Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Textielcursisten van Scholen in de Kunst zijn zo enthousiast over hun werk, dat ze zelf een expositie hebben georganiseerd bij Frame.de.galerie. Van 4 november t/m 18 december zijn de werken te zien, onder de titel 'We is the new me'. Op zaterdag 5 november 14.30 uur is de officiële opening.

Textielkunst voor softies? Al lang niet meer!

In deze tentoonstelling laten de textielcursisten van Scholen in de Kunst zien dat je juist met ambachtelijke technieken als weven, borduren en wol vilten interessante, moderne kunstwerken kunt maken.

De ‘Gedekte tafel in Delftsblauw’ is een groepswerk waarin de traditionele patronen op geglazuurde gebruiksvoorwerpen als inspiratie zijn gebruikt voor een tafel vol zachte vazen en bordjes van vilt. Hiervan kan niets stuk vallen!

Daarnaast laten alle exposanten een werk zien waarbij een boek het uitgangspunt vormde. Het glanzende papier en de zachte uitstraling van textiel vormen een spannende combinatie. De één heeft zich laten inspireren door de inhoud van het boek, de ander door de vorm en de afbeeldingen. Letters van gebloemde lapjes, tekstjes van lint en gehaakte kikkerdril stromen van de bladzijdes.   

Verder laten de kunstenaars van het Textielatelier nog een eigen masterpiece zien.

Laat je verrassen door de veelzijdigheid aan thema’s, materialen en technieken die zij toepasten in hun kunstwerken. Je bent van harte welkom!


Praktische informatie over de expositie

De expositie is gratis te bezoeken van 4 november t/m 18 december bij Frame.de.galerie in het Kunstplein Cahen, Muurhuizen 104. Openingstijden: vrijdag t/m zondag, 13.00 - 17.00 uur

De officiële opening is op zaterdag 5 november om 14.30 uur.

 

 

Flyer expositie Textielwerk

Zelf aan de slag?

Bekijk onze textielcursussen