Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

‘Wij hebben genoeg ambities samen’


Na enkele jaren aan elkaar snuffelen, is bibliotheek Eemland niet alleen buurman maar ook een vaste partner geworden voor Scholen in de Kunst. Beide organisaties borrelen van ambities. Erno de Groot (62), directeur van bibliotheek Eemland, vertelt over hoe de twee buren elkaar versterken.

Twee grote merken
“Als bibliotheek vinden we in ons pand vooral aansluiting bij Scholen in de Kunst. Zo hebben we bijvoorbeeld op facilitair gebied nu één team, dat samen werkoverleg heeft en elkaar opvangt bij ziekte of uitval. Dat werkt uitstekend. In sommige steden zie je kunsteducatieclubs en bibliotheken juist fuseren, dat is niet onze ambitie. Als twee grote sterke merken in de stad willen we elkaar wel versterken. Onze afdelingen marketing werken bijvoorbeeld veel en nauw samen. Zo zorg je ervoor dat je elkaars kwaliteiten goed inzet.”

Samen optrekken
“We werken ook inhoudelijk samen, veelal op projectbasis. Ik denk dan gelijk aan de jaarlijkse Kinderboekenweek. Een groot Kinderboekenfeest waarbij het hele Eemhuis bruist van activiteiten voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Daarin speelt Scholen in de Kunst altijd een actieve rol met muzikale aankleding of beeldende kunstwerken bijvoorbeeld. Zo ontstaan er mooie gezamenlijke momenten.”

Huis voor alle Amersfoorters
“Zowel wij als Scholen in de Kunst zouden graag zien dat het Eemhuis als totaal beter gebruikt kan worden. Een huis voor alle Amersfoorters! Onze doelgroepen vullen elkaar goed aan, maar dat mag nog meer mengen. Als bibliotheek sluiten wij stevig aan op de lagere sociale bevolkingsgroepen en kinderen met leesproblemen en Scholen in de Kunst iets meer op mensen uit de hoogopgeleide klasse. Hierin kunnen we nog meer voor elkaar betekenen. Onze ambitie is om cursussen samen aan te gaan bieden, groter te groeien en dan ook nog het liefst in huis een uitvoeringszaal te hebben. Dat missen we echt.”

Genoeg ambitie
“Ambitie genoeg, maar je moet ook de middelen hebben. Samen in een pand zitten betekent niet automatisch dat alles goedkoper is. Voor nieuwe initiatieven hebben we meer funding nodig. Zo willen we nog verder uitbouwen met speciale Lab’s, ruimtes waar Amersfoorters terecht kunnen om iets te leren. Dat worden echt plekken waar je iets samen ontwikkelt. Bijvoorbeeld een schrijversatelier, waarvoor we nu het geld uit onze eigen middelen halen. Met meer funding zouden we nog grotere ambities kunnen waarmaken. Daar gaan we voor.”

 

Meer weten?

Wil je graag meer weten over onze schrijfschool? Bekijk de mogelijkheden! 

ga naar de Schrijfschool