Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

'Urban danstalenten komen samen in Icoon'


In ICOON in Vathorst komen wekelijks danstalenten uit heel Nederland voor lessen housedance, hiphop en freestyle. Deze urban dansschool Social Dance wordt met veel passie geleid door Daniël van Trappe, die de danslokalen huurt bij Scholen in de Kunst.

Toen Daniël de danszalen van Icoon zagen, was hij gelijk verkocht. “Het uitzicht is zo fantastisch en het ligt lekker centraal. Dat wilden we graag, want wij hebben dansers uit het hele land. Het hielp ook dat we met open armen werden ontvangen, de sfeer is goed, het contact ook.”

Talentontwikkeling
Bij Social Dance draait alles om talentontwikkeling van jonge urban dansers die zich niet meteen thuis voelen bij een traditionele dansschool of die zich juist verder willen ontwikkelen. Dansers uit alle lagen van de bevolking. Daniël: “Wij werken niet standaard naar een eindvoorstelling, maar coachen de jongeren, leren ze om te dansen vanuit hun eigen basis, talent en inbreng. Ze onderzoeken zelf hun stijl. Alles komt uit de dansers, zij zijn leidend. Ze studeren geen pasjes in, maar willen uit het niets iets creëren. Als docenten ondersteunen we dat en willen we graag iets toevoegen aan hun ontwikkeling.”

De dansschool is puur vanuit passie gestart en zonder subsidie. Ze wilden een andere opzet, meer coachend. “Een plek waar dansers zich thuis voelen. Jongere en oudere dansers zitten samen in een les om van elkaar te leren. Dans is een taal die we allemaal spreken. In onze lessen zit daarom zoveel creatieve vrijheid met een goede beheersing en basis van dansstijlen.”

Meedenken met ons
Volgens zijn assistent Isharin Jainullah is het prettig dat Scholen in de Kunst zo met ze meedenken. “Facilitair is alles top geregeld en we zoeken elkaar graag op om samen te werken. Zo geven onze docenten al lessen op middelbare scholen, al lag dat door corona enige tijd stil. Ik denk dat we onze krachten nog verder kunnen bundelen, wij bieden lessen die zij niet in huis hebben. Ik denk dan ook aan talenten die het tof vinden om wat meer out of the box te dansen. Iedereen is bij ons welkom.”

Social Dance hoopt op meer kruisbestuiving in de toekomst. Daniël: “Ik heb al enkele keren deelgenomen aan netwerkbijeenkomsten om te kijken op welke manier we elkaar nog verder kunnen versterken. Het mooiste zou zijn als er meer dansers uit de regio komen, want dat er in Amersfoort en omgeving veel danstalent zit dat weten we zeker.”

 

Meer weten?

Wil jij ook een creatieve werkruimte huren om zelf les te geven? 
In het Eemhuis en ICOON beschikken we over verschillende soorten lokalen.

bekijk de mogelijkheden