsgenootjes. Voor alle theatergroepen geldt: de leerlingen sluiten het einde van het schooljaar af met een spetterende voorstelling voor publiek!

School voor Talent Theater (vanaf 12 jaar/vanaf groep 8)
Voor getalenteerde theaterleerlingen vanaf 12 jaar is er binnen Scholen in de Kunst de School voor Talent Theater. Het is een aparte leerlijn opgezet in de vorm van speciale talentklassen. Om toegelaten te worden, kunnen kinderen auditie doen.

Moeite met kiezen?
Weet je nog niet zeker welke theatervorm bij jouw kind past? Geen probleem; kinderen die na Ik ben een kunstenaar geen keuze kunnen maken, kunnen altijd een gratis proefles doen. Dat kan bijvoorbeeld tijdens de Proefweek, direct na de zomervakantie. Maar ook gedurende het schooljaar.
Het Theaterfestival, meestal in mei en/of juni, is ook een geschikt moment om verschillende voorstellingen bij te wonen en te zien wat er allemaal mogelijk is!

 

 

 

Veelgestelde vragen

Mag ik kijken naar de toneelles van mijn kind?

Liever niet. Voor kinderen en de docent is het niet prettig als er steeds mensen komen kijken. De kinderen moeten zich in de les vrij kunnen uiten, zonder publiek. Aan het eind van het seizoen, tijdens het jaarlijkse theaterfestival van Scholen in de Kunst, is er een presentatie voor familie en vrienden. Deze presentatie vindt plaats in één van de Amersfoortse theaters.

 

Organiseert Scholen in de Kunst ook theaterworkshops voor kinderen?

Ja, tijdens de schoolvakanties organiseert Kunstbrouwerij (onderdeel van Scholen in de Kunst)  losse theaterworkshops voor kinderen, vaak gekoppeld aan een populair of actueel thema. Het is zelfs mogelijk om een musical in één dag te maken!

Kan mijn kind in aanmerking komen voor een bijdrage in het lesgeld?

Als het lesgeld te hoog voor je is, kun je een aanvraag bij één van de fondsen indienen. Wil je weten of je in aanmerking komt? 
Lees de voorwaarden >

Is er les tijdens de schoolvakanties?

Nee, tijdens de schoolvakanties zijn er geen danslessen. Scholen in de Kunst houdt de vakanties van de basisscholen regio midden aan. 

Kan mijn kind een proefles volgen?

Ja, het is altijd mogelijk een proefles gedurende het seizoen te volgen. Bovendien hebben we de zgn. Proefweek, direct na de zomervakantie. Een speciale week waarin je tal van groepslessen gratis kunt uitproberen!  

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus