Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Tweehonderdvierendertig handafdrukken, vierhonderdvierenzestig ontmoetingen, dat is het materiaal waaruit het bijzondere kunstwerk 'Na bij' bestaat. De Amersfoortse kunstenaars Theo van Delft -tevens docent bij Scholen in de kunst- en Barbara Groeneveld zijn de scheppers van dit bijzondere kunstproject, dat nu te zien is tijdens de expositie 'Onbereikbare liefde' in het Rietveldpaviljoen.

Tijdens verschillende bijeenkomsten, of soms thuis aan de keukentafel, gaven mensen elkaar een hand, zeven minuten lang. Precies de tijd die nodig was om het vloeibare gips tussen hun handen te laten stollen. Zo ontstond een tastbare herinnering aan die ene, unieke handdruk, die bekenden en onbekenden zomaar zeven minuten met elkaar verbond.

De ontmoetingen en handafdrukken vormen samen met de film een drieluik dat de intensiteit, het ongemak, de ontroering en het plezier laat zien van al die mensen die zeven minuten aan elkaar geklonken zaten. Dat kunstwerk is nu te zien tijdens de expositie 'Onbereikbare liefde' in het Rietveldpaviljoen.

De kunstenaars, Theo van Delft en Barbara Groeneveld zijn zaterdag 28 januari van 14.00 tot 17.00 uur zelf aanwezig voor een meet & greet. Alles over het ontstaan van het kunstwerk Na Bij vind je op de speciale website Na Bij, zeven minuten verbonden.

Bekenden en onbekenden schudden elkaar de hand

De ontmoetingen in beeld

Over de expositie Onbereikbare liefde

In de bijzondere expositie 'Onbereikbare liefde' nemen 19 kunstenaars je mee langs verschillende verhalen over liefde die net even wat anders verloopt dan het romantische ideaal.

Wat gebeurt er als de liefde uit balans is? Hoe moeten we omgaan met de verboden, onbeantwoorde, narcistische, onbaatzuchtige en verloren liefde? En: wat moet een mens met onbereikbare liefde? Een mondiaal thema wordt klein, intiem en kwetsbaar gemaakt een expositie vol fotografie, beeldende kunst en film.

De expositie is te zien in het Rietveld Paviljoen van 15 december t/m 5 februari 2023.
Openingstijden: donderdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00 uur.