Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

‘Zonder kunstlessen was ik een ander kind geworden’


Estrella Smith (17) is een multi-talent en multi-gebruiker van Scholen in de Kunst. Ze danst er al vanaf haar tweede jaar. Ze zit in 5 vwo en volgt maar liefst zes verschillende kunstlessen.

Mijn tweede thuis
“Beetje gek om te zeggen, maar Scholen in de Kunst is echt mijn home. Mijn tweede thuis. Ik ben hier zes dagen in de week, zelfs vaker dan op school. Ik doe aan jazz, zang, musical, klassiek ballet, viool en ik zit in de talentenklas dans. Bij die klas heb ik dit jaar zoveel geleerd, dat ik een boekje heb gekocht om alle tips in op te schrijven. Ik ben echt met sprongen vooruitgegaan. Zo fijn en bijzonder dat dit mogelijk is dicht in de buurt.”

Uiten van gevoelens
“Ik durf wel te zeggen dat ik me zonder deze kunstlessen anders ontwikkeld had als kind. Als ik mijn dans en muziek niet zou hebben, zou ik een deel van mezelf missen. Ik kan er al mijn chaos, gedachten en gevoelens in kwijt. Kunst en creativiteit helpen mij om me te uiten. Vooral met improvisatiedans ervaar ik dat, dan maakt het niet uit waar ik ben: als ik de knop omzet, ga ik volledig op in mijn dans en geef ik uiting aan mijn gevoelens. Het fascinerende vind ik dat ik daar anderen weer mee inspireer.”

Veel uitdaging
“De dansstijl maakt me niet uit: jazz, urban, modern of hiphop op spitzen? Ik mix alles door elkaar. Juist doordat Scholen in de Kunst zo’n breed palet aan kunstvormen aanbiedt en alles met elkaar in verbinding staat, voel ik de vrijheid om mijn kunstvormen in elkaar over te laten lopen. Hier word ik uitgedaagd en gestimuleerd. Mensen kennen me hier en ik ken veel docenten, iedereen groet elkaar. Dat vind ik bijzonder fijn.”

Meer disciplines
“Ik speel vanaf mijn vijfde viool en bij muziek voel ik me bijna net zo comfortabel als bij dans, ook omdat mijn techniek steeds beter wordt. Daarnaast volg ik zanglessen. Ik wil me in meerdere disciplines scholen, zodat ik na het vwo een opleiding kan oppakken waarin ik al mijn creativiteit kwijt kan. Ik doe nu auditie voor een danscursus bij The Juilliard School in New York, dus ik spring zo op de fiets naar Icoon om in de danslokalen auditiefilmpjes op te nemen. Welke balletschool stelt nu haar lokalen zomaar ter beschikking? Zonder Scholen in de Kunst was ik nu niet dezelfde persoon geworden. Ik ben enorm fan.”

Meer weten?

Lees meer over de School voor Talent. Misschien is het ook iets voor jou!

bekijk de talentscholen