Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Flint, De Lieve Vrouw en ICOONtheater zijn een samenwerking aangegaan om voorstellingen in ICOONtheater aan te bieden. De inwoners van Vathorst kunnen komend seizoen dus gezellig een avondje uit in hun eigen wijk. Afgelopen weekend was de succesvolle start van deze nieuwe samenwerking.

Met drie goedbezochte voorstellingen heeft ICOONtheater in Amersfoort Vathorst het theaterseizoen 2023-2024 knallend geopend. Naast de meer dan vijfhonderd bezoekers was ook wethouder Tyas Bijlholt van de partij. Hij was aanwezig bij de voorstelling Hé, wie zit er op de wc? en woonde de omlijstende feestelijkheden bij. Vanaf nu kunnen de bewoners van Amersfoort ook in Vathorst hun culturele hart ophalen.

Samenwerking met Flint & De Lieve Vrouw

Voor de programmering van het theateraanbod is een samenwerking ontstaan tussen drie Amersfoortse podia. Flint en De Lieve Vrouw, beiden ervaren programmeringstheaters, hebben een theateraanbod samengesteld voor ICOONtheater. Zo is een inhoudelijke toevoeging op het aanbod voor alle Amersfoorters en een bereikbaar aanbod voor de inwoners van Vathorst ontstaan. Het theateraanbod beperkt zich niet meer alleen tot het centrum, maar spreidt zich nu beter over de stad.

Betrokkenen bij ICOONtheater met wethouder Tyas Bijlholt

Trots poseren de initiatiefnemers met wethouder TYAS Bijlholt op de vloer van ICOONtheater. Vlnr Niels Veenhuijzen, Harold Warmelink, Friederike Weisner, Anton Groot, Tyas Bijlholt en Tessa Harkema (foto: © Peter Putters).

uit in Vathorst

“ICOONtheater is de grootste vlakke vloer zaal van Amersfoort. Een culturele parel die verscholen zit in gebouw ICOON. Hier bieden wij het komende jaar een divers aanbod in de genres cabaret, muziek en familie. Met twee uitverkochte voorstellingen in ons startweekend smaakt deze samenwerking zeker naar meer,” aldus Tessa Harkema van ICOONtheater.

Wordt verwacht

Dit seizoen kunnen liefhebbers in ICOONtheater terecht voor muziek, cabaret en familievoorstellingen. In het najaar staan onder andere cabaretiers Kim Schuddeboom, Jasper van der Veen en de familievoorstelling Lejo Kerstshow (3+) op het programma. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van ICOONtheater.

Meer weten over ICOONtheater?

Bekijk de website