Log in

Mogelijkheden

Type Muziek individueel
Docent René Dissel
Locaties
Eemhuis ICOON Hoogland

Prijs (ind)

Kind
€ 762,00 (35 x 25min)
Jongeren
€ 762,00 (35 x 25min)
Volwassen
€ 922,00 (35 x 25min)

Je kunt je lesduur verlengen bij inschrijving, Per 5 min is dat € 153,- of € 184,- op jaarbasis.

Basgitaarles

De basgitaar lijkt een onopvallend instrument maar vormt met zijn vier snaren het fundament van een muziekstuk waarmee je een liedje tot leven kunt brengen. Met je bas kun je ronken, zoomen en kletteren passend in de sfeer van een liedje, met ritme, harmonie en melodie, de drie belangrijkste onmisbare functies in de basis van het samenspel in de ritmesectie.

OVER BASGITAARLES

Je kunt vanaf 7 jaar beginnen met basgitaarles. Een beginner start met de basistechniek aan de hand van oefeningen die je samen met je docent doorneemt, maar al heel snel kun je liedjes meespelen. De oefeningen worden gecombineerd met echte liedjes ,want met je basgitaar leer je meteen het onderdeel samenspelen in jouw tempo. Dat kunnen ook liedjes zijn die jij leuk vindt, aansluitend op jouw niveau. We werken ook uit een boek met meespeeltracks.

Speel je al langer basgitaar, dan kun je natuurlijk ook lessen volgen gericht op jouw wens en niveau. Wat wil je leren? Wat kun je met je al vergaarde kennis? Wil je leren improviseren vanaf de basis tot en met fills en solo's in een bepaalde stijl? Jazz, rock, funk en noem maar op. Wil je stukken leren spelen van jouw favoriete muziekhelden? Speel je al in een band en wil je je muzikale niveau en basgitaarspel opkrikken? Dat is allemaal mogelijk in de lessen op maat. Je kunt je zelfs voorbereiden naar professioneel niveau.

De lessen bieden de mogelijkheid om jouw baspartij op te nemen net als in de studio. Stel jezelf de vraag: waarom wil ik basgitaarles en welke uitdaging zoek ik? De kwaliteit van de basgitaarlessen met persoonlijke begeleiding staan in ieder geval garant voor jouw muzikale ontwikkeling. Met belangrijkste doel voldoening en plezier in het spelen op dat prachtige instrument.

OEFENEN HELPT

Natuurlijk hoort dagelijks oefenen bij het leren bespelen van een instrument. Het is belangrijk dat je elke dag even speelt en naarmate je wat verder bent, wordt dat wat langer. Hoe heerlijk is het om al meteen muziek te kunnen maken! Voor kinderen is het een goed hulpmiddel een vaste tijd per dag te reserveren. Positieve aandacht van de ouders of omgeving werkt zeer stimulerend! Hoe je kunt oefenen en hoe lang wenselijk is hoor je van je docent.

NOG VRAGEN?

Je kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice om te overleggen of een vraag te stellen.

alles wat je moet weten over muziekles bij ons

Wat kost muziekles? Kan ik een instrument huren? Heb je een laag inkomen?

Laat je inspireren!

Bekijk een basgitaarles

docent René Dissel, leerling Marijn

Marcus Miller jamt met Ranajit Sengupta

herbie hancock voor bas en sarod

Spelen in een bandje

leerzaam en gezellig!

Veelgestelde vragen

Een beginner zal na 6 maanden de eerste loopjes kunnen spelen. Maar net als voor andere instrumenten geldt ook hier: wat is je ambitie? Wil je een topbassist worden, dan moet je je hele leven blijven oefenen en bijleren. Een basgitaar is niet een gitaar met twee snaren minder...

 

Als eerste natuurlijk een (elektrische) basgitaar. Om er ook geluid uit te krijgen, heb je een basgitaarversterker nodig, plus een verbindingskabel. Een alternatief is het gebruik van een 'hoofdtelefoon-oefenversterker’: een klein apparaatje dat je rechtstreeks in de uitgang van de bas plugt, en waarop je je koptelefoon kunt aansluiten. Fijn voor de buren ! Verder is een stemapparaat erg handig, een gitaarband zodat je staand kunt spelen, een gitaarstandaard en een tas of koffer. En tot slot: sommige bassisten spelen liever met een plectrum.

Niet zo vaak als een gitarist of pianist doet. Omdat je bij een akkoord op een basgitaar veel lage tonen tegelijk speelt, kan het geluid nogal 'dichtlopen'. Akkoorden op een basgitaar moeten zeer zorgvuldig worden ingezet, anders wordt het geheel rommelig, zeker in een band.

Onze docenten

René Dissel

Meer info

René Dissel

Toon meer docenten