Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

De Schrijfschool van Amersfoort

Of je nu beginner bent of al gevorderd, of je nu fantastische verzinsels schrijft of persoonlijke teksten; wij helpen je de woorden te vinden om te schrijven wat jij wilt! Maar minstens zo belangrijk is het plezier: schrijven is leuk! De docenten van de Schrijfschool vinden dat schrijven een ambacht is, en dat leren ze je graag. Zij zijn gecertificeerd schrijfdocent en zijn daarnaast zelf actief als schrijver. 

Waarom zou je voor onze Schrijfschool kiezen?
✔️ Professionele docenten 
✔️ Gratis proefles
✔️ Inspiratie en feedback in kleine groep
✔️ Meer dan 80% van onze klanten beveelt ons aan bij anderen
✔️ Gecertificeerde cultuurorganisatie

              

Welke schrijfles past bij jou?

Verhalen schrijven

Verhalen komen vaak langs wanneer je op de fiets zit, op je werk of bij de kassa. In deze cursussen krijg je de rust en de ruimte om ze op te schrijven. Met stimulerende feedback én schrijfoefeningen om je literaire schrijfhonger mee te stillen.

Columns schrijven

Een column is een kort persoonlijk document: het is jouw mening, verpakt in een literair stijlmiddel. Hoe maak je van een tekst een column, en hoe neem je de lezer mee in jouw betoog?

Creatief schrijven

Proef aan diverse tekstvormen en schrijftechnieken. Leer over personages, perspectief, beeldend en poëtisch schrijven, maar ook waar je je inspiratie vandaan kunt halen. Ontdek op hoeveel manieren je kunt komen tot een levendige en creatieve tekst.

Schrijfgroep

Thuis werken aan een verhaal, een boek, gedichten of liedteksten. En toch de stok achter de deur hebben om te blijven schijven en nieuwe theorie aangereikt krijgen die je helpen bij het schrijven van jouw tekst.

Schrijflabs

Een schrijflab is een leuke manier om kennis te maken met een schrijfcursus. Ieder schrijflab heeft een eigen onderwerp en is los van de andere schrijflabs te volgen. Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt, de schrijflabs zijn er voor iedereen.

Alles wat je moet weten over onze schrijfcursussen

Onze kortingsregelingen Heb je een laag inkomen?

Vind jouw cursus of les!

Vertel ons wat je zoekt, dan tonen wij je een passende cursus.

Zoek je cursus

Schrijfcursussen op meerdere niveaus

Bij de Schrijfschool kun je terecht voor cursussen Creatief schrijven, Verhalen schrijven en Columns schrijven. Daarnaast geven we workshops over uiteenlopende onderwerpen. Elk jaar komt er een bekende schrijver langs om zijn kennis met de schrijfcursisten te delen. Voor de verder gevorderde schrijvers hebben we een schrijfgroep, waarin ieder aan zijn eigen project kan werken met ondersteuning van een docent.

In de groepslessen maken we elke les een mooie mix van nieuwe theorie en praktische opdrachten. Behalve dat je zelf teksten schrijft, lees je ook die van je groepsgenoten en leer je om elkaar feedback te geven. Zo leer je niet alleen van de docent, maar ook van elkaar.

Weet je niet zeker welke cursus voor jou het meest geschikt is, of twijfel je over je niveau? Stuur ons even een mail, dan denken we met je mee.

Mooie initiatieven in onze stad!

Nacht van de literatuur

een mooie samenwerking

Taalfeest Eemhuis

met lezingen en workshops

Stadsdichter Amersfoort

poëtisch ambassadeur van de stad

Online inspiratie

De website van Schrijven Online staat boordevol artikelen, tips, schrijfactiviteiten en schrijfwedstrijden. Bevat ook het meest uitgebreide forum over schrijven. Zoek je proeflezers voor je roman, verhaal of gedicht? Hier vind je ze zeker.

Wil je ook buiten de cursussen om geïnspireerd worden met gedichten of verhalen? Kijk eens op de website van Plint!

Veelgestelde vragen over schrijfles

Het is handig om een schrijfblok, pen en laptop of tablet mee te nemen. Aanvullende, inspirerende (lees)materialen hoor je tijdig van je docent. 

Kun je dansles of een leuke cursus voor je kind eigenlijk niet betalen? Dan zijn er verschillende manieren om financiële ondersteuning te krijgen. Lees meer over de drie mogelijkheden waar je wellicht gebruik van kunt maken. Zo kan je kind lekker meedoen en zijn of haar creatieve talent ontdekken!

kom jij in aanmerking?

Scholen in de Kunst biedt een combinatiekorting van 10% bij afname van meerdere jaarcursussen. Deze korting geldt voor: a. kinderen en jongeren tot 21 jaar uit hetzelfde gezin die jaarcursussen volgen of b. één persoon onder 21 jaar die meer dan één jaarcursus volgt. De regeling omvat het gehele jaarcursusaanbod van dans, theater, muziek en beeldende kunst.

welke kortingen zijn er?

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus