Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Wij brengen kunst en cultuur naar de wijken en sluiten aan op de behoeftes van wijkbewoners. Onze wijkprojecten en festivals zijn laagdrempelig en inclusief. We werken daarbij intensief samen met Indebuurt033, wijkcentra, ABC-scholen, amateurkunstverenigingen en vele andere partners. Wij maken zo deelname aan kunst en cultuur mogelijk voor doelgroepen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Onze projecten worden onder meer mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP)

Het Fonds voor Cultuurparticipatie is een Rijkscultuurfonds van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) met als opdracht: cultuur toegankelijk maken voor iedereen. Toegankelijkheid is van maatschappelijke waarde én is bovendien sleutel tot vernieuwing van het culturele landschap. Iedereen verdient de kans om op zijn of haar eigen manier met cultuur bezig te zijn. Op school en in de vrije tijd. Cultuur maken geeft plezier, brengt mensen samen en maakt de verhalen van ons allemaal zichtbaar. Door zelf cultuur te maken geven mensen vorm en betekenis aan een omgeving die voortdurend verandert. Het FCP ondersteunt de projecten van Amateurkunst033 in de wijk.

Samenwerking met STichting De Bühne

Omdat wij amateurkunst in de volle breedte ondersteunen, werken wij samen met Stichting De Bühne.
Naast hun bijdrage aan het Groot Amateurkunstfestival en de Inloopconcerten organiseert Stichting De Bühne jaarlijks het huiskamerfestival Gluren bij de Buren in Amersfoort en Leusden.

Tijdens Gluren bij de buren worden huiskamers omgetoverd tot intieme podia voor amateurkunst.

In deze wijken zijn we actief

Soesterkwartier

Tot ongeveer 1850 was het Soesterkwartier een deel van het buitengebied tussen Amersfoort en Soest. Door de aanleg van twee spoorlijnen ontstond Spoorwijk. Veel gezinnen vonden werk bij de spoorwegen en voor deze arbeiders werden kleine huizen aan de zuidzijde van de wijk gebouwd. In de jaren 30 kwamen aan de noordzijde woningen voor spoormedewerkers met hogere functies. Het Soesterkwartier is altijd een wijk met een sterke gemeenschapszin geweest.

Bekijk wat we doen in deze wijk

Liendert/Rustenburg

Na de Tweede Wereldoorlog is de wijk Liendert ontstaan, als onderdeel van de wederopbouw. Het rechthoekige wegenstelsel met groenstroken was destijds een nieuw concept. Inmiddels maken veel flats plaats voor laagbouw. Rustenburg is gebouwd in jaren zeventig en is een rustige, groene wijk. De Molendijkflat is de enige hoogbouw en vormt een belangrijk oriëntatiepunt.

Bekijk wat we doen in deze wijk

Kruiskamp/Koppel

De Kruiskamp bestaat vooral uit laagbouw uit de jaren twintig en dertig, en middelhoogbouw uit de jaren vijftig. Het is een levendige, multiculturele wijk, met het Neptunusplein als bruisend hart. De Koppel, vanaf de jaren vijftig gebouwd, was onderdeel van een stadsarchitectuurplan om de binnenstad weer centraal te maken. In de Koppel ligt een klein moerasgebiedje langs de Hooglandsedijk.

Bekijk wat we doen in deze wijk

Vathorst/Hooglanderveen

Vathorst is de nieuwste wijk van Amersfoort en nog volop in beweging. De wijk is ruim opgezet met mooie pleinen en groen. Er vinden leuke evenementen plaats, vaak georganiseerd door enthousiaste bewoners. Vathorst is een dynamische en sociale wijk met veel groen en water en met voorzieningen op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs, sport en kunst en cultuur binnen handbereik.

Bekijk wat we doen in deze wijk

Leusden

Tot de opkomst van Amersfoort in de elfde eeuw vervulde Leusden (vroeger Lisiduna genoemd) een centrumfunctie in noordelijk Eemland. Leusden bleef tot de twintigste eeuw een boerendorp. Vanaf de jaren vijftig werden woonwijken gebouwd en begon Leusden sterk te groeien. In 1999 en 2000 werd Leusden benoemd tot de groenste stad van Nederland en Europa.

Bekijk wat we doen in Leusden

Neem contact met ons op