Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Lees...

het verhaal van Jinava

Al sinds Jinava zich kan herinneren tekent ze. Als stagiaire en cursist bij Scholen in de Kunst is ze het liefst in het tekenlokaal te vinden. Via het Hanneke Delis Fonds kan zij haar dromen waarmaken.

het verhaal van Rose en Isa

Rose en haar kleindochter Isa zitten samen op dansles. Voor beiden is dat een heerlijke ochtend. Ze rennen, stampen en zwieren. En hebben vooral veel lol samen. Niets moet, alles mag.

het verhaal van Verena

Zonder kunst is het leven zo kaal. Met die instelling komt Verena Scherpenhuijsen-Rom al jarenlang naar diverse schilder- en tekenlessen bij Scholen in de Kunst.

het verhaal van Atte

Iedere week komt Atte Douwes trouw naar pianoles. Hij geniet daar intens van en speelt al vanaf zijn twaalfde. Via het Hanneke Delis Fonds zijn deze lessen voor hem binnen handbereik.

het verhaal van Cleo

Cleo van Bergeijk kan zich niet voorstellen dat ze ooit, op een dag, geen les meer zal krijgen bij Scholen in de Kunst. Ze begon als kleuter met dans en assisteert nu bij het jongerentheater.

het verhaal van Ali en Atilla

Ali en Atilla houden beiden ongelooflijk veel van muziek en luisteren graag naar Turkse liedjes. Sinds kort krijgen vader en zoon zelf muziekles dankzij het Hanneke Delis Fonds.

het verhaal van Simone

Simone van Kleef volgt al ruim tien jaar vioolles bij Scholen in de Kunst en doet mee aan de School voor Talent. Dat komt goed uit, want ze wil dolgraag naar het conservatorium.

Het verhaal van Marloes

Marloes van den Berg schildert al zes jaar bij Anne Marie Spijker. We spraken haar over het ontstaan van haar bijzondere schilderijen en het plezier dat ze aan schilderen beleeft.

het verhaal van Vera

Vera Croese maakt gebruik van het Hanneke Delis Fonds, waardoor ze elke week met veel plezier lessen beeldend, zang en piano kan volgen.

het verhaal van Estrella

Estrella Smith danst al vanaf haar tweede jaar. Ze zit in 5 vwo en volgt maar liefst zes verschillende kunstlessen.

het verhaal van Erno

De Bibliotheek Eemland is niet alleen buurman maar ook een vaste partner geworden voor Scholen in de Kunst. Beide organisaties borrelen van ambities.

het verhaal van Ria

Ria Quartel, voorzitter van Theatergroep Paljas, zet zich in voor mensen met een beperking. Scholen in de Kunst hielp haar om collega bestuursleden te vinden.

het verhaal van Ramon & Dirkjan

Al vanaf het eerste begin is er een warme relatie tussen Scholen in de Kunst en de mannen van de Bühne, Ramon de la Combé en Dirkjan van Oord.

het verhaal van henk

Henk Mul, voorzitter van Toonkunst Amersfoort, merkt wat er achter de schermen allemaal door Scholen in de Kunst wordt geregeld. 

het verhaal van Greta

Als Greta voelt ze zich zelfverzekerd en sterk. Dat dit kan, is voor haar extra bijzonder. Ze ontvangt hiervoor een bijdrage uit het Hanneke Delis Fonds.

het verhaal van Daniël

De urban dansschool Social Dance wordt met veel passie geleid door Daniël van Trappe, die de danslokalen huurt bij Scholen in de Kunst.

het verhaal van Lonneke

Haar eerste stappen in de muziekwereld zette violiste Lonneke van Straalen bij Scholen in de Kunst. Nu is ze voorzitter van het Amersfoorts Jeugd Orkest.

het verhaal van Les

Les Koch ontdekt zijn eigen talenten en hoe hij in elkaar steekt door zich te verdiepen in andere personages op toneel. In de talentenklas leert hij ook nog extra technieken en acteertips.

het verhaal van Ronald

Ronald Spekle, zakelijk leider van het Amersfoortse klassieke muziekfestival September Me, vindt in Scholen in de Kunst een fijne samenwerkingspartner.

het verhaal van Ella

Ella Verweij, schoolleider van het Amsfort College, heeft kunst een stevige plek op haar school gegeven.

het verhaal van Jos

Het Lienderts Orkest is een wijkorkest voor amateurs uit Liendert. Trompettist Jos Schoenmakers vertelt wat er bijzonder is aan hun gezelschap.

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus