Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Vragen over onze cursussen

Hoe weet ik of mijn cursus doorgaat?

In de meeste gevallen gaat de cursus door! Ongeveer een week voor aanvang van de cursus ontvang je nog een definitieve uitnodiging. Bij bijzonderheden nemen wij contact met je op.

Hebben jullie ergens een overzicht van alle cursussen?

Je kunt cursussen zoeken met de cursuszoeker. Je vindt deze door op de homepage op de groene knop 'Zoek je cursus' te klikken of via deze pagina. Kies één van onze scholen en bekijk de cursussen per school.

Ik kan niet naar mijn les komen, hoe meld ik me af?

Afmelden voor een les kan op verschillende manieren:
1. Telefonisch via 033-4673473 (toets 1)
2. Per mail via klantenservice@scholenindekunst.nl of via het afmeldformulier
3. Via de whatsapp-knop op onze website

Wat gebeurt er als de docent ziek is?

Bij ziekte van een docent ontvang je een mail van de klantenservice. Die mail gaat naar het mailadres van de cursist. 

Waar vind ik het lesrooster?

Scholen in de Kunst volgt de landelijke schoolvakanties voor regio midden. Zijn er wijzigingen in de lessen dan ontvang je hierover informatie via de klantenservice en/of via jouw eigen docent. Alle vrije dagen en vakanties vind je in het jaarrooster.

Bekijk het jaarrooster
Wanneer zijn de vakanties?

Scholen in de Kunst volgt de landelijke schoolvakanties voor regio midden. Je vindt de vakanties en overige bijzondere data in het jaarrooster.

Bekijk het jaarrooster
Wat moet ik doen als ik een klacht heb?

We vinden het natuurlijk vervelend als je niet tevreden bent, maar wij krijgen graag feedback omdat wij ons zelf graag willen blijven verbeteren! Klachten kun je melden via onze klachtencoördinator Froukjen van der Wal. Of lees eerst de pagina over onze klachtenprocedure.

Welke tarieven hanteert Scholen in de Kunst voor muziekles?

Bij muziekles kun je kiezen voor verschillende lesvormen. Zo kies je bijvoorbeeld of je wekelijks les wilt of een keer per twee weken. Ook het aantal lesminuten kun je kiezen. Dat begint bij 25 minuten per les en is met 5 minuten uit te breiden. Je vindt een overzicht van de tarieven op de pagina Tarieven Muziekles.

Bekijk de tarieven voor muziekles
Het lesgeld is een probleem voor mij, hoe kan ik toch meedoen?

Als het lesgeld een probleem is, kun je een beroep doen op ons eigen studiefonds, het Hanneke Delis Fonds. Voor kinderen van 4 tot tot 18 jaar kun je een bijdrage via het Jeugdfonds Sport & Cultuur krijgen. Lees er alles over op de pagina 'Bijdrage lesgeld'. Kom je er niet uit, bel ons dan gerust. We helpen je graag verder.

Lees alles over een bijdrage in het lesgeld

Inschrijven en uitschrijven

Hoe schrijf ik me in voor een cursus?

Inschrijven kan via onze website. Op iedere cursuspagina vind je een knop 'Inschrijven', waarmee je je online inschrijving start. Heb je nog geen account, dan maak je eerst een account aan. Heb je al een account, dan log je in op Mijn Scholen in de Kunst. Je doorloopt het inschrijfproces in een paar stappen. Als je de inschrijving hebt afgerond, ontvang je een bevestiging van inschrijving op het door jou opgegeven e-mailadres.

Kan ik eerst een proefles doen?

Als er voldoende plek is in een cursus, ben je van harte welkom voor een proefles. Op de cursuspagina vind je een paarse knop 'Proefles', mits je voor de cursus een proefles kunt doen.

Voor het aanvragen van een proefles maak je eerst een account aan. Je vult een aantal voorkeuren in en je ontvangt vervolgens van de klantenservice een uitnodiging met datum en tijd waarop je welkom bent. 
Schrijf je je in voor een proefles op een muziekinstrument dan ontvang je een lesafspraak via de docent zelf.

Ik heb een proefles gevolgd, hoe nu verder?

Wil je graag door na de proefles, gebruik dan de groene knop ‘schrijf je in’ op de website bij de gekozen cursus. Zodra de inschrijving is afgerond ontvang je van ons eerst een geautomatiseerde bevestiging.


Heb je besloten niet door te gaan, dan mag je ons dat laten weten via een mailtje naar klantenservice@scholenindekunst of bel 033-4673473. Wellicht kunnen wij je verder helpen om een alternatief te zoeken.

De cursus die ik wil doen is vol, kan ik op een wachtlijst worden geplaatst?

Als de cursus waar je je voor inschrijft vol is, plaatsen we je op de wachtlijst voor die cursus. We sturen je dan een e-mail dat we je op de wachtlijst hebben geplaatst. Wanneer er een plek vrij komt, nemen we direct contact met je op. We helpen je ook graag met het vinden van een alternatief, mocht je niet willen wachten.

Ik twijfel of ik wel in de juiste cursus zit, kan ik nog naar een andere cursus overstappen?

Dat kan altijd, mits er plek is in de cursus die je wenst. Voor de mogelijkheden kun je contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@scholenindekunst.nl of via 033-467 34 73 of stuur een appje via de Whatsapp-knop op deze website.

Hoe schrijf ik mijzelf of mijn kind uit voor een cursus?

In jouw Scholen in de Kunst-account kun je jouw cursussen beheren. Wil je stoppen met een cursus dan kun je dat hier aan ons doorgeven. Log in op Mijn Scholen in de Kunst, kies de cursus waar het om gaat en klik op Stoppen met cursus. Je ontvangt daarna een e-mail van ons waarin we de uitschrijving bevestigen. Hierbij hanteren wij altijd onze algemene voorwaarden.

Kan ik halverwege het seizoen stoppen met mijn cursus?

Als je een groepscursus volgt, kun je opzeggen per 1e van de maand, met één maand opzegtermijn. Dus wil je opzeggen per 1 januari, dan geef je dat uiterlijk 30 november aan ons door. Bij individuele instrumentale lessen kun je vanaf het tweede cursusseizoen opzeggen met één maand opzegtermijn met ingang van de eerste van de maand. Tussentijdse annulering in het eerste cursusseizoen is niet mogelijk.

Vragen over je persoonlijk account

Waarom moet ik een account aanmaken?

Als je een overeenkomst aangaat met Scholen in de Kunst is het noodzakelijk dat we jouw relevante gegevens in onze administratie compleet hebben. Akkoord gaan met onze algemene voorwaarden is ook nodig voordat je bij ons start.

Ik kan niet inloggen in Mijn Scholen in de Kunst

Dit kan verschillende redenen hebben, probeer het op een later moment nog eens of neem contact op met helpdesk@scholenindekunst.nl.

Ik probeer een account aan te maken, maar ontvang geen bevestigingsmail.

Vaak vind je de e-mail terug in je ongewenste items of spam. Als dat niet zo is, neem dan contact op met de helpdesk via helpdesk@scholenindekunst.nl.

Betalingen

Ik heb een automatische incasso afgegeven, wanneer wordt het cursusgeld van mijn rekening afgeschreven?

De incasso’s vinden plaats op de 28e van de maanden oktober tot en met mei.

Op welke manieren kan ik betalen?

Tijdens het inschrijven kun je aangeven hoe je wilt betalen. Dat kan door het bedrag zelf over te maken (nota), automatische incasso in één of in acht termijnen.
Bij een korte cursus kun je het bedrag zelf overmaken of een via automatische incasso in 1 termijn.
Zelf overmaken kan door het bedrag op de factuur die je per mail van ons ontvangt zelf binnen 30 dagen over te maken op IBANnummer NL54 TRIO 0379 6894 64, ten name van Scholen in de Kunst, onder vermelding van het factuurnummer.

Meer informatie vind je ook in onze algemene voorwaarden.

Ik kan mijn bankrekening niet wijzigen in Mijn Scholen in de Kunst

Je kunt de wijziging aan ons doorgeven per e-mail via administratie@scholenindekunst.nl.

Ik wil mijn betaalwijze veranderen, hoe doe ik dat?

Je kunt de wijziging aan ons doorgeven per e-mail via administratie@scholenindekunst.nl.

Bereikbaarheid & parkeren

Zijn de locaties per fiets bereikbaar?

Ja, alle locaties van Scholen in de Kunst zijn per fiets bereikbaar. Er zijn bij alle vestigingen fietsenrekken aanwezig. Bij het Eemhuis, achter Pathé, vind je ook een gratis bewaakte fietsenstalling. 

Kan ik mijn auto parkeren bij Scholen in de Kunst?

Bij onze locaties ICOON (Vathorst), Hoogland en Leusden is gratis parkeren in de directe omgeving mogelijk.
Bij onze locatie Eemhuis kun je terecht in Parkeergarage Eemplein (betaald parkeren). Deze parkeergarage ligt onder het Eemplein.

lees meer
Kan ik makkelijk iemand afzetten of ophalen bij Scholen in de Kunst?

Bij de vestigingen in Hoogland en Leusden kun je voor de deur stoppen. Voor het afzetten en ophalen bij ICOON, kun je het beste (gratis) parkeren bij Winkelcentrum Vathorst. Iemand wegbrengen of ophalen bij het Eemhuis? Dat kan bij de parkeerstrook langs de Eemlaan (kant van Pathé).  

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus