Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

‘We kijken allebei uit naar deze dansochtend’


Rose Tuizenga (73) en haar kleindochter Isa (2,5) zitten samen op dansles. Voor beiden is dat een heerlijke ochtend. “Mijn kleindochter wil alleen maar zwieren en dansen. Dit is perfect voor haar.”

Het grappigste vindt oma Rose dat ze nu met haar kleindochter danst bij de balletjuf die haar inmiddels volwassen dochter ook nog les heeft gegeven. “Nu heeft Odilia aan drie generaties lesgegeven, hoe bijzonder is dat? Mijn oudste kleindochter Julia heeft deze cursus ook gedaan, zij is een echte ballerina en is nu doorgestroomd naar de balletles voor kleuters.”

Wat doen jullie eigenlijk op peuterdans?
“Het is enig. Het is vooral bewegen op muziek met die kleintjes: rennen, stampen, zwieren en dan ineens stilstaan. Isa vindt dat geweldig. De les begint standaard met het liedje ‘Schuitje varen’ en eindigt met ‘Jan Huigen in de ton’, dat zijn de vaste elementen. Daartussen in geeft Odilia allemaal dynamische oefeningen. Ze let daarbij goed op de motoriek van de kleintjes.”

Hoe wist je dat je kleindochter dit leuk zou vinden?
“Isa is een heel beweeglijk en actief kind en houdt van rokjes en jurken en dan het liefst daarin ronddraaien en zwieren. Ze heeft een speciale dansjurk met blauw tule van de Kleine Zeemeermin. Isa vindt alles leuk in de les, het is heel speels. Niets hoeft, alles mag. Er zijn ook kindjes die soms even staan te kijken, ook dat is prima.”

En geniet je er zelf ook van?  
“Nou en of. We hebben zoveel lol samen. Ik vind het enig om iets met haar te doen dat totaal anders is dan de gangbare dingen zoals oppassen of naar een speeltuin gaan. Voor mijn pensioen heb ik altijd in de wijkverpleging gezeten. Ik hou van alle soorten mensen en ben nu vrijwilliger bij het inloophuis in Schothorst. Zelf ben ik geen danser, ik hou meer van heel hard fietsen of zwemmen. Maar dit vind ik hartstikke leuk. Ik krijg er echt energie van.”

Hoe ervaar je de lessen?
“Odilia is een heel warme persoonlijkheid, die zeer betrokken en geïnteresseerd is. Ze zorgt ervoor dat iedereen op zijn of haar manier mee kan doen. Tussen al het bewegen door leest ze altijd een verhaaltje voor. De dynamiek in de les klopt helemaal. Het is afwisselend en levendig. Isa en ik kijken er elke week naar uit. En na de les gaan we samen een kaiserbroodje halen, dat is het toetje van de ochtend.”

 

 

 

Ook op les?

Lees meer over lessen voor peuters. Misschien is het ook iets voor jou!

bekijk de mogelijkheden