Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Anne Marie Spijker, beeldend kunstenaar en docent schilderen bij Scholen in de Kunst, maakte een serie schilderijen die bedoeld zijn om van een grote afstand te bezichtigen, maar ook van heel dichtbij. De werken zijn vanaf 17 september te zien in bibliotheek Eemhuis. Tip: ga in de punt staan van het gebouw!

De werken hebben elk een verhaal dat zich vertaalt in aantrekkelijk heldere, kleurrijke composities met een bijna abstracte benadering. Kenmerkend is het improviserende onderzoek naar vorm, kleur, materie, structuur, en de mogelijkheden van verf . Maar ze laten vooral een onverholen blik zien van haar dagelijkse inspiratiebron: het plezier om te schilderen en te experimenteren.

In de stapeling van vlakken en in de organisatie van perspectieven liggen meerdere impressies van het landschappelijke verscholen . Vaak zeegezichten of zonsondergangen . Als in een kort tijdsbestek beleefd komen die soms allemaal samen in één beeld , schurend tegen dagelijkse waarnemingen aan. Een feest om naar te kijken.

Anne Marie Spijker studeerde aan de Akademie voor Beeldende Vorming in Tilburg en was resident op de Rijksakademie Amsterdam. Haar werk is op meerdere plekken getoond in galeries, en opgenomen in diverse collecties, zoals van AEGON, Bijenkorf Beheer, Gemeente Amersfoort, en particuliere collecties. Het tot stand komen van deze expositie werd mogelijk gemaakt door de Gemeente Amersfoort.

De expositie is te bekijken in de bibliotheek Eemhuis, van 17 september 2022 - 7 januari 2023. Een voorproefje van de werken vind je op de website van Anne Marie Spijker.

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus