Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Maak hier je keuze

Streetart & graffiti Tekenen & schilderen, jongeren Tekenen alle niveaus, 21+ Tekenen & schilderen alle niveaus, 21+ Tekenen & schilderen beginners, 21+ Tekenen & schilderen gevorderden, 21+ Schilderen gevorderden, 21+ Atelier tekenen & schilderen gevorderden, 21+

Tekenen & schilderen

Wil je leren tekenen of schilderen? Of heb je heb je vroeger veel geschilderd en wil je je verder ontwikkelen? Wat je leeftijd of niveau ook is, je vindt bij De Kunstschool altijd een inspirerende cursus. Naast teken- en schildercursussen hebben we ook een aantal specialisaties zoals Aquarel, Portret & model schilderen of Gemengde technieken.

Onze beeldende docenten hebben allen een opleiding aan een kunstacademie of kunstvakschool gehad. Ook zijn ze werkzaam als kunstenaar of als docent aan een kunstvakopleiding. Je krijgt dus altijd les van een professional.

Voor een teken- en schilderles heb je natuurlijk materialen nodig. Koop echter niet al van alles voor de start van je cursus. De docent zal je in de les vertellen wat handig is om aan te schaffen en waar je dat kunt doen. Een deel van de benodigdheden kun bij ons aanschaffen. Voor andere materialen kun je in Amersfoort terecht bij Kunstkader, de winkel voor kunstbenodigdheden in Amersfoort.

LEREN SCHILDEREN

In onze teken- en schildercursussen ligt het accent op schilderen. De tekentechniek gebruik je hier vooral voor het maken van een schets of voorstudie. In de beginnersgroep ligt het accent op het leren werken met verschillende soorten verf en maak je kennis met de basisbegrippen kleur, compositie, ruimte en licht.

Heb je al eerder schilderlessen gehad, kies dan voor een cursus voor gevorderden of voor een specialisatie. Ook dan kun je nog genoeg leren van onze ervaren schilderdocenten.

SPECIALISATIE

De Kunstschool heeft naast de teken- en schildercursussen ook zogenaamde specialisaties: cursussen die gericht zijn op speciale technieken. Zo is er een cursus Aquarel, waarbij je uitsluitend aan de slag gaat met aquarelverf en les krijgt in de aquareltechniek. Bij Portret & model richt je je volledig op het tekenen of schilderen van een model. Bij Gemengde technieken kun je vrijelijk experimenteren met andere materialen en technieken en zo de grenzen van het schilderen opzoeken. En ons Seniorenatelier is een speciale plek voor oudere, ervaren cursisten, die hun hobby graag samen met leeftijdgenoten uitoefenen. In het atelier werk je zelfstandig, maar je docent komt een aantal keer langs om je feedback, advies en inspiratie te geven. Naast schilderen is er in het atelier ook tijd voor een kop koffie samen!


Onze docenten

Tomas Sabatello

Meer info

Tomas Sabatello

Toon meer docenten

Alles wat je moet weten over beeldende kunstlessen bij ons

Welke materialen heb je nodig? Kunst, waar laat je het? Heb je een laag inkomen?

Laat je inspireren!

Koen Vermeule vertelt over zijn werk

uit de serie Hollandse Meesters

Zelfportretten van onze cursisten

gemaakt tijdens de lockdown

Het YouTubekanaal van Royal Talens

staat vol handige filmpjes

Veelgestelde vragen

Nee, dat is niet nodig. In bijna alle cursussen worden tekenen en schilderen gecombineerd aangeboden. Er zijn echter ook cursussen waarbij je je alleen met tekenen bezighoudt of alleen gaat schilderen. Overleg met de cursistenadministratie als je twijfelt over wat het beste bij jou past. Je kunt ook eerst een proefles doen. Tip: wacht niet te lang met inschrijven; sommige cursussen zitten snel vol!

 

Beginners hoeven niets mee te nemen naar de eerste les. De docent informeert je over de verschillende materialen en vertelt je wat je (aanvullend) moet aanschaffen. Je krijgt informatie over verfsoorten, kleurnummers, kwasten etc. Reken op maximaal € 12,-per half jaar voor verf en kwasten. Sommige materialen kun je ter plekke bij Scholen in de Kunst kopen, zoals papier. Koop nooit in het wilde weg materiaal, maar overleg altijd eerst met de docent!

lees meer over materialen

In het lokaal zijn schildersezels, paletten, verfbakjes, schildersmessen, etc. aanwezig. Deze kun je gratis gebruiken. Resterende materialen schaf je in overleg met je docent aan.

Als volwassen jaarcursist beeldende kunst kun je gratis gebruik maken van Vrij werken in atelier. Dat kan op momenten dat er geen lessen zijn, bijvoorbeeld tijdens vakanties. De vastgestelde ateliertijden vind je op de website en cursisten worden per e-mail op de hoogte gesteld.

lees meer over ateliers