Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Lessen dansconditie in Amersfoort

Ben je op zoek naar een professionele én gezellige dansschool in Amersfoort? Je bent van harte welkom bij één van onze professionele dansdocenten. De lessen vinden plaats in het Eemhuis (Amersfoort-centrum) en ICOON (Amersfoort-Vathorst) . Beginners kunnen kennismaken door middel van een gratis proefles of meedoen met de Proefweek aan het begin van het seizoen. Uiteraard hebben we ook plek voor volwassen en gevorderde dansers.

Waarom zou je voor dansconditie kiezen?
✔️ omdat je je conditie wilt verbeteren
✔️ omdat je iets anders wilt dan een sportschool
✔️ je gewoon ontzettend gek bent op bewegen
✔️ je je fitter wilt voelen
✔️ je wilt werken aan een gezonde levensstijl
✔️ bij conditiedans beweeg je op heel verschillende muziek; het is dus nooit saai!
✔️ dansconditie doe je gezellig samen met anderen
✔️ je kunt gebruik maken van een speciale kortingsregeling om in de Amersfoortse theaters dansvoorstellingen te bezoeken.

Dansconditie

Laat je inspireren!

Jane Fonda deed het al in 1982

Doe alvast een online les!

door Holland Dance Festival

Bekijk de foto's van de laatste dansvoorstelling

Wat is dansconditie?

Lekker dansen om fit te worden of te blijven? Dat doe je bij dansconditie. Het gaat hier niet om techniek, maar om energie. Ofwel een goede workout voor lichaam én geest! Je werkt aan je conditie, maakt je spieren sterker en je lichaam leniger. En dat doe je door te dansen op leuke muziek. Heerlijk om samen met vriend(inn)en te doen of gewoon lekker voor jezelf!

Bij dansconditie maak je spieren soepel en los en bouw tegelijkertijd uithoudingsvermogen op. Allerlei muziekstijlen komen voorbij en dat is weer goed voor het ritmegevoel. Voor dansconditie heb je geen danservaring voor nodig, dus je bent als niet-danser ben je ook welkom. Dansconditie is uitdagend, maar niet ingewikkeld. Voor wel-dansers is deze vorm van conditietraining perfect te combineren met een andere danscursus.

Veelgestelde vragen over dansconditie

Is dansconditie moeilijk?

Nee, je hoeft geen danservaring te hebben. Als je maar plezier hebt in bewegen op muziek. Je gaat aan de slag met eenvoudige danspassen en -technieken. Uiteraard op swingende muziek! Zonder dat je het in de gaten hebt, werk je aan het vergroten van je lenigheid, balans, coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen.

Is het goed voor je gezondheid?

De cursus is een prima manier om je conditie te verbeteren of op peil te houden. Onze docenten zorgen ervoor dat je hartslag en spierkracht flink worden uitgedaagd, waardoor je je fitter gaat voelen. Dansen verlaagt de bloeddruk, waardoor de kans op een hartaanval vermindert. Bovendien zorgt dansen voor het verstevigen van de spieren en helpt het de botten te versterken. En natuurlijk spelen ademhaling en ontspanning ook een grote rol. Een leuke bijkomstigheid: als je danst, maakt je lichaam o.a. het gelukshormoon serotonine aan. En daar word je vrolijk van!  

Is dansconditie een sport?

Je staat tijdens deze cursus niet met zware gewichten te zwaaien, maar bijna ongemerkt train je al je spieren. Je hele lichaam krijgt een flinke boost! Met veel verschillende passen, bewegingen en buigingen verzet je net zoveel werk als in een sportschool. Dansen wordt door velen dan ook als een echte sportactiviteit gezien.

Val ik af van dansconditie?

Deze cursus is niet gericht op afvallen. Maar met dansen verbrand je - zonder dat je het idee hebt dat je aan het trainen bent - een hoop calorieën. In combinatie met de juiste voeding helpt dit om af te vallen. Deze cursus past dus heel goed in een gezonde levensstijl!

Welke kleding en schoenen worden meestal gebruikt?

Bij dansconditie draag je geen tutu of spitzen, maar soepele, wijde kleding waar je lekker in kunt bewegen. Bovendien dans je op sneakers of blote voeten. De dansdocenten kunnen jou hierover advies geven. Voor leuke danskleding kun je in Amersfoort terecht bij o.a. Firenze Dancewear. Meestal kun je ook goed uit de voeten met kleding uit gewone kleding- of sportwinkels.

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus