Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Popmuziek in Amersfoort

Ben je op zoek naar een professionele, gezellige muziekschool in Amersfoort, waar je in een bandje kunt spelen? Waar plezier voorop staat? En waar ervaren docenten het beste in je naar boven halen? Je bent van harte welkom bij één van onze bandjes en popmuziekdocenten. De repetities vinden plaats in het Eemhuis in Amersfoort. Je kunt altijd kennismaken door middel van een gratis proefles of meedoen met de Proefweek aan het begin van het seizoen.

Wij vinden het samenspel zo belangrijk voor je muzikale ontwikkeling dat we alle muziekleerlingen van Scholen in de Kunst, die bij ons een jaarcursus ‘muziek individueel les’ volgen, kosteloos een samenspelabonnement geven. Met dit abonnement kun je in een orkest of ensemble spelen, maar ook in een popband.

Ben je jonger dan 21 en heb je les bij een andere muziekschool in Amersfoort, Soest of Leusden? Neem dan contact met ons op. In veel gevallen is het samenspelabonnement t.w.v. € 200,- voor jou ook kosteloos.

Waarom zou je voor een popbandje kiezen?
✔️ van samen muziek maken word je blij
✔️ je kunt je favoriete muzieksmaak delen met anderen
✔️ spelen in een bandje is een fijne uitlaatklep na een dag school of werk
✔️ in een band kun je je uitleven
✔️ je zelfvertrouwen groeit, omdat je regelmatig op een podium staat
✔️ er zijn ook mogelijkheden om op te treden voor publiek
✔️ je kunt gebruik maken van een speciale kortingsregeling om concerten te bezoeken bij Amersfoortse podia
✔️ deelname aan een band is kosteloos
✔️ iedere band werkt aan een eigen identiteit
✔️ onze ervaren docenten halen het beste in je naar boven

Wat ga jij doen?

Jamsessies

1x per maand

Meedoen met een jamssessie kan je interesse wekken om je te ontwikkelen op je instrument. Of om lekker samen met anderen samen te spelen en te improviseren. Lekker ongedwongen muziek maken, ervaring opdoen en een toffe avond beleven. Welke leeftijd je ook hebt. In de agenda kondigen we de jamsessies aan. Organisatie: POPmakers.

Samenspelweken

2x per seizoen

Heb jij (individuele) muziekles bij Scholen in de Kunst of een andere muziekschool in Amersfoort? In dat geval  kun je kosteloos deelnemen aan de Popsamenspelweken. Onze bandcoaches en muziekdocenten vormen bandjes, die naar een eindpresentatie toewerken. Deze vinden plaats mét publiek, b.v. in KAdECafé, FLUOR of het Eemhuis.

Band

2x 15 lessen

Als je je instrument goed beheerst, kun je aangeven dat je geplaatst wilt worden in een popband. De bandcoaches stellen een band samen, rekening houdend met een sociale en muzikale match. En met de samenstelling van instrumenten (zang, drum, elektrische gitaar, bas). En het blijft natuurlijk niet bij oefenen: je staat een paar keer per jaar op de planken. 

bandcoaching

35 sessies

Heeft zich een stabiel bandje gevormd? Heb jij je soulmates gevonden? Willen jullie samen door? Dan ga je verder naar het volgende niveau: je gaat samen met je bandleden werken aan een eigen identiteit, een eigen sound en eigen nummers. Regelmatig optreden voor publiek of deelname aan een regionale of nationale bandwedstrijd horen daar ook bij. Begeleiding: POPmakers.

Laat je inspireren!

Ken jij POPmakers al?

Het nieuwe muziekplatform in Amersfoort

Masterclass Drum & Bas

door Kick Woudstra & Aäron Bouwmeester

The Elite op het podium

van kosmik in amersfoort

alles wat je moet weten over muziekles bij ons

Wat kost muziekles? Kan ik een instrument huren? Heb je een laag inkomen?

Wat is popmuziek?

