Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Werk van twee jonge cursisten/kunstenaars van Scholen in de Kunst te zien in Museum Flehite!

Een dierentuin is een inspirerende omgeving voor schilders en tekenaars. Ook in Dierenpark Amersfoort strijken regelmatig kunstenaars neer om dieren te bestuderen en vast te leggen. Vanwege het jubileum van de dierentuin organiseerde Scholen in de Kunst een paar teken- en schilderlessen, waarbij kinderen op locatie dieren gingen tekenen. De jonge deelnemers gingen aan de slag bij de olifanten en de pinguïns. Museum Flehite selecteerde het werk van Lola Zijderveld (7 jaar) en Vera Riesmeijer (8 jaar) voor de tentoonstelling Kunst & Zoo. 

Kathelijn van Dongen heeft haar cursisten meegenomen naar Dierenpark Amersfoort om daar de pinguïns live te tekenen met vetkrijt en ecoline. Je ziet dan hoe ze visjes te eten krijgen. En heel grappig achter elkaar aan waggelen met zwemvleugels in de lucht en korte beentjes. Hoe ze elkaar knuffelen met hun snavel en zelfs contact maken met de kinderen. Het is superleuk om ze te tekenen. En dat zie je! Van deze werkjes spat de energie af van wat de kinderen zagen. Alles was in beweging en op hun manier hebben ze dit vastgelegd in een mooie tekening.

Het is dan ook niet voor niets dat juist uit deze ontmoeting tussen mens en pinguïn werken zijn geselecteerd voor de tentoonstelling Kunst & Zoo.

 
Details uit het werk van Lola en Vera

Expo Kunst & Zoo
Plaats: Museum Flehite, Westsingel 50, Amersfoort
Opening:  vrijdag 7 juli om 16.45 uur (online aanmelden)
Expositie: 8 juli t/m 19 november 2023
Meer informatie, prijzen en openingstijden: Kunst & Zoo | Museum Flehite Amersfoort