Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Aandacht voor een vergeten ambacht


Vanaf maandag 5 december t/m maandag 9 januari 2023 is de expositie Door het vuur te bezoeken op de vierde verdieping (Kunstplein) in het Eemhuis.

Objecten, sieraden en gebruiksvoorwerpen. In de expositie Door het vuur tonen gevorderde én beginnende emaillecursisten van Scholen in de Kunst de veelzijdigheid van emaille. Naast hun werk zijn er ook kunstwerken van docent Christine van der Ree en een aantal leden van de Vereniging van Nederlandse Emailleurs te zien. Hiermee krijgt de bezoeker een mooi beeld van de diversiteit aan materialen, ambachtelijke technieken en toepassingen. Een must voor liefhebbers van beeldende kunst of sieraden!

Over emailleren 
Emailleren is een techniek waarbij glas van speciale samenstelling, de emaille, wordt gehecht aan metaal door middel van verhitting. Dit kan koper zijn maar ook staal of edelmetaal. In sieraden wordt het meestal gebruikt als toegepaste kunst. Op staal of koper kan het werken met emaille veel vrijer. Er zijn heel veel verschillende technieken maar de rode draad is dat het materiaal heel duurzaam is en dat de kleuren niet aangetast worden door licht of lucht. Emaille laat zich ook goed combineren met andere materialen zoals steen. Daarvan zal ook een aantal werken te zien zijn.

Onverwachtse bezetting
Naast de expositie Door het vuur, tonen cursisten van Monica Agterberg pasteltekeningen in Café Bruis. Zij hebben zich laten inspireren door de tentoonstelling BRICKS  in Kunsthal KAdE. 

Beide exposities zijn gratis toegankelijk! 

    

Datum: 5 december 2023 t/m 9 januari 2023
Plaats: Kunstplein en Café Bruis, 4e verdieping Eemhuis, Eemplein 75, Amersfoort
Open: ma t/m vr, 09.00-21.00 uur, za 10.00-15.00 uur
Toegang: gratis

Let op: tijdens de kerstvakantie (24 december t/m 8 januari) zijn de exposities gesloten

Emaille: er is meer mogelijk dan je denkt...

De juiste kleuren mengen

Je eigen sieraad maken

Verschillende technieken toepassen

Inspiratie gekregen?

Bekijk de cursussen!

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus