Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Het materiaal waarmee in de lessen wordt gewerkt, moet je als cursist zelf aanschaffen. Denk hierbij aan verf, kwasten, potloden, klei, emaille, stof etc. Ieder lokaal is ingericht met de juiste gereedschappen, machines en ezels. Deze kun je gratis gebruiken. 

Voor de beeldende cursussen geldt:

  • Alle cursussen en alle ateliers bieden we aan exclusief materiaal.
  • Uitzonderingen: de cursus Ontdek beeldend en de cursussen textiel (behalve atelier textiel) zijn inclusief materiaal.
  • Bij elke discipline is een zgn. basispakket ter waarde van € 50,- te koop.

Tekenen & schilderen
Als je al tekenspullen hebt, neem die dan mee naar de eerste les. Je kunt die eerst laten zien voordat je (aanvullende) materialen aanschaft. De docent informeert je over verfsoorten, kleurnummers, kwasten etc. en geeft je adressen door waar je teken- en verfmaterialen kunt kopen. Papier en doeken koop je apart. Sommige materialen kun je ter plekke bij Scholen in de Kunst aanschaffen. 
Koop nooit in het wilde weg materiaal, maar overleg altijd eerst met de docent!

Beeldhouwen & boetseren
Voor beeldhouwen, boetseren en keramiek, kun je klei en steen bij Scholen in de Kunst aanschaffen. Glazuur is in beperkte mate aanwezig, maar we raden je aan eigen glazuur te kopen. Je docent vertelt je er alles over in de les.

Edelsmeden, sieraden & objecten maken
Het materiaal waarmee je gaat werken zoals zilver-, alpaca-, koper- en messingplaat en draad kun je kopen bij Scholen in de Kunst. Die kosten komen dus bovenop de cursusprijs. Heb je zelf materiaal thuis? Dan kun je dat meenemen en gebruiken om mee te werken.
Alle gereedschappen voor het edelsmeden zijn aanwezig zoals hamers, staken en ander smeedgereedschap: vijlen, zagen, walsen, draadtrekijzers enzovoort. En zelfs een 3d-printer!

Emailleren
Alle benodigdheden voor een cursus emaillen en sieraden maken, zijn bij Scholen in de Kunst te koop. Er is een basispakket samengesteld, met kleine hoeveelheden emaille en koper. In overleg met de docent, kun je bekijken of dit pakket voor jou interessant is. Het kan zijn dat je al emailles hebt of andere dingen uit het pakket. Het kan ook zijn dat je liever grotere hoeveelheden aanschaft.
De meeste cursisten proberen eerst de kleuren uit voor ze bij bestellen. Koper voor de eerste opdrachten zitten in het basispakket; cursisten kunnen koperplaat zelf aanschaffen als dat nodig is.

Textiel
De cursus textiel is inclusief basismateriaal. Het is handig als je zelf een goede stofschaar hebt.
In het lokaal zijn tekenmaterialen, lijm, scharen, strijkbout en een naaidoos aanwezig.
Als je cursist bent van het textielatelier dan zorg je zelf voor de materialen waarmee je werkt. Een enkele keer bij een groepsopdracht verzorgt de docent de materialen.
Textielmaterialen zijn in Amersfoort o.a. te koop bij handwerkwinkel Mur, wolwinkel Elitt en bij stoffen- en fourniturenhandel Schwitzner.

Fotografie
Voor de cursussen fotografie neem je je eigen digitale camera mee. Van tevoren heb je contact met de docent en overleg je of je digitale camera geschikt is. De docent vertelt in de les wat je verder nodig hebt.

Grafiek
In het lokaal is een drukpers, een droogrek, een zuurbak met afzuiging aanwezig en er zijn benodigdheden voor het maken van een ets. Materialen zijn aan te schaffen via de docent.

HANDIGE ADRESSEN WAAR JE MATERIALEN KUNT KOPEN

AVU Kunstkader
www.kunstkader.nl

De Hazelaar Art Supplies
www.hazelaar.nl

Baspartout
www.baspartout.nl

Pipoos
www.pipoos.com

Schwitzner stoffen & fournituren
www.schwitzner.nl

Wolwinkel Elitt
www.wolwinkelelitt.nl

 

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus