Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

componist Arvo Pärt biedt inspiratie


Wie kent het beroemde muziekstuk Spiegel im Spiegel van de Estse componist Arvo Pärt niet? Het staat elk jaar weer in de klassieke top 100. Hij schreef het in 1978 voor piano en viool. Dit verstilde, herhalende pianostuk is het thema van de gezamenlijke exposite van alle beeldende cursisten van Scholen in de Kunst. Niet gemakkelijk, dat klopt! Reden te meer om te komen kijken hoe cursisten dit thema hebben vertaald in hun werk.

Er is werk te zien van zowel beginnende als gevorderde volwassen cursisten. Van een geweven groepswerk van de textielcursisten tot schilderijen met spiegels erin verwerkt. Van ritme en abstractie in sieraden tot verstilling in fotografie. Elke docent heeft het muziekstuk met zijn groep beluisterd en besproken in de lessen. Het thema oneindigheid en spiegelingen is herkenbaar in alle kunstwerken.

De expositie wordt op vrijdagavond 20 januari om 20.00 uur feestelijk geopend. Leerlingen van de School voor Talent Muziek zullen het muziekstuk dan live ten gehore brengen. Iedereen is welkom!

Datum: 20 januari t/m 21 februari 2023
Opening:
vrijdag 20 januari om 20.00 uur
Plaats: hele 4e verdieping Eemhuis, Eemplein 75, Amersfoort
Open: ma t/m vr, 09.00-21.00 uur, za 10.00-15.00 uur
Toegang: gratis

 

 

Een kleine selectie

Droste-effect

Spiegelbeeld

Veelzijdige opjecten

Zelf aan de slag?

Heb je de expositie bezocht en begint het te kriebelen?
Kom ook tekenen, schilderen, beeldhouwen, fotograferen, etc. 

Bekijk wat mogelijk is!