Log in

Maak hier je keuze

Popband voor jongeren Popband voor volwassenen

Spelen in een band

Speel je een instrument en zou je graag in een band willen spelen? Doe dan op deze pagina inspiratie op. Bekijk bijvoorbeeld de video van onze eigen popbands en ontdek het plezier van samen muziek maken! Hopelijk helpt deze pagina je met het maken van een goede start en veel plezier te hebben tijdens je eerste lessen.

Onze popmuziekdocenten geven zelf muziekles, stellen bandjes samen en doen tevens aan bandcoaching. De bands worden door docenten op leeftijd, instrument en muzieksmaak ingedeeld. In een gemiddelde band is plaats voor zanger(s), een gitarist(en), een basgitarist en een drummer of percussionist. Maar ook saxofonisten, pianisten en andere (pop)muzikanten zijn welkom!

Onze docenten

Toon meer docenten

alles wat je moet weten over muziekles bij ons

Wat kost muziekles? Kan ik een instrument huren? Heb je een laag inkomen?

Laat je inspireren!

Een kijkje bij de popafdeling

van scholen in de kunst

Bricked Out in de finale

van Kunstbende in utrecht

The Elite op het podium

van kosmik in amersfoort

Veelgestelde vragen

Ja, je moet al een instrument spelen of muziekles bij Scholen in de Kunst (of een andere muziekschool) hebben om in een bandje te kunnen spelen. Het is eigenlijk een extra, aanvullende les, waarin andere aspecten aandacht krijgen.

Je kunt een afspraak maken met een docent om samen te kijken wat je allemaal al kunt en wilt en of je in een band zou kunnen gaan spelen.

Bij een gewone muziekles leer je je instrument goed te bespelen. Het gaat dan vooral om de techniek. Bij bandles draait het o.a. om samenspel, het oefenen van het repertoire en optreden op een podium.

De docenten kijken vooral naar leeftijd, instrument, niveau en muzikale voorkeur. Zo zorgen we ervoor dat er een basisbezetting per band is en voorkomen we dat er teveel dezelfde instrumenten in een bandje terechtkomen.

Ja, door het hele jaar organiseert Scholen in de Kunst concerten, van groot tot klein. Bijvoorbeeld optredens in Café Miles of KAdECafé, maar ook in grotere popzalen als FLUOR en FORT33. Per event treden er dan meerdere bandjes op, zodat er een stevig, goedgevuld middag/avondprogramma staat. Dat zijn onze Band Nights. Spannend voor de deelnemende bands, verrassend voor het publiek! Soms vragen we bandjes ook tijdens open huizen te spelen. En soms doet een band mee aan een bandwedstrijd.

Bij Scholen in de Kunst kunnen getalenteerde muziekleerlingen (12-20 jaar) auditie doen voor de School voor Talent Popmuziek. Het is mogelijk om je via School voor Talent Popmuziek voor te bereiden op een conservatorium of popacademie op MBO of HBO-niveau. Verschillende van onze leerlingen zijn inderdaad inmiddels begonnen aan een pop- of rockacademie.