Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Zet je zintuigen op scherp en ontdek je smaak tijdens de Proefweek 2024 van 2 t/m 7 september bij Scholen in de Kunst. Deze week biedt een uitgelezen kans om te proeven aan gratis lessen theater, dans, muziek, beeldende kunst en schrijven. Mengen en mixen mag! De toegang is gratis, graag  vooraf aanmelden via de website.

Ontdek je smaak
De Proefweek staat geheel in het teken van ontdekken en proeven van verschillende kunstlessen. Of je nu een doorgewinterde muzikant bent of nog nooit een penseel hebt vastgehouden, er is voor ieder wat wils. Met de subtitel Ontdek je smaak nodigen we iedereen uit om te experimenteren en te ervaren welke kunstvorm het beste bij je past.

Kindermenu's

Wil jij het creatieve talent van je kind(eren) laten pruttelen, garen of klaar stomen? Bekijk dan onze kindermenu's! Trakteer je jonge artiest, danser, muzikant of acteur op een kunstzinnige smaakervaring vol kleur, verbeelding en plezier!

Kindermenu muziek

Kindermenu dans

Kindermenu theater

Kindermenu kunst

De dagschotel

Dagelijks iets nieuws proeven? Dat kan! Tijdens de Proefweek kun je elke dag aanschuiven bij een andere proefles. In de Dagschotel lichten we dagelijks een cursus voor volwassenen uit, die je niet mag missen. Wat dacht je van een portie pittige flamenco, zoete zang of gemarineerde teksten? 

MAANDAG: KORENINFO

Onze zangdocenten serveren een uur lang informatie over onze koren en zanglessen. En uiteraard kun je ook zelf meezingen: van klassiek tot popsongs, van ingetogen tot theatraal! 

Geef je op!

DINSDAG: COMBINATIEDANS

Kun jij niet kiezen uit ons dansmenu? Kom dan naar combinatiedans, waarin we  moderne dans afwisselen met klassiek ballet. Hoe smaakt dat?

Doe een proefles!

WOENSDAG: ACTEREN

Nog nooit aan theater geroken? Leer dan de basis-ingrediënten van acteren kennen. Deze cursus is voor iedereen die het leuk vindt om toneel te spelen. 

Doe een proefles!

DONDERDAG: VERHALEN SCHRIJVEN

Wil je leren hoe je je verhaal laat sudderen of stoven? Kom dan naar deze basiscursus verhalen schrijven. Je doet ideeën op en werkt je schrijftechnieken. . 

Doe een proefles!

VRIJDAG: FLAMENCO

Houd je van pit en passie? Dompel je dan onder in Spaanse sferen met een cursus flamenco. Onder leiding van docent Maria en gitarist Simon stamp je flamenco uit je tenen!

Doe een proefles!

ZATERDAG: TEKENEN & SCHILDEREN

Geen dagschotel zonder kleur. Kom verf mengen en vooral kennismaken met onze teken- en schilderdocenten. Samen bespreek je welke cursus bij jouw smaak past.

Doe een proefles!

Iedereen kan smullen

Of je nu geld hebt voor een driegangendiner of een eenvoudige daghap: Scholen in de Kunst houdt het betaalbaar. Hiervoor hebben we speciale financiële bijdragen en regelingen. Zo kan iedereen meesmullen! 

Heb je een laag inkomen? Onze kortingsregelingen Gratis jeugdkoren

De vergeten instrumenten

Wil jij de pastinaak, aardpeer of koolrabi onder de instrumenten ontdekken? Net zoals vergeten groenten, verdienen bepaalde muziekinstrumenten een herontdekking. Misschien minder bekend en een beetje vergeten, maar rijk van smaak en klank!

De fagot

pure chocolade in een orkest

De fagot, met zijn diepe, fluweelachtige klank, is als pure, donkere chocolade: rijk en complex. Ooit een essentieel onderdeel van barokke en klassieke orkesten, biedt de fagot een breed palet aan muzikale smaken, van melancholisch tot speels. Tegenwoordig is het een zeldzame delicatesse in moderne muziek.
Lees meer >

De blokfluit

honingzoet, zacht en zuiver

De blokfluit, met zijn zachte, zuivere klank, is honingzoet en natuurlijk. Ooit een gerespecteerd instrument in middeleeuwse en renaissance-muziek, wordt de blokfluit nu vaak gezien als een educatief instrument. Toch biedt het een charmante klank die een herwaardering verdient.
Lees meer >

De hobo

kruidig karakter op tafel

De hobo brengt een kruidige, warme tint naar de muzikale tafel. Zijn scherpe, expressieve klank geeft een levendige en soms mysterieuze smaak aan orkestrale en kamermuziek.
Lees meer >

De tuba

muzikale umami als basis

Met zijn volle, resonante klanken voegt de tuba een diepe umami-smaak toe aan de muziek. Dit instrument, dat de basfundamenten legt, zorgt voor een bevredigende en robuuste basis in zowel solo- als ensemblewerken.
Lees meer >  

Basis-ingrediënten

Wat je ook kiest, wat je ook klaarmaakt, vergeet nooit de basisingrediënten te bekijken! Een must voor wat je smaak ook is!

Welke materialen heb je nodig? Kan ik een instrument huren? Welke danskleding is geschikt?

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus