Log in

Maak hier je keuze

Zangles klassiek Zangles pop

Zangles

Wil je leren zingen en ben je op zoek naar een gezellige muziekschool in Amersfoort? Je bent van harte welkom bij één van onze zangleraren. Je kunt leren zingen in Amersfoort, Leusden of Soest. Je kunt kiezen tussen zangles klassiek en zangles pop.

Zangles voor beginners

Zing jij alleen in de douche en heb je nog nooit zangles gehad? Doe dan op deze pagina inspiratie op. Bekijk bijvoorbeeld een video van een zangles pop bij Marjan Tolboom of een zangles klassiek bij Hilde van Kuijeren. Of lees over de vele koren die we hebben. Ook voor beginners. Hopelijk helpt deze pagina je met het maken van een goede start en uiteindelijk veel plezier te hebben tijdens je eerste lessen.


Zangles voor gevorderden

Zing jij al jaren, maar ben je op zoek naar les in Amersfoort, Leusden of Soest? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bekijk de cursussen die wij aanbieden voor gevorderde zangers. Iedere les voor gevorderden wordt gegeven door een docent die ook jou nog genoeg kan bijleren.

Zangles voor kinderen

Uiteraard kunnen kinderen bij de Muziekschool terecht voor (individuele) zangles. Je kunt met klassieke zangles beginnen als je ongeveer tien jaar bent. In de les wordt aandacht besteed aan stemgebruik, een goede houding en de juiste ademhalingstechniek. Door dagelijks even te oefenen en positieve aandacht van de ouders leren kinderen snel.


Onze docenten

Iris van 't Veer

Meer info

Iris van 't Veer

Marjan Tolboom

Meer info

Marjan Tolboom

Toon meer docenten

alles wat je moet weten over muziekles bij ons

Wat kost muziekles? Kan ik een instrument huren? Heb je een laag inkomen?

Laat je inspireren!

Bekijk een zangles pop

docent Marjan Tolboom, leerling Rebecca

Bekijk een zangles klassiek

docent Hilde van Kuijeren, leerling Wim

Lekker samen zingen!

welk koor kies jij?

Veelgestelde vragen

Het verschil zit ‘m vooral in het genre: bij zangles klassiek ga je vooral aan de slag met het klassieke repertoire (opera, operette, aria's, madrigalen, etc.) en bij zangles pop met het lichte repertoire, zoals pop, jazz en Latin. Wat je ook kiest, voor beide lessen geldt: er wordt veel aandacht besteed aan stemgebruik, houding en ademhalingstechniek.

Dat is niet nodig! Zingen kun je leren, net zoals het bespelen van een muziekinstrument. Het helpt als je muzikale aanleg hebt, maar dat is niet noodzakelijk. Vals zingen betekent niet dat iemand niet kan zingen, maar (nog) niet de juiste techniek beheerst. Door je stembanden op de juiste manier te trainen kun je goed leren zingen.

Nee, dat is niet erg. Je kunt altijd op zangles zonder dat je noten kunt lezen. Als je het leuk vindt, kun je tijdens je lesperiode bij Scholen in de Kunst noten leren lezen. Overleg dat met je docent hoe je dat kunt aanpakken. Het is namelijk wel handig om van bladmuziek te kunnen zingen.

Er wordt samen met jou besproken welke zangles en lesvorm het beste bij je past en wat je wilt bereiken. Naast individuele les is het namelijk ook mogelijk om in een kleine groep te leren zingen. Zo hebben we voor getalenteerde jongeren de School voor Talent en voor beginnende volwassenen een korte groepscursus, waarbij de nadruk ligt op samen zingen, naar elkaar luisteren en zorgen voor een mooie klank samen.

Vaak word een goede zanger gezien als iemand met een aangeboren talent, maar niets is minder waar. Door het aanleren van de juiste techniek, houding en stemgebruik en door enorm veel te oefenen, kun je goed leren zingen.