Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Tijdens deze expositie is werk van drie groepen van docent Monica Agterberg te zien. Zowel beginnende als gevorderde cursisten zijn met het thema 'Bij mij thuis' - het thema van de Kinderboekenweek 2023 – aan de slag gegaan. Het resultaat? Een feestje voor het oog op het Kunstplein!

Zwart-wit tekeningen met grafietstift

Cursisten uit de beginnersgroep maakten in de les kennis met diverse beeldende begrippen zoals schaduwwerking, plasticiteit, lijnwerking, voor- en achtergrond, toonwaarden en afsnijding. Ze hebben met behulp van deze begrippen zwart-wit tekeningen gemaakt met grafietstift, waarbij meegebrachte voorwerpen van thuis de inspiratie vormden.

De cursisten hebben verschillende vormen en structuren getekend om te oefenen en de getekende vormen daarna uitgeknipt. Door de uitgeknipte vormen opnieuw te plaatsen, ontstonden reliëfs met vaak een bijzondere compositie. Soms gebruikten ze technieken zoals 'rubbing' om de achtergrond van hun tekeningen verder te verfijnen.

Door de meegebrachte spullen van thuis leerden de cursisten elkaar beter kennen tijdens deze eerste opdracht en ontstond er gelijk een prettige, persoonlijke sfeer in de groep.


Werk uit de beginnersgroep

Geïnspireerd door David Hockney

De meer ervaren cursisten hebben gewerkt met acrylverf en veelkleurige schilderijen gemaakt. Het thema 'Bij mij thuis' is op verschillende manieren uitgewerkt, door bijvoorbeeld het verleden of juist de toekomst te verbeelden, of een gewenste of juist ongewenste situatie.

De cursisten lieten zich inspireren door de bekende schilder David Hockney en hebben zijn werk bestudeerd om ideeën op te doen. Sommige werken van deze groep waren eerder te zien in het Rietveldpaviljoen in Amersfoort. Mocht je de exposite daar gemist hebben, dan is dit je kans om deze werken alsnog te bewonderen.

De tentoonstelling is aangevuld met individueel werk, dat buiten dit thema valt.


 
Werk uit de gevorderden groep

Openingstijden expositie

De expositie Bij mij Thuis is gratis te bewonderen van 27 november t/m 22 december op het Kunstplein, vierde verdieping van het Eemhuis. Dit kan tijdens openingstijden van Scholen in de Kunst:

maandag t/m vrijdag: 09.00 - 22.00 uur
zaterdag: 10.00 - 15.00 uur
zondag: gesloten
toegang: gratis

Ook op les?

Lees meer over schilderlessen. Misschien is het ook iets voor jou!

bekijk de mogelijkheden