Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus


Ben je gek op het werk van kunstenaar David Hockney? En benieuwd hoe anderen zich door hem laten inspireren? Kom dan een kijkje nemen bij deze bijzondere expositie in het Rietveldpaviljoen. Cursisten van Scholen in de Kunst tonen daar kleurrijke werken. Hoe kan het ook anders.

Cursisten, jong en oud, van Scholen in de Kunst hebben zich, net als de andere deelnemende kunstenaars, laten inspireren door het werk en gedachtengoed van David Hockney. Onder begeleiding van kunstenaarsdocenten Theo van Delft, Bernadette van Nus, Anne Marie Spijker, Marijke Schurink, Dorette Giling en Monica Agterberg heeft dat geresulteerd in zeer uiteenlopend werk. Textiel, schilderijen en i-Pad tekeningen… Al even veelzijdig en divers als het werk van Hockney.  

   
werk van cursisten textiel

Hockney's invloed
Een expositie van beeldende kunst, fotografie, film en video-installaties geïnspireerd door baanbrekend kunstenaar David Hockney. Zijn levendige en positieve kunst inspireert en fascineert mensen over de hele wereld. Dat is te zien in de expositie waar je kunt genieten van werk van:

  • glaskunstenaar Marc Barreda, audiovisueel kunstenaar Frans van Viegen, fotograaf Paul van Hulzen en anderen;
  • beeldend kunstenares Renée Stravers maakt tijdens de expositie een grote locatie-installatie. Geïnspireerd door de verlaten landhuizen in het werk van Hockney gaat zij aan de slag met de ruimtelijke verhoudingen in het Rietveldpaviljoen;
  • 34 vrijetijdsfotografen in Midden-Nederland;
  • cursisten van Scholen in de Kunst, die zich o.a. door Hockney’s iPad-tekeningen hebben laten inspireren;
  • diverse kunstenaars die in het speciaal ingerichte Hockney Atelier workshops gaan geven.

Wie is David Hockney?
Een Britse kunstenaar die bekend staat om zijn kleurrijke landschappen, portretten en stillevens. Geboren in 1937, begon hij al op jonge leeftijd te schilderen. In de jaren zestig verhuisde hij naar Californië, waar hij geïnspireerd raakte door de heldere kleuren en het licht. Zijn werk is experimenteel, vernieuwend en tegendraads. Hockney wordt alom beschouwd als een van de meest invloedrijke kunstenaars van de 20e eeuw. Bekijk de website van Hockney >

Opening: zaterdag 14 oktober om 15.00 uur
Plaats: Rietveldpaviljoen, Zonnehof 8, Amersfoort
Expositieperiode: 12 oktober t/m 19 november 2023
Toegang: € 5,00
Informatie: www.033fotostad.com

 

De kunstenaar in jezelf ontdekken?

bekijk onze lessen