Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Dat was mooi nieuws eind december! Anne-Maartje Lemereis mag zich twee jaar lang Componist des Vaderlands noemen. Anne-Maartje groeide op in Amersfoort en is hier nog steeds actief. Met haar Stichting In de Knop organiseert ze workshops om kinderen vertrouwd te maken met het componeren van muziek. En geeft ze bij onze Muziekschool de cursus Leren componeren.
(foto van Anne-Maartje: Wouter Vellekoop)

Over de componist des vaderlands

De Componist des Vaderlands is een initiatief van Buma Cultuur. Met het aanstellen van een componist des vaderlands hopen zij de eigentijdse Nederlandse muziek een boegbeeld te geven. De Componist des Vaderlands wordt benoemd door een onafhankelijke jury.

Twee jaar lang zal Anne-Maartje met eigen composities inspelen op actuele ontwikkelingen in de samenleving. Daarnaast komt zij als ambassadeur op voor het belang van alle betrokkenen in het muziekleven, van componisten en musici tot docenten.

“Het is een eer om de komende twee jaar deze mooie titel te mogen dragen. Ik wil me vooral richten op muziekeducatie. Ik wil dat breed inzetten en voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar maken", aldus de reactie van Anne-Maartje. 

Wil jij ook Leren componeren?

Samen met Remy Alexander geeft Anne Maartje bij onze Muziekschool al een aantal jaren de cursus Leren componeren voor kinderen en jongeren. Want componeren is een wat onderbelicht aspect van muziekeducatie, maar valt volgens Anne-Maartje door iedereen te leren.

Wist je dat Anne-Maartje haar eerste compositie schreef toen ze nog maar vier jaar was? In de video legt ze uit hoe ze begint met componeren.

 

Dus ben je tussen de 8 en 20 jaar en wil je kennismaken met de beginselen van het componeren? Schrijf je dan snel in voor de cursus Leren componeren. De cursus start op 3 februari. Je componeert tijdens de cursus je eigen eerste muziekstuk.

De bonus is dat jouw stuk zal worden uitgevoerd op een podium tijdens de Jongste Componistendag

Ook kennismaken met componeren?

Schrijf je snel in!