Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Popmuziek in Amersfoort

Ben je op zoek naar een professionele, gezellige muziekschool in Amersfoort, waar je in een bandje kunt spelen? Waar plezier voorop staat? Je bent van harte welkom bij één van onze bandjes en popmuziekdocenten. De repetities vinden plaats in het Eemhuis in Amersfoort. Je kunt altijd kennismaken door middel van een gratis proefles of meedoen met de Proefweek aan het begin van het seizoen.

Wij vinden het samenspel zo belangrijk voor je muzikale ontwikkeling dat we alle muziekleerlingen van Scholen in de Kunst, die bij ons een jaarcursus ‘muziek individueel les’ volgen, kosteloos een samenspelabonnement geven. Met dit abonnement kun je in een orkest of ensemble spelen, maar ook in een popband.

Ben je jonger dan 21 en heb je les bij een andere muziekschool in Amersfoort, Soest of Leusden? Neem dan contact met ons op. In veel gevallen is het samenspelabonnement t.w.v. € 200,- voor jou ook kosteloos.

Waarom zou je voor een popbandje kiezen?
✔️ van samen muziek maken word je blij
✔️ je kunt je favoriete muzieksmaak delen met anderen
✔️ spelen in een bandje is een fijne uitlaatklep na een dag school of werk
✔️ in een band kun je je uitleven
✔️ je zelfvertrouwen groeit, omdat je regelmatig op een podium staat
✔️ er zijn ook mogelijkheden om op te treden voor publiek
✔️ je kunt gebruik maken van een speciale kortingsregeling om concerten te bezoeken bij Amersfoortse podia

Laat je inspireren!

Een kijkje bij de popafdeling

van scholen in de kunst

Bricked Out in de finale

van Kunstbende in utrecht

The Elite op het podium

van kosmik in amersfoort

alles wat je moet weten over muziekles bij ons

Wat kost muziekles? Kan ik een instrument huren? Heb je een laag inkomen?

Wat is popmuziek?

Popmuziek, wat is dat eigenlijk? Popmuziek is een afkorting van 'populaire muziek'. Het is eigenlijk een verzamelnaam voor heel veel verschillende stijlen van muziek. Met één belangrijk kenmerk: het is toegankelijk en geliefd bij een breed publiek. De meest voorkomende instrumenten in popmuziek zijn: elektrische gitaar, basgitaar, drums en piano of synthesizer. En zang. Popmuziek wordt gespeeld door popbands. Ieder toegelegd op een speciaal genre. Van rock tot country, van hiphop tot blues. Bij Scholen in de Kunst stellen popdocenten zelf band samen. Leeftijd en muzikale voorkeur zijn hierbij bepalend. 

Voor iedere leeftijd
De bands worden door docenten op leeftijd, instrument en muzieksmaak ingedeeld. In een gemiddelde band is plaats voor zanger(s), een gitarist(en), een basgitarist en een drummer of percussionist. Maar ook saxofonisten, pianisten en andere (pop)muzikanten zijn welkom!

Tieners
Om in een echte band te spelen hoef je niet te wachten tot je 18 bent. Tieners vanaf 10 jaar krijgen de mogelijkheid om lekker (hard) samen te spelen! In een bandje werk je samen met een bandcoach van Scholen in de Kunst toe naar een live optreden voor familie en vrienden. Naast leren samenspelen en plezier hebben, werk je ook aan je performance.

Jongeren en volwassenen
Jongeren tussen 12 en 20 jaar leren vooral samenspelen en naar elkaar luisteren. Samen met de bandcoach gaan ze aan de slag met bestaande nummers én schrijven ze eigen songs.
Samen in een band spelen is er natuurlijk ook voor volwassenen. Pop, rock, blues, soul: alles is mogelijk. En het blijft natuurlijk niet bij repeteren: diverse keren per jaar speel je live voor publiek!

Optreden
In een band repeteren is leuk, maar live optreden nog veel leuker. En dat kan! Onze bandjes treden regelmatig op in Café Miles, FLUOR en KAdECafé in Amersfoort en FORT33 in Leusden. Ook hebben onze bands een aantal keer meegedaan aan de Kunstbende, de bandwedstrijd De Kei van Amersfoort of de Grote prijs van Leusden.

 

Veelgestelde vragen

Ja, je moet al een instrument spelen of muziekles bij Scholen in de Kunst (of een andere muziekschool) hebben om in een bandje te kunnen spelen. Het is eigenlijk een extra, aanvullende les, waarin andere aspecten aandacht krijgen.

Je kunt een afspraak maken met een docent om samen te kijken wat je allemaal al kunt en wilt en of je in een band zou kunnen gaan spelen.

Bij een gewone muziekles leer je je instrument goed te bespelen. Het gaat dan vooral om de techniek. Bij bandles draait het o.a. om samenspel, het oefenen van het repertoire en optreden op een podium.

De docenten kijken vooral naar leeftijd, instrument, niveau en muzikale voorkeur. Zo zorgen we ervoor dat er een basisbezetting per band is en voorkomen we dat er teveel dezelfde instrumenten in een bandje terechtkomen.

Ja, door het hele jaar organiseert Scholen in de Kunst concerten, van groot tot klein. Bijvoorbeeld optredens in Café Miles of KAdECafé, maar ook in grotere popzalen als FLUOR en FORT33. Per event treden er dan meerdere bandjes op, zodat er een stevig, goedgevuld middag/avondprogramma staat. Dat zijn onze Band Nights. Spannend voor de deelnemende bands, verrassend voor het publiek! Soms vragen we bandjes ook tijdens open huizen te spelen. En soms doet een band mee aan een bandwedstrijd.

Bij Scholen in de Kunst kunnen getalenteerde muziekleerlingen (12-20 jaar) auditie doen voor de School voor Talent Popmuziek. Het is mogelijk om je via School voor Talent Popmuziek voor te bereiden op een conservatorium of popacademie op MBO of HBO-niveau. Verschillende van onze leerlingen zijn inderdaad inmiddels begonnen aan een pop- of rockacademie.

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus