Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

De Dansschool van Amersfoort

Ben jij op zoek naar klassiek balletles voor je kind? Of wil je zelf lekker dansen en ontspannen? De Dansschool van Scholen in de Kunst geeft les van modern tot klassiek, van flamenco tot urban. Passie voor dans, vakmanschap en podiumpresentatie staan bij onze danslessen centraal. Onze enthousiaste docenten hebben allemaal een erkende dansopleiding gevolgd en zijn zelf actief als danser of choreograaf.

Waarom zou je voor onze Dansschool kiezen?
✔️ Professionele docenten 
✔️ Gratis proefles
✔️ Danslokalen met balletvloer, spiegels en barre
✔️ Meer dan 80% van onze klanten beveelt ons aan bij anderen
✔️ Gecertificeerde cultuurorganisatie

              

Welke dansles past bij jou?

Kinderdans

Rollen, springen, rennen en draaien, alles kan en mag bij onze lessen kinderdans. Je kunt bij ons dansen vanaf je tweede jaar. Peuters, kleuters en kinderen, we hebben aanbod voor jullie allemaal!

Klassiek ballet

Met klassiek ballet leg je een solide basis voor iedere dansvorm. Of je nu verder gaat met klassiek ballet of toch liever kiest voor moderne dans of urban, de basistechniek van klassiek ballet komt altijd van pas!

Moderne dans

Je kunt moderne dans het beste zien als een verzamelbegrip voor verschillende danstechnieken. Kenmerkend voor moderne dans is dat het lichaam dient als expressie- en uitdrukkingsmiddel.

Jazzdance

Jazzdance, ook wel jazzdans of jazzballet genoemd, combineert elementen van jazz, klassiek ballet en moderne dans. Jazzdance is hierdoor het een veelzijdige, energieke en expressieve dansstijl!

Urban Dance

Onder urban dance vallen verschillende dansvormen uit de straatcultuur: o.a. streetdance, hiphop en breakdance. In de les combineer je deze diverse dansvormen en leer je je eigen dansstijl ontwikkelen.

Flamenco

In de flamencoles waan je je in direct in Spanje. Al is het maar omdat er tijdens de lessen een flamencogitarist voor live muziek zorgt en de Spaanse dansdocent uit de bakermat van de flamenco afkomstig is: Andalusië.

Dansconditie

Lekker dansen om fit te worden of te blijven? Dat doe je bij dansconditie. Het gaat hier niet om techniek, maar om energie. Ofwel een goede workout voor lichaam én geest! Je werkt aan conditie, spierkracht en lenigheid.

School voor Talent Dans

Bij onze School voor Talent volgen jonge, getalenteerde musici, dansers, toneelspelers en kunstenaars een jaar lang een bijzonder programma, vol uitdaging en professionele optredens.

Alles wat je moet weten over dansles bij ons

Onze kortingsregelingen Welke danskleding is geschikt? Heb je een laag inkomen?

Lees de ervaringen van twee dansleerlingen

Estrella Smith

'Beetje gek om te zeggen, maar Scholen in de Kunst is echt mijn home. Mijn tweede thuis.'

'De dansstijl maakt me niet uit: jazz, urban, modern of hiphop op spitzen? Ik mix alles door elkaar. Juist doordat Scholen in de Kunst zo’n breed palet aan kunstvormen aanbiedt en alles met elkaar in verbinding staat, voel ik de vrijheid om mijn kunstvormen in elkaar over te laten lopen. Hier word ik uitgedaagd en gestimuleerd.'

Lees het verhaal van Estrella

Rose Tuizenga & Isa

Rose Tuizenga en haar kleindochter Isa zitten samen op dansles. Voor beiden is dat een heerlijke ochtend.

'Isa vindt alles leuk in de les, het is heel speels. Niets hoeft, alles mag. Er zijn ook kindjes die soms even staan te kijken, ook dat is prima.'

Lees het verhaal van Rose & Isa

Vind jouw cursus of les!

Vertel ons wat je zoekt, dan tonen wij je een passende cursus.

