Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Vanaf eind oktober kun je weer prachtig grafisch werk van onze cursisten bewonderen. Onze twee cursusgroepen Grafiek tonen dan hun werk in de expositie Grafisch Gespuis. Stap in de wondere wereld van grafiek en ontdek de kracht van verschillende technieken.

Onder grafiek verstaan we alle vormen van beeldende kunst die met een druktechniek worden gemaakt. Vrijwel iedereen kent de linosnede, maar ook etsen, zeefdrukken en houtsnedes zijn druktechnieken. Wat de grafische technieken onderscheidt van andere kunstdisciplines, is dat je een werk meerdere keren kunt afdrukken.

Van linosnede tot ets

Cursisten van de groep ‘Grafiek alle niveaus’ tonen de linosnedes waarmee ze aan het begin van het seizoen zijn begonnen: een verzameling zwart-wit prints met verschillende onderwerpen.

Cursisten van het ‘Atelier grafiek vergevorderden’ kiezen aan het begin van het seizoen een jaarthema, dit jaar is dat ‘Gespuis’. Dat belooft spannend werk dat de kijker zal verrassen en verbazen. Er zal overigens ook nog ander werk te zien zijn, dat niet is verbonden met dit thema.

Linosnede van vos met tas    Grafiekkunst gemaakt door cursist
Grafisch werk van cursisten

Ook beginnen met grafiek?

In januari start er een nieuwe cursus ‘Grafiek alle niveaus’, waar je als beginner terecht kunt, maar ook als je al wat meer ervaring hebt. De docent zorgt voor begeleiding die past bij ieders niveau.

Schrijf je in of meld je aan voor een proefles.

Openingstijden expositie

De expositie Grafisch Gespuis is te bewonderen van 25 oktober t/m 20 november op de vierde verdieping van het Eemhuis, tijdens openingstijden van Scholen in de Kunst:

maandag t/m vrijdag: 09.00 - 22.00 uur
zaterdag: 10.00 - 15.00 uur
zondag: gesloten

Ook aan de slag met grafiek?

Kies je cursus