Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

‘IK ERVAAR ZOVEEL INSPIRATIE HIER’


Simone van Kleef volgt al ruim tien jaar vioolles bij Scholen in de Kunst en doet mee aan de School voor Talent. Dat komt goed uit, want ze wil dolgraag naar het Conservatorium om professioneel violist te worden. “Als ik hier binnenkom, voel ik gelijk inspiratie.”

Gevoelig, net als de viool
“Ik weet nog goed dat ik als jong meisje moest kiezen: piano of viool. Het werd het laatste instrument, omdat het zo gevoelig is. Net als ik. Ik kan er veel subtiele tonen uit tevoorschijn halen en dat past bij me. Omdat de viool ook nog eens een heel lichamelijk instrument is, haal ik er veel plezier uit. Ik let goed op mijn houding en probeer blessures te voorkomen.”

Me thuis voelen bij Scholen in de Kunst
“Nu ik ruim tien jaar hier rondloop, ken ik steeds meer mensen - van docenten tot medecursisten. Dat geeft een gevoel van thuiskomen. Ik ervaar hier vooral veel positieve inspiratie. Ik merk echt dat de mensen die hier werken met hart en ziel bezig zijn met hun vak. Daarbij voel ik me graag verbonden met één plek: dat comfort helpt om me verder te ontwikkelen als musicus.”

Samen optreden is het allerleukste 
“De vele mogelijkheden tot samenspel - in ensembles en orkesten – zorgen ervoor dat ik heb leren presenteren en performen. Ik denk dat ik bij een gewone muziekschool nog steeds dat timide, onzekere meisje was geweest. Hier word ik op een positieve manier uitgedaagd om mezelf te laten zien. Ik verheug me vooral op de kerstconcerten, mijn favoriet. Al gaan optredens natuurlijk nooit vlekkeloos, er hangt zo’n positieve sfeer en je krijgt altijd een glimlach achteraf. Dat vind ik heel fijn.”

School voor Talent
“Het is natuurlijk geweldig dat ik mee mag doen met de School voor Talent. Daar ontmoet je niet alleen gelijkgestemden, maar zitten we ook in een koor en krijgen theorieles om ons muzikaal verder te ontwikkelen. Daarnaast leerde ik veel van andere disciplines tijdens een inspiratiedag waar docenten beeldende kunst en dans aan meededen. Minder hokjesdenken en van elkaar leren. Ik houd ervan als dingen samenkomen en elkaar opbouwend versterken.”

Toekomstmuziek
“Deze weken ben ik bijna dagelijks in het Eemhuis te vinden, want ik probeer vier uur per dag te oefenen voor mijn auditie bij het Conservatorium. Hoe bijzonder is het dat ik gewoon kan binnenlopen en urenlang mag repeteren in een leeg lokaal. Dat gunnen ze me echt. Mijn vioolleraar reageerde ook positief op mijn toekomstplannen. Hij denkt mee en door die lessen voel ik me zelfverzekerder. Ook omdat hij zei: ‘Als jij ervoor gaat, dan helpen we je.’ Het voelt fijn om gesteund te worden, zo komt mijn droom voorzichtig dichterbij. ”

Meer weten?

Heb jij talent en ambitie en zoek je meer uitdaging op het gebied van muziekles?

Bekijk de mogelijkheden