Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

‘In het Eemhuis voel ik de creativiteit bruisen’


Vera Croese (59) is vaste klant bij Scholen in de Kunst, maar dat is voor haar geen vanzelfsprekendheid. Ze maakt gebruik van het Hanneke Delis Fonds, waardoor ze elke week met veel plezier lessen beeldend, zang en piano kan volgen.

Vera is erg blij dat ze aanspraak mag doen op het Hanneke Delis Fonds, dat speciaal is opgericht voor mensen die een probleem hebben met het lesgeld. “Zelf kan ik met mijn budget deze cursussen niet betalen, terwijl het voor mij van groot belang is dat ik mijn creativiteit kan uiten. Hier vind ik lessen die me iets brengen, die mijn eigen creatieve ontwikkeling naar een hoger plan brengen.”

Bij haar zangles kan ze bijvoorbeeld veel van haar expressie kwijt. “Op dit moment leer ik de beginselen van piano in een combicursus, best pittig, ik leer veel techniek. Ik ben qua stem geen klaterende beek, maar mijn kracht ligt meer in het warme lage bereik. Mijn docente Marjan voelt precies aan wat ik kan en op welke manier ze mij verder kan stimuleren.”

Talent verzorgen
Vera heeft in haar leven diverse opleidingen gedaan, zoals de kunstacademie modevormgeving en de vooropleiding mime en theatercursussen. Ze is een creatief talent. “Ik ben zeker gedreven en ambitieus, maar door persoonlijke omstandigheden is mijn leven anders gelopen. Daarom zijn deze kunstlessen erg belangrijk voor me. Een kunstzinnig therapeut zei eens: ‘Je moet je talent verzorgen’. Dat stimuleerde me en zo ben ik beeldende lessen erbij gaan doen. Bij die cursus voel ik alle vrijheid om te schilderen wat ik wil. En omdat mijn medecursisten en ik elkaar al enige jaren kennen, voelt het heel vertrouwd. We geven elkaar positieve feedback.”

Twee keer per week volgt Vera lessen. “Altijd als ik het Eemhuis binnenloop voel ik me blij. Alles bruist van de energie en creativiteit en daar voel ik me goed bij. Van mijn docenten tot aan de lieve meiden achter de receptie; iedereen is zo vriendelijk. In deze prestatiegerichte maatschappij voel ik me weleens buitengesloten. Dat doet iets met je eigenwaarde. Daarom vind ik het supertof dat ik me bij Scholen in de Kunst echt thuis voel en deze lessen kan volgen!”   

 

Meer weten?

Weinig geld en toch op les?
Misschien kom jij ook in aanmerking voor een bijdrage in het lesgeld.

bekijk de mogelijkheden