Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Maak hier je keuze

Tekenen & schilderen gevorderden, 21+ Streetart & graffiti Tekenen & schilderen, jongeren Tekenen alle niveaus, 21+ Tekenen & schilderen alle niveaus, 21+ Tekenen & schilderen beginners, 21+ Schilderen gevorderden, 21+ Atelier tekenen & schilderen gevorderden, 21+

Mogelijkheden

Type Groepsles

Hé, leuk dat je deze pagina bezoekt. Op dit moment kun je je niet inschrijven, omdat het cursusseizoen bijna is afgelopen. Vanaf 3 juni 2024 start de inschrijving voor seizoen 2024-2025, dan zien we je graag terug!

Bekijk alle mogelijkheden

Tekenen & schilderen gevorderden, 21+

Ben je bekend met de basisbeginselen van tekenen en schilderen en wil je jezelf breed blijven ontwikkelen? De cursus Tekenen & schilderen voor gevorderden sluit aan op de cursus voor beginners en biedt verdieping en uitdaging.

De lessen zijn geschikt voor cursisten die bekend zijn met de basiskennis van het tekenen en schilderen, waaronder het hanteren en gebruik van materialen, lijnvoering en de werking van verschillende verfstreken en de beginselen van compositie op het platte vlak.

Lessen

In de cursus wordt gewerkt met thematische opdrachten die met wisselende materialen worden uitgevoerd. Cursisten wordt ruimte geboden om ideeën in te brengen. Afhankelijk van het niveau en de behoefte van de cursist biedt de docent verschillende technieken aan. Zo worden je mogelijkheden uitgebreid en ontdek je je voorkeuren. Binnen de cursus word je gestimuleerd om zelfstandig en avontuurlijk te denken en te werken.

Naarmate je je verder ontwikkelt, wordt de begeleiding steeds meer afgestemd op je eigen ideeën en wensen en wordt je uitgedaagd om te werken vanuit eigen thema’s.

Hoewel cursisten in principe steeds werken aan een eigen schilderij vinden we het werken in de groep belangrijk en waardevol. Er is aandacht voor een fijne, gezellige én productieve werksfeer waarbij cursisten elkaar kunnen helpen en tips uitwisselen. Er is altijd tijd voor een kopje koffie of thee en er zijn regelmatig momenten waarop het gemaakte werk gezamenlijk wordt besproken.

Materiaal

De cursus wordt aangeboden exclusief materiaal. De docent zal je in de eerste les vertellen wat praktisch is om aan te schaffen en waar je dat kunt doen. Een deel van de benodigdheden kun je bij ons aanschaffen. Voor de overige materialen kun je in Amersfoort terecht bij Kunstkader, de winkel voor kunstbenodigdheden.

Docenten

Deze cursus wordt aan meerdere groepen aangeboden en elke groep heeft een vaste docent, die eigen accenten aanbrengt in de lessen. Meer informatie over deze docenten vind je onderaan deze pagina.

Praktische informatie

De cursus wordt gepland in een periode van 35 weken en bestaat uit 30 lessen mét docent en 5 bijeenkomsten zonder docent. In die 5 bijeenkomsten ben je, samen met je medecursisten, zelfstandig aan het werk.


Onze docenten

Toon meer docenten