Zoek je cursus

Danslessen voor alle leeftijden en op meerdere niveaus

Kinderen, jongeren en volwassenen, met of zonder danservaring, zijn van harte welkom bij onze Dansschool. Als je wil kun je als tweejarige al beginnen en je hele leven bij ons blijven dansen. We bieden lessen klassiek ballet, moderne dans, jazzdance, hiphop en flamenco aan. Daarnaast hebben we ook speciale dansconditielessen, die je helpen je lijf fit te houden.

dansles voor de jeugd

Bij de kinderlessen willen we het plezier in dans en beweging stimuleren. De danslessen voor kinderen bieden we aan in een doorlopende leerlijn. Dat wil zeggen dat de lessen aansluiten bij de leeftijd en de motorische ontwikkeling van het kind. De leerlijn start met Peuterdans, Kleuterdans en Kinderdans. Vanaf groep 5 van de basisschool kunnen kinderen kiezen, zoals voor klassiek ballet, moderne dans of hiphop. Kinderen die (nog) niet willen of kunnen kiezen, kunnen terecht bij Dansmix. Daar maken ze kennis met meerdere dansvormen. Overigens kunnen kinderen op elke leeftijd beginnen met danslessen, ze hoeven niet de hele leerlijn te doorlopen.

dansles voor volwassenen

Voor volwassenen bieden we lessen aan op drie niveaus: er zijn lessen voor beginners, gevorderden en vergevorderden. Je kunt als volwassen danser kiezen voor verschillende dansvormen, zoals klassiek ballet, moderne dans, jazzdance, hiphop of flamenco. Ervaren dansers boven de 45 jaar kunnen meedoen in de Senior Class. Om je lijf in conditie te houden bieden we ook dansconditietrainingen aan. Voor degene die graag eerst van alles wil proeven hebben we een cursus Dansmix, waar je kennis maakt met verschillende dansstijlen. Dan weet je zeker dat je daarna de dansles kiest die bij jou past!

speciale leerlijn voor getalenteerde jongeren

Voor getalenteerde jongeren met ambitie hebben we de School voor Talent Dans, een speciaal programma dat jongeren hun talent laat onderzoeken en ze kennis laat maken met de verschillende aspecten van het dansvak. De School voor Talent is niet specifiek gericht op een professionele vervolgopleiding, maar veel van onze School voor Talent-leerlingen kiezen daarna wel voor de vooropleiding Dans.

onze danslokalen in het eemhuis en in icoon

Je kunt bij ons danslessen volgen in het Eemhuis (Amersfoort-Centrum) en in ICOON (Amersfoort-Noord/Vathorst). Op beide locaties hebben we professionele dansstudio’s, met een balletvloer, barres en een grote spiegelwand. Uiteraard is er ook professionele geluidsapparatuur aanwezig en zijn er kleedkamers. Alles voor een plezierige, inspirerende dansles!

De lessen starten in september of februari, maar bij de meeste groepen is tussentijds instromen mogelijk. Wil je weten of dansles ook iets voor is voor jou of je kind? Doe een gratis proefles en bespreek het met de docent.

tweejaarlijks dansfestival

Eens in de twee jaar werken alle dansgroepen toe naar een voorstelling voor het Dansfestival, een event waarbij twee totaalvoorstellingen rond een thema worden gemaakt. Je danst met je groep in je eigen productie, op een echt theaterpodium. Daar komt alles samen: de belichting, de muziek, de choreografie en natuurlijk de dansers. Voor zowel docenten als cursisten is dit een onbetwist hoogtepunt, waar ze met veel plezier naartoe werken.

 

Tweejaarlijks dansfestival

lees meer

Veelgestelde vragen over dansles

Of je nu op klassiek ballet zit of aan moderne dans doet, dansen doe je natuurlijk in het beste en het liefste in fijne, soepel kleding! Afhankelijk van de les en het niveau dat je volgt, zijn speciale dansattributen nodig. Uiteraard wordt je altijd door je docent geïnformeerd en geadviseerd.

meer over danskleding

Kun je dansles of een leuke cursus voor je kind eigenlijk niet betalen? Dan zijn er verschillende manieren om financiële ondersteuning te krijgen. Lees meer over de drie mogelijkheden waar je wellicht gebruik van kunt maken. Zo kan je kind lekker meedoen en zijn of haar creatieve talent ontdekken!

Lees of je in aanmerking komt

Iedere twee jaar presenteren alle cursisten dans zich tijdens een grootse danspresentatie in ICOONtheater. Met een wervelende show komen alle leeftijden en dansstijlen aan bod: klassiek ballet, hiphop, flamenco, modern, conditie en jazz. Iedereen doet mee, van de allerjongsten tot de dames van de Ladiesclass. Een onvergetelijke ervaring voor de deelnemers, een kleurrijke traktatie voor het aanwezige publiek!

We hebben meerdere leerroutes ontwikkeld, die je bij ons kunt doorlopen. Daarin zie je hoe onze cursussen op elkaar aansluiten.
bekijk de routes

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus