Log in

Vragen over onze cursussen

In de meeste gevallen gaat de cursus door! Ongeveer een week voor aanvang van de cursus ontvang je nog een definitieve uitnodiging. Bij bijzonderheden nemen wij contact met je op.

Je kunt cursussen zoeken met de cursuszoeker. Die vind je achter de groene knop 'Zoek je cursus' bovenaan onze homepage of via deze pagina. Kies één van onze scholen en bekijk de cursussen per school.

Afmelden voor een les kan op verschillende manieren:
1. Telefonisch via 033-4673473 (toets 1)
2. Per mail via klantenservice@scholenindekunst.nl of via het afmeldformulier
3. Via de whatsapp-knop op onze website

Scholen in de Kunst volgt de landelijke schoolvakanties voor regio midden. Zijn er wijzigingen in de lessen dan ontvang je hierover informatie via de klantenservice en/of via jouw eigen docent. Alle vrije dagen en vakanties vind je in het jaarrooster.

Bekijk het jaarrooster

Scholen in de Kunst volgt de landelijke schoolvakanties voor regio midden. Je vindt de vakanties en overige bijzondere data in het jaarrooster.

Bekijk het jaarrooster

We vinden het natuurlijk vervelend als je niet tevreden bent, maar wij krijgen graag feedback omdat wij ons zelf graag willen blijven verbeteren! Klachten kun je melden via onze klachtencoördinator Froukjen van der Wal. Of lees eerst de pagina over onze klachtenprocedure.

Bij muziekles kun je kiezen voor verschillende lesvormen. Zo kies je bijvoorbeeld of je wekelijks les wilt of een keer per twee weken. Ook het aantal lesminuten kun je kiezen. Dat begint bij 25 minuten per les en is met 5 minuten uit te breiden. Je vindt een overzicht van de tarieven op de pagina Tarieven Muziekles.

Bekijk de tarieven voor muziekles

Inschrijven en uitschrijven

Inschrijven kan via onze website. Op iedere cursuspagina vind je een knop 'Inschrijven', waarmee je je online inschrijving start. Heb je nog geen account, dan maak je eerst een account aan. Heb je al een account, dan log je in op Mijn Scholen in de Kunst. Je doorloopt het inschrijfproces in een paar stappen. Als je de inschrijving hebt afgerond, ontvang je een bevestiging van inschrijving op het door jou opgegeven e-mailadres.

Als er voldoende plek is in een cursus, ben je van harte welkom voor een proefles. Op de cursuspagina vind je een paarse knop 'Proefles', mits je voor de cursus een proefles kunt doen. Voor het aanvragen van een proefles hoef je geen account aan te maken. Je vult een aantal voorkeuren in en je ontvangt vervolgens van de klantenservice een uitnodiging met datum en tijd waarop je welkom bent.
Schrijf je je in voor een proefles op een muziekinstrument dan ontvang je een lesafspraak via de docent zelf.

Wil je graag door na de proefles, gebruik dan de groene knop ‘schrijf je in’ op de website bij de gekozen cursus. Zodra de inschrijving is afgerond ontvang je van ons eerst een geautomatiseerde bevestiging.


Heb je besloten niet door te gaan, dan mag je ons dat laten weten via een mailtje naar klantenservice@scholenindekunst of bel 033-4673473. Wellicht kunnen wij je verder helpen om een alternatief te zoeken.

Als de cursus waar je je voor inschrijft vol is, plaatsen we je op de wachtlijst voor die cursus. We sturen je dan een e-mail dat we je op de wachtlijst hebben geplaatst. Wanneer er een plek vrij komt, nemen we direct contact met je op. We helpen je ook graag met het vinden van een alternatief, mocht je niet willen wachten.

Dat kan altijd, mits er plek is in de cursus die je wenst. Voor de mogelijkheden kun je contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@scholenindekunst.nl of via 033-467 34 73 of stuur een appje via de Whatsapp-knop op deze website.

In jouw Scholen in de Kunst-account kun je jouw cursussen beheren. Wil je stoppen met een cursus dan kun je dat hier aan ons doorgeven. Log in op Mijn Scholen in de Kunst, kies de cursus waar het om gaat en klik op Stoppen met cursus. Je ontvangt daarna een e-mail van ons waarin we de uitschrijving bevestigen. Hierbij hanteren wij altijd onze algemene voorwaarden.

Als je een groepscursus volgt, kun je stoppen met een opzegtermijn per 1e van de maand. Bij individuele instrumentale lessen kun je vanaf het tweede cursusseizoen opzeggen met één maand opzegtermijn met ingang van de eerste van de maand. Tussentijdse annulering in het eerste cursusseizoen is niet mogelijk.

Je kunt ons vragen je lessen voor een bepaalde periode op te schorten, bijvoorbeeld als je een periode naar het buitebland gaat, of geblesseerd bent. Je inschrijving op de cursus blijft dan gehandhaafd en je hervat je lessen weer na de voorgestelde periode. Hoe dat in zijn werk gaat lees je de algemene voorwaarden, artikel 3.11.

Vragen over je persoonlijk account

Als je een overeenkomst aangaat met Scholen in de Kunst is het noodzakelijk dat we jouw relevante gegevens in onze administratie compleet hebben. Akkoord gaan met onze algemene voorwaarden is ook nodig voordat je bij ons start.

Dit kan verschillende redenen hebben, probeer het op een later moment nog eens of neem contact op met helpdesk@scholenindekunst.nl.

Vaak vind je de e-mail terug in je ongewenste items of spam. Als dat niet zo is, neem dan contact op met de helpdesk via helpdesk@scholenindekunst.nl.

Betalingen

De incasso’s vinden plaats op de 28e van de maanden oktober tot en met mei.

Tijdens het inschrijven kun je aangeven hoe je wilt betalen. Dat kan door het bedrag zelf over te maken (nota), automatische incasso in één of in acht termijnen.
Bij een korte cursus kun je het bedrag zelf overmaken of een via automatische incasso in 1 termijn.
Zelf overmaken kan door het bedrag op de factuur die je per mail van ons ontvangt zelf binnen 30 dagen over te maken op IBANnummer NL54 TRIO 0379 6894 64, ten name van Scholen in de Kunst, onder vermelding van het factuurnummer.

Meer informatie vind je ook in onze algemene voorwaarden.

Je kunt de wijziging aan ons doorgeven per e-mail via administratie@scholenindekunst.nl.

Je kunt de wijziging aan ons doorgeven per e-mail via administratie@scholenindekunst.nl.

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus