Log in

Mogelijkheden

Type Muziek individueel
Docent Harry Oosterbroek, Michiel Buijsse
Locaties
Eemhuis ICOON Hoogland

Prijs (ind)

Kind
€ 762,00 (35 x 25min)
Jongeren
€ 762,00 (35 x 25min)
Volwassen
€ 922,00 (35 x 25min)

Je kunt je lesduur verlengen bij inschrijving, Per 5 min is dat € 153,- of € 184,- op jaarbasis.

Drumles

Drumles in Amersfoort

Wil je graag leren drummen en ben je op zoek naar drumles in Amersfoort? Dan ben je bij onze Muziekschool aan het goede adres. En of je nou een liefhebber bent van pop, jazz, funk, punk of jazz, dat maakt niet uit, want het drumstel speelt in al deze muziekstijlen een centrale rol. Twijfel je nog of je individuele lessen wil gaan volgen, doe dan eerst een gratis proefles.

Over drumles

De doelstelling van onze drumlessen is , dat je uiteindelijk met plezier kan drummen in een band. In eerste instantie in de door jou gewenste stijl. Maar natuurlijk laat de docent je ook kennismaken met andere stijlen, waardoor je je muzikale horizon verbreedt.

Je eerste drumles begin je gelijk achter het drumstel, zodat je het instrument leert kennen als één geheel, in plaats van een aantal losse onderdelen. Hand- en voetcoördinatie is een belangrijk onderdeel van de lessen en noodzakelijk om het instrument te leren beheersen. Alle aangeleerde vaardigheden pas je direct toe in het maken van eigen beats, fills en ritmes. Ook ga je werken aan het (mee)spelen van nummers en besteden we aandacht aan het samen spelen met een bassist. Het lezen van noten (drumritmes) en drum charts (drumnotatie van songs) komen spelenderwijs aanbod .

Naast de individuele drumlessen hebben we bij de Muziekschool verschillende bands en orkesten, waarin regelmatig plek is voor een drummer.


Leren drummen betekent veel oefenen

Natuurlijk hoort dagelijks oefenen bij het leren bespelen van een instrument. Het is belangrijk dat je elke dag even speelt en naarmate je wat verder bent, wordt dat wat langer. Voor kinderen is het een goed hulpmiddel een vaste tijd per dag te reserveren. Positieve aandacht van de ouders of omgeving werkt zeer stimulerend! Hoe je kunt oefenen en hoe lang wenselijk is hoor je van je docent.


Wat kost drumles?

De kosten van drumles hangen af van de leeftijd van de leerling, het aantal minuten les dat je les wilt krijgen en de frequentie van de drumlessen. De Muziekschool hanteert een standaard van 25 minuten les per week, waarbij je zelf lesminuten bij kunt kopen. De kosten daarvan zie je in het blok aan de linkerzijde. Een overzicht van de kosten vind je op de pagina met tarieven.

Extra samenspel

Wie bij Scholen in de Kunst muziekles volgt, mag daarbij kosteloos deelnemen aan ons samenspelaanbod. Dat is leuk, leerzaam en heel stimulerend! Door samen te spelen leer je onder andere om goed naar elkaar te luisteren, samen te ademen, samen te articuleren en goed op elkaar af te stemmen. Bovendien ontwikkel je je veel sneller en completer op je instrument. Daarom is er bij Scholen in de Kunst een samenspelaanbod voor elke leeftijd, voor elk niveau en in vele bezettingen.

Beginnende muziekleerlingen starten met samenspel bij de volgende samenspellessen:

> kinderen (6 tot 10 jaar) > Groepsles voor Beginners, muziek

> jongeren (10 tot 21 jaar) > Flexband Jong

> volwassenen (21+) > Flexband voor volwassenen


Heb je nog vragen?

Je kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice om te overleggen of een vraag te stellen.

alles wat je moet weten over muziekles bij ons

Wat kost muziekles? Kan ik een instrument huren? Heb je een laag inkomen?

Laat je inspireren!

Bekijk een drumles

Docent Harry Oosterbroek, leerlingen Rojin en Eren

Geen drumstel? Geen probleem!

Han Bennnink drumt gewoon op tafel

Als drummer kun je terecht in een bandje!

sta jij binnenkort op het podium?

Veelgestelde vragen

Als je het snel een betere drummer wilt worden, is het belangrijk om regelmatig te oefenen. Het beste is om iedere dag 20 tot 30 minuten te oefenen. Heb je weinig tijd? Begin dan met minimaal 15 minuten voor 3 dagen per week.

Niks moet, maar noten lezen leer je vaak vanzelf tijdens drumles. Het is vrij makkelijk en heel leuk om te doen! Noten lezen kan goed helpen bij het leren van moeilijke drumpatronen. Zeker als het niet lukt om er op gevoel of gehoor uit te komen.

Regelmatig drummen kan slecht voor je gehoor zijn. Daarom maken wij tijdens de lessen gebruik van gehoorbescherming. Wij raden aan dit thuis ook te doen.

Onze docenten

Harry Oosterbroek

Meer info

Harry Oosterbroek

‘Hè, is de les nu al afgelopen?’

Achtergrond

Achtergrond 

• Harry begon als kleine slagwerker op 7-jarige leeftijd in een fanfareorkest.
• Hij studeerde zowel klassiek slagwerk als lichte muziek (drums) aan het Conservatorium in Zwolle.
• Meteen na deze studie startte hij in 1982 met lesgeven bij Scholen in de Kunst.
• Hij werkte daarnaast als freelance slagwerker in radio-orkesten en bij operettegezelschappen.
• Harry is naast docent slagwerk/drums ook coördinator van diverse activiteiten bij Scholen in de Kunst.  

Als docent 

‘Ouders noemen mij geduldig. Mijn leerlingen komen vaak met een brede vraag. Naast drumstel en kleine trom willen ze bijvoorbeeld ook les in pauken en melodisch slagwerk. Ik wil juist de leerling die geïnteresseerd is in de veelzijdigheid van het vak, de geluidjes, de mogelijkheden: “Meester, mogen we volgende keer een ander instrument?”, dat is leuk! Ik heb veel affiniteit met de muziekkorpsen, veel van mijn leerlingen komen daar vandaan om muziekdiploma’s te halen.’  

De drumles 

‘Ik stimuleer interesse voor de veelzijdigheid van slagwerk door mijn leerlingen alle soorten instrumenten en alle mogelijke stijlen te laten horen. Ik laat ze meespelen met liedjes en zorg voor samenspel met andere leerlingen. Natuurlijk leer ik ze ook als slagwerker op een specifieke manier luisteren bij het samenspel. In een orkest heb je als slagwerker vaak rust. In plaats van alles uittellen, leren ze te letten op de signalen in de muziek, op de partijen van andere instrumenten.’  

Thuis 

‘Ik verwacht van mijn leerlingen dat ze het echt zelf willen en dat ze verder kijken dan hun neus lang is. Soms komen ze omdat ze in een bandje willen, een slagwerkgroep gehoord hebben of een trucje willen leren. Dat is leuk, maar daar moeten ze wel wat voor doen, elke dag studeren. Dat valt soms tegen. Het is belangrijk dat ouders zich dat realiseren: er moet een instrument komen, eventueel een oefentrommel of oefen pad en de kinderen moeten de gelegenheid krijgen thuis te studeren. Er is niks zo frustrerend als ouders die zeggen: nu even niet, ik heb hoofdpijn.’  

Geluksmomentjes

‘Als het kwartje valt, of als je lekker samenspeelt met een leerling. En als ze genieten van het samenspel met een andere leerling. En natuurlijke als een leerling zegt: “Hè, is de les nu al afgelopen?” 


Michiel Buijsse

Meer info

Michiel Buijsse

Toon meer docenten