Popmuziek, wat is dat eigenlijk? Popmuziek is een afkorting van 'populaire muziek'. Het is eigenlijk een verzamelnaam voor heel veel verschillende stijlen van muziek. Met één belangrijk kenmerk: het is toegankelijk en geliefd bij een breed publiek. De meest voorkomende instrumenten in popmuziek zijn: elektrische gitaar, basgitaar, drums en piano of synthesizer. En zang. Popmuziek wordt gespeeld door popbands. Ieder toegelegd op een speciaal genre. Van rock tot country, van hiphop tot blues. Bij Scholen in de Kunst stellen popdocenten zelf band samen. Leeftijd en muzikale voorkeur zijn hierbij bepalend. 

Voor iedere leeftijd
De bands worden door docenten op leeftijd, instrument en muzieksmaak ingedeeld. In een gemiddelde band is plaats voor zanger(s), een gitarist(en), een basgitarist en een drummer of percussionist. Maar ook saxofonisten, pianisten en andere (pop)muzikanten zijn welkom!

Tieners
Om in een echte band te spelen hoef je niet te wachten tot je 18 bent. Tieners vanaf 10 jaar krijgen de mogelijkheid om lekker (hard) samen te spelen! In een bandje werk je samen met een bandcoach van Scholen in de Kunst toe naar een live optreden voor familie en vrienden. Naast leren samenspelen en plezier hebben, werk je ook aan je performance.

Jongeren en volwassenen
Jongeren tussen 12 en 20 jaar leren vooral samenspelen en naar elkaar luisteren. Samen met de bandcoach gaan ze aan de slag met bestaande nummers én schrijven ze eigen songs.
Samen in een band spelen is er natuurlijk ook voor volwassenen. Pop, rock, blues, soul: alles is mogelijk. En het blijft natuurlijk niet bij repeteren: diverse keren per jaar speel je live voor publiek!

Optreden
In een band repeteren is leuk, maar live optreden nog veel leuker. En dat kan! Onze bandjes treden regelmatig op in Café Miles, FLUOR en KAdECafé in Amersfoort en FORT33 in Leusden. Ook hebben onze bands een aantal keer meegedaan aan de Kunstbende, de bandwedstrijd De Kei van Amersfoort of de Grote prijs van Leusden.

 

Veelgestelde vragen

Moet je al een instrument bespelen om in een bandje te kunnen spelen?

Ja, je moet al een instrument spelen of muziekles bij Scholen in de Kunst (of een andere muziekschool) hebben om in een bandje te kunnen spelen. Het is eigenlijk een extra, aanvullende les, waarin andere aspecten aandacht krijgen.

Ik weet niet of ik al genoeg kan op mijn instrument of met mijn zang om in een band te gaan spelen. Wat moet ik doen?

Je kunt een afspraak maken met een docent om samen te kijken wat je allemaal al kunt en wilt en of je in een band zou kunnen gaan spelen.

Wat is het verschil tussen gewone muziekles en een bandles?

Bij een gewone muziekles leer je je instrument goed te bespelen. Het gaat dan vooral om de techniek. Bij bandles draait het o.a. om samenspel, het oefenen van het repertoire en optreden op een podium.

Hoe vindt de indeling van de bandjes plaats?

De docenten kijken vooral naar leeftijd, instrument, niveau en muzikale voorkeur. Zo zorgen we ervoor dat er een basisbezetting per band is en voorkomen we dat er teveel dezelfde instrumenten in een bandje terechtkomen.

Organiseert Scholen in de Kunst veel concerten?

Ja, door het hele jaar organiseert Scholen in de Kunst concerten, van groot tot klein. Bijvoorbeeld optredens in Café Miles of KAdECafé, maar ook in grotere popzalen als FLUOR en FORT33. Per event treden er dan meerdere bandjes op, zodat er een stevig, goedgevuld middag/avondprogramma staat. Dat zijn onze Band Nights. Spannend voor de deelnemende bands, verrassend voor het publiek! Soms vragen we bandjes ook tijdens open huizen te spelen. En soms doet een band mee aan een bandwedstrijd.

